Recomandat!

Cum alegi cele mai bune mouse-uri?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Recent, mi-am petrecut o majoritate din timp încercând să găsesc un înlocuitor pentru mouse-ul meu de 2 ani, aproape stricat.

Am petrecut o eternitate căutând recenzii, recomandări mouse laptop, oferte mouse laptop, comparații cu specificațiile pentru a găsi cele mai bune mouse-uri, însă majoritatea au lăsat de dorit. Din fericire, am reușit să le returnez și să obțin o rambursare.

După ceva mai multe cercetări, am reușit în sfârșit să cumpăr un mouse de calitate superioară care se potrivește nevoilor mele. Reflectând la asta acum, am ajuns să realizez că cumpărarea de cele mai bune mouse-uri poate fi un proces destul de greu, dar important în același timp.

Așadar, iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când căutați cel mai bun mouse.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune mouse-uri!

Interfata si conectivitate cel mai bun mouse

Înainte de a arunca o privire pe oferte mouse PC pentru a cumpăra un mouse nou, este bine să te gândești la ce îl vei folosi. Jocuri? Muncă de birou? Navigare ocazională? Categoriile și subcategoriile pot continua mult și bine.

Deci, bazați toate deciziile de cumpărare cel mai bun mouse în funcție de modul în care veți folosi mouse-ul.

O greșeală pe care am făcut-o când am căutat pentru prima dată cel mai bun mouse a fost că încercam să găsesc doar produse de gaming, dar mi-am dat seama că jocurile nu mai reprezentau o prioritate în momentul de față – îmi foloseam computerul pentru muncă în cea mai mare parte din timp.

Deși sarcinile mai complexe necesită o proporție echitabilă de precizie, nu aveți neapărat nevoie de „performanța de neegalat” a unui mouse de gaming de calitate.

În acel moment, aproape că puteam să-mi pun actualul mouse de gaming la ureche și să aud echipa de marketing râzând de mine că îmi cheltuiesc banii pe niște LED-uri strălucitoare și un logo.

Pentru a recapitula – aflați utilizarea principală a mouse-ului și puneți-l la baza deciziei dvs. de cumpărare.

Inapoi la meniu ↑

Dimensiunile mouse-ului

Indiferent dacă aveți mâini mici sau mari, este foarte probabil să utilizați o anumită dimensiune a mouse-ului. Din punct de vedere al preciziei, aș sfătui oamenii să stea departe de mouse-uri mici, indiferent de cât de compace și portabilie ar fi acestea.

Dar dacă performanța nu este o problemă, vă puteți simți liber să explorați mouse-uri de diferite forme, modele și dimensiuni.

Inapoi la meniu ↑

Greutatea mouse-ului

Deși mulți dintre recenzorii mouse-ului vorbesc despre dimensiune, foarte puțini par să menționeze importanța greutății. Greutatea medie a unui mouse cu fir este între 90 și 100 de grame. Un mouse wireless, de exemplu, tinde să fie destul greu, în principal din cauza greutății suplimentare a bateriilor.

Deși ai putea crede că acele câteva grame în plus ar fi greu de simțit, vei fi surprins când vei ridica un Logitech și vei descoperi că se simte ca și cum ai încerca să misti o cărămidă peste birou, însă, în unele cazuri, greutatea unui mouse Logitech este benefică.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune mouse-uri!

Mouse greu vs ușor pentru MMO/MOBA

În jocurile MMO/MOBA, precum Dota sau League of Legends, greutatea mouse-ului nu contează foarte mult. Acesta ar putea fi singurul gen de jocuri în care nu vă va păsa dacă mouse-ul este greu sau ușor.

Deoarece nu aveți nevoie de o precizie înaltă pentru a vă dezlănțui abilitățile. Aveți nevoie doar de setări DPI ridicate și de un mouse cu multe butoane pentru a vă mapa abilitățile.

Cu atât de multe butoane, designul mouse-ului tinde să fie oricum mai gros și mai voluminos. Setările DPI mai mari sunt foarte potrivite pentru acest gen, astfel încât să puteți derula pe hartă fără a ridica mouse-ul foarte des.

Dar un mouse mai ușor va funcționa la fel de bine ca unul mai greu pentru jocurile MMO/MOBA.

Mouse greu vs ușor pentru jocuri FPS

Așadar, celor cărora le plac jocurile FPS, cei mai mulți dintre aceștia merg pe un mouse ușor pentru mobilitate. Cele mai bune mouse-uri pentru aceasta cateogorie de jocuri au în jur de 121 g. Cu un mouse mai ușor și o setare medie DPI, puteți obține de fapt niște killuri importante pentru echipă.

În jocuri precum Counter-Strike: Global Offensive, trebuie să aveți mișcări rapide și precise ale mouse-ului. Acesta este locul în care un DPI mai mic și un mouse ușor strălucește cel mai mult atunci când doriți o mișcare rapidă a țintei.

Dar dacă sunteți atras de sniping, ați putea lua în considerare un mouse greu cu DPI mare și un mousepad cu suprafață netedă. Acest lucru vă va oferi mai mult control asupra obiectivului și acurateței dvs.

Mouse greu vs ușor pentru uz general

De obicei, mouse-urile mai grele vă permit o precizie mai bună în general. Dar ridicarea mouse-ului este o mare greutate exercitată asupra musculaturii mâini.

Dar în zilele noastre, mouse-urie mai ușoare sunt mai răspândiți pe piață. De exemplu, observați mouse-urile Razer, majoritatea dintre ele sunt foarte ușoare.

Dar este și adevărat că sunt făcute în mare parte pentru jocuri FPS, dar pot fi folosite și în scopuri generale sau în cazul altor tipuri de jocuri.

Majoritatea mouse-urile bune care sunt mai grele vin cu greutăți reglabile pentru a-l face ușor și greu în funcție de nevoile dvs. Deci asta înseamnă doar că, în cele din urmă, la acest argument se poate răspunde doar într-un fel.

Fie că ai folosit mouse-uri grele sau ușoare, cele mai bune mouse-uri sunt cele pe care le poți folosi cel mai bine.

Cele mai bune mouse-uri la preturi excelente le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Ergonomie și design

Un mouse ergonomic de calitate este unul care este conceput pentru a se potrivi corpului uman. Vă permite să vă mențineți mâinile, coatele, încheieturile și brațele într-o poziție naturală.

Diferitele tipuri de mouse-uri proiectate special pentru utilizatori te pot face mai productiv, pot reduce oboseala și pot preveni afecțiuni comune precum sindromul brațului șoarecelui, tunelul carpian și sindromul RSI.

Este greu de crezut că ceva atât de simplu precum trecerea la un mouse ergonomic de calitate te poate face mai productiv și mai energic, și în același timp promovează o schimbăre pentru o sănătate mai bună.

Când eliminați elemente sau comportamente dăunătoare și le înlocuiți cu altele sănătoase, de multe ori nu vă vine să credeți că ați așteptat atât de mult pentru a face schimbarea.

Probabil că nu te așteptai ca munca ta de birou să te expună riscului de rănire, dar folosirea frecventă a unui mouse obișnuit de computer face exact asta.

Centrul Național pentru Informații Biotehnologice (NCBI) a publicat un studiu în care cercetătorii au concluzionat că „folosirea prea frecventă a mouse-urilor de computer neergonomici cauzează disconfort extrem la nivelul sistemului muscular și al tendonului mâinii, împreună cu diferite simptome manifeste la nivelul umărului și antebrațului”.

Forma mouse-ului poate provoca amorțeală sau furnicături la degete, dureri la antebrațe, la încheietura mâinii, la cot sau la umăr, rigiditate a gâtului sau pierderea flexibilității mâinii. Pe măsură ce trece timpul, acea durere devine mai intensă și mai greu de inversat.

Un mouse ergonomic de calitate împiedică apariția acestei inflamații. Nu mai trebuie să-ți ții încheietura mâinii, degetele, brațul, umărul și cotul într-o poziție înghesuită. Îți modifici mediul pentru a se potrivi nevoilor tale în loc să-ți contorsionezi corpul în poziții nenaturale în fiecare zi de lucru.

Gândește-te prin ce trece corpul tău de fiecare dată când folosești mouse-ul. Pe tot timpul utilizării mouse-ului, brațul tău rămâne răsucit, punând tensiune pe încheietura mâinii și pe alte articulații.

De-a lungul timpului, acea repetiție poate provoca sindromul de tunel carpian sau leziunea de tulpină repetitivă (RSI).

Ambele afecțiuni provoacă dureri în antebrațe, coate, încheieturi, mâini, gât sau umeri. Cu cât slujba dvs. este mai solicitantă din punct de vedere mental, cu atât mai repede se pot produce daune.

Un studiu al Institutului Național de Sănătate Publică a folosit electromiografia (EMG) pentru a înregistra mișcarea mușchilor antebrațului, umărului și gâtului atunci când subiecții executau sarcini computerizate cu diferite niveluri de solicitare mentală.

Când subiecții aveau o cerere mentală crescută, aceștia au avut și o activitate musculară crescută, ceea ce ar putea accelera deteriorarea.

Un mouse ergonomic de calitate poate ameliora durerea existentă la încheietura mâinii și vă poate ajuta să vă împiedicați să dezvoltați tunelul carpian sau RSI.

Acestea reduc intervalul de mișcare necesar pentru operare și vă permit să vă extindeți mâna și brațul în mod natural.

Inapoi la meniu ↑

Proiectarea

Mulți oameni se confruntă cu probleme privind ergonomia și designul. Deși ergonomia este o parte importantă a procesului de proiectare, nu este ușor să faci un mouse care să fie confortabil de utilizat, dar care să aibe trăsături bune.

Designul se referă la ceea ce vrei să spui cu perifericele tale. Deși s-ar putea să nu te gândești la un mouse bun ca la o declarație de modă, există o mulțime de opțiuni care să se potrivească stilului tău. De la minim la extrem, de la liniștit la jucăuș, de la casual la profesional.

Desigur, designul și ergonomia pot fi trecute cu vederea dacă sunteți în căutarea unor soluții bugetare. Acestea fiind spuse, există încă o mulțime de mouse-uri la prețuri accesibile, atât cu ergonomie cât și design fantastice.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune mouse-uri! Inapoi la meniu ↑

Mouse wireless sau cu cablu

Este logic să folosiți mouse-uri cu fir pe computere desktop și pe cele fără fir pe laptopuri. Cu toate acestea, wireless nu este doar o „funcție suplimentară”. Uneori, experiența de a avea un mouse bun poate fi distrusă cu ușurință dacă este wireless.

Mouse cu cablu: Pro

Mousu-rile cu fir au o mulțime de avantaje față de un mouse wireless. Lipsa bateriilor sau a transmițătorilor poate reduce dramatic greutatea mouse-ului. Și pentru a umple golul până la intervalul de 90-100 de grame, mousului cu fir se pot adăuga mai multe butoane sau funcții.

Deși lipsit de confortul wireless, mouse-urile bune cu fir sunt o opțiune grozavă – nu vă faceți griji cu privire la baterii, rata de sondare sau stabilitatea conexiunii.

Mouse cu cablu: Contra

Luând în considerare totul, un mouse cu fir nu este întotdeauna opțiunea perfectă. Oamenii care apreciază portabilitatea vor considera adesea că cablurile sunt o pacoste. Un alt punct bun de menționat ar fi tragerea cablului.

Gameri s-au luptat cu această problemă de mult timp, iar producătorilor le este greu să vină cu noi soluții bune la această problemă.

Mouse Wireless: Pro

Pentru utilizatorii de laptop, nicio caracteristică nu este la fel de convingătoare ca un mouse fără fir. Fără receptori, fără cabluri, introduceți mouse-ul în geanta laptopului și gata. Dacă nu ești pasionat de jocuri, poți chiar să optezi pentru un mouse wireless atât pentru configurațiile desktop, cât și pentru laptop.

Mouse Wireless: Contra

Dacă ești pasionat de jocuri, lucrurile devin puțin mai dificile. Un mouse Wireless suferă adesea de probleme de latență slabă, ceea ce poate fi incomod pentru muncă și jocurile de înaltă precizie.Alt inconvenient este durata slabă a bateriei și greutatea insuportabilă.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune mouse-uri!

Tipul și poziționarea senzorului optic

Tip senzor optic

În ceea ce privește tipul de senzor optic, piața oferă o gamă largă de soluții bazate pe nevoile utilizatorilor finali.

De la „Senzorii dubli” de la Razer, la „BlueTrack” de la Microsoft și „Darkfield” de la Logitech, toate reprezentant un senzor optic avansat care oferă multe caracteristici bune mouse-ului. În ceea ce privește jocurile, majoritatea companiilor oferă calibrare pentru diferite suprafețe, posibilitatea de modificare DPI și precizie îmbunătățită. Iar pentru lucrătorul de birou mereu în mișcare, unele mouse-uri bune se oferă să lucreze pentru tine, chiar și pe suprafețe strălucitoare precum sticlă, marmură și multe altele.

Poziționarea unui senzor optic

Poziția unui senzor optic este însă un factor și mai important. Din păcate, este și unul despre care nu am auzit mulți oameni vorbind.

În căutarea celui mai bun mouse, am comandat Logitech. La o privire, arăta ca un mouse wireless bun, cu greutate și latență gestionabila.

Dar nu m-am putut abține să nu observ că exactitatea mea a ieșit brusc pe fereastră și mi-a luat ceva timp să aflu de ce. În cele din urmă, mi-am dat seama că senzorul optic era poziționat departe de centru și mult prea aproape de margine.

Cu excepția cazului în care utilizați mouse-ul doar pentru navigare obișnuită, aveți grijă la plasarea senzorului. Căutați o fotografie cu partea de jos a mouse-ului înainte de cumpărare. Dacă senzorul este poziționat prea departe de centrul mouse-ului – stai departe de acel mouse.

Inapoi la meniu ↑

Butoane și plasarea butoanelor

Butoane și tip de buton

În funcție de modul în care utilizați mouse-ul, poate fi necesar să luați în considerare tipurile de butoane și comutatoare utilizate.

Pentru navigarea pe internet noaptea târziu sau pentru un birou aglomerat, poate doriți să luați în considerare un mouse silențios. Dar pentru jocuri sau orice altceva în care doriți cu adevărat să vă simțiți click-urile, este posibil să doriți un mouse cu feedback mai tactil.

Pe lângă senzația butoanelor, există și întrebarea de câte butoane aveți nevoie. Unii vor fi mai mult decât mulțumiți de un mouse cu trei butoane (stânga, mijloc și dreapta).

Alții… ei bine, să spunem că nu se pot sătura niciodată de butoanele suplimentare . Din experiența mea personală, cel mai bun mouse ar trebui să atingă un echilibru ideal. Îmi este greu să folosesc un mouse fără butoanele laterale pentru funcția de înapoi și înainte, dar preferințele dvs. variază.

Comoditatea de a avea un buton dedicat pentru modificarea sensibilității mouse-ului (DPI) merită de asemenea luată în considerare și este tratată în următoarea secțiune a acestui ghid. Majoritatea opțiunilor de pe piață includ 5 sau 6 butoane.

Dacă simți că este mult, atunci cel mai bun mouse pentru tine ar fi probabil unul cu trei butoane.

Plasarea butoanelor

Titlul acestei secțiuni poate fi nedumerit pentru unii dintre voi și este ușor de înțeles de ce. Chiar și cu mouse-uri trackball, poziționați de obicei butoanele stânga și dreapta ale mouse-ului în poziția dvs. familiară.

Dar lucrurile devin interesante odată ce treci la mouse-uri cu butoane suplimentare. În special pentru jocurile MMO, un mouse bun poate varia de la simplu la complex.

Când cumpărați un mouse cu mai mult de trei butoane, un sfat este să vă asigurați că fiecare buton este ușor la îndemână.

Dacă vă ia câteva secunde să vă repoziționați mâna, probabil că este mai rapid să utilizați o comandă rapidă de la tastatură. Acest lucru va trebui să aibă de-a face și cu dimensiunea mouse-ului și cu modul în care îl țineți.

Cele mai bune mouse-uri la preturi excelente le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Profiluri On-The-Fly / DPI

Profiluri On-The-Fly

Oamenii sunt inteligenți – își schimbă comportamentul, atitudinea și aspectul în funcție de diferite situații sociale. Deci, de ce nu ar trebui un mouse bun să facă același lucru în funcție de aplicațiile și jocurile la care este utilizat?

Mouse-urile de ultimă generație (în special cele pentru jocuri) vin adesea cu profiluri programabile.

Indiferent dacă doriți să vă pregătiți mouse-ul pentru orice joc sau vă place să comutați între diferite aplicații de productivitate și comenzile rapide unice ale acestora, profilurile din mers merită încercate atunci când îți cauți cel mai bun mouse.

DPI on-the-fly

Termenul DPI (dots per inch) se referă la cât de sensibil este mouse-ul la mișcare. Deși aceasta este o caracteristică cel mai apreciată de jucători, DPI on-the-fly are mult mai multe avantaje.

De exemplu, puteți utiliza un DPI scăzut atunci când efectuați lucrări de înaltă precizie și un DPI ridicat pentru a naviga rapid între mai multe monitoare de înaltă rezoluție.

Chiar și mai multe soluții bugetare în prezent oferă DPI și profiluri comutabile. Cu excepția cazului în care ești îngrijorat că schimbi accidental pot afecta ceva la mijlocul jocului sau în timpul lucrului, nu există nici un motiv pentru a sta departe de aceste funcții grozave.

Inapoi la meniu ↑

Software

Să ai o mulțime de butoane și funcții pe mouse-ul tău este grozav, cu excepția cazului în care personalizarea lor se simte incomodă și nefolositoare. Software-ul este adesea trecut cu vederea atunci când cumpărați un mouse, deoarece nu este o proprietate fizică.

Dar, având în vedere că producătorii precum Razer sau Logitech adaugă caracteristici precum distanța de ridicare personalizabilă în software sau chiar schimbarea modului de iluminare RGB, merită să recunoaștem software-ul ca o parte importantă a unui mouse bun.

Munca obișnuită de birou și navigarea pe web nu necesită cu adevărat funcții software avansate, dar sarcinile care necesită mai multă precizie cu siguranță au nevoie de customabilitate.

Deci, odată ce credeți că ați găsit cel mai bun mouse pentru dvs., faceți o căutare rapidă pe Google înainte de a comanda pentru a vă asigura că software-ul bifează toate căsuțele.

Inapoi la meniu ↑

Raportul preț-performanță

Luăm în considerare raportul preț-performanță atunci când cumpărăm aproape orice: un computer nou, o mașină nouă, un telefon nou și așa mai departe. Deci, de ce nu o faceți când cumpărați un model de mouse nou?

Ideea este simplă – cheltuiește banii doar dacă merită. Dacă o înlocuire temporară este tot ce căutați sau urmăriți soluții bugetare, atunci, evident, nu există niciun motiv să alegeți un mouse mai scump.

Același lucru este valabil și pentru găsirea celui mai bun mouse din gama de prețuri high-end. De obicei, am ajuns să fiu dezamăgit de fiecare piesă de echipament pe care am cumpărat-o de unde am încercat să reduc costurile.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune mouse-uri! Inapoi la meniu ↑

Mouse-uri bune pentru gaming

Razer Viper Ultimate

Dacă sunteți în căutarea de recomandări mouse pc wireless de înaltă performanță pentru gaming, cel mai bun mouse de gaming Razer pe care l-am testat este Razer Viper Ultimate .

Acest model bine construit are un design ambidextru adevărat, cu o pereche de butoane pe fiecare parte a mouse-ului, ceea ce îl face potrivit atât pentru jucătorii dreptaci, cât și pentru stângaci.

Este o alegere ideală pentru gaming FPS datorită latenței foarte scăzute a click-urilor și unui senzor optic consecvent.

Puteți utiliza acest model de mouse fără fir cu receptorul USB, de asemena acesta vine cu un suport de încărcare care funcționează și ca un prelungitor de semnal pentru a vă asigura că vă aflați mereu în raza de acțiune.

Razer Naga Pro

Dacă sunteți în căutarea unui mouse de gaming care poate face față cu ușurință mai multor genuri de joc sau chiar sarcini de birou, cel mai versatil mouse Razer pentru gaming pe care l-am testat este Razer Naga Pro.

Are trei panouri laterale interschimbabile, pe care le puteți schimba cu 2, 6 sau 12 butoane laterale programabile.

Puteți reprograma toate butoanele acestuia folosind software-ul și puteți salva profilurile de setări personalizate în memoria de bord a mouse-ului pentru acces ușor atunci când treceți de la o sarcină la alta sau de la un joc la altul sau puteți modifica modul de iluminare RGB.

Razer Viper Mini

Dacă sunteți în căutarea unei oferte de mouse ieftin și bun de gaming, o opțiune mai prietenoase cu bugetul dvs. reprezintă Razer Viper Mini . Este aproape identic ca stil și formă generală cu Razer Viper, dar nu este la fel de mare și este cu 8 g mai ușor.

În ciuda prețului scăzut, se simte foarte bine construit și confortabil pentru perioade îndelungate de gaming, mai ales pentru vârful degetelor. Este o alegere excelentă pentru jocurile FPS datorită latenței excepționale a click-urilor și picioarelor de înaltă calitate, care oferă o experiență de alunecare lină pe mousepad și birouri.

Software-ul însoțitor oferă o gamă largă de opțiuni de personalizare și îl puteți folosi pentru a salva unele dintre setările dvs. în memoria de bord a mouse-ului, ceea ce este o caracteristică impresionantă pentru un mouse din această gamă de preț.

Logitech G Pro

Cel mai bun mouse de gaming Logitech testat este Logitech G Pro mouse Wireless. Este un model ușor și se simte bine construit. Are o formă extrem de confortabilă, care funcționează bine pentru toate tipurile de prindere și aproape toate dimensiunile de mâini.

De asemenea, spre deosebire de alte mouse-uri cu design simetric, acest model este cu adevărat ambidextru și are butoane programabile pe care le puteți adăuga sau elimina din ambele părți. Puteți configura acest mouse pentru dreptaci sau stângaci.

Din punct de vedere al performanței, are o latență excelentă a click-urilor și se conectează fără fir cu o recepție USB. Folosește un senzor optic de ultimă generație HERO 25K de la Logitech, care este foarte consecvent și vă permite să selectați setarea de sensibilitate CPI preferată într-un interval foarte larg folosind software-ul de personalizare.

De asemenea, acest model are o distanță foarte mică de mișcare, ceea ce este util dacă aveți tendința de a juca cu sensibilitate scăzută și ridicați frecvent mouse-ul pentru a repoziționa cursorul într-o sesiune de gaming.

Din păcate, cablul său de încărcare din cauciuc este rigid și are un conector micro-USB învechit, mai degrabă decât un USB-C mai nou, ceea ce poate fi dezamăgitor având în vedere prețul premium. Este un mouse de gaming cu adevărat de înaltă performanță pe care aproape toată lumea îl poate folosi confortabil.

Dacă sunteți interesat de o opțiune mai prietenoasă cu bugetul, care funcționează aproape la fel de bine, verificați Logitech G305 LIGHTSPEED. În plus, pentru o versiune care își sacrifică designul cu adevărat ambidextru și iluminare RGB pentru o greutate semnificativ mai ușoară, consultați Logitech G PRO X SUPERLIGHT.

Logitech G502

Cel mai bun model de mouse de gaming Logitech cu fir testat este Logitech G502 HERO. Are inima unui mouse de gaming, dar are câteva caracteristici care îl fac excelent pentru munca de birou și productivitate. Este un model ce trebuie încercat.

O astfel de caracteristică este rotița de scroll pe care o puteți debloca pentru un mod de scroll mult mai rapid si pentru a derula prin documente lungi. De asemenea, are o formă ergonomică, pentru dreptaci, cu un suport pentru degetul mare care îl face confortabil de utilizat pentru perioade lungi de gaming.

Are 12 butoane programabile și puteți reprograma oricare dintre ele folosind software-ul de personalizare. De asemenea, puteți aloca un buton G-Shift care vă permite să comutați rapid la un alt strat de comenzi.

Din punct de vedere al performanței, are o latență excelentă a click-urilor, ceea ce înseamnă că jocul se va simți foarte rapid și receptiv.

De asemenea, vă puteți ajusta DPI-ul cu pași de 50, ceea ce înseamnă că puteți găși o sensibilitate precisă care vi se pare potrivită intre 200 DPI și 25 000 dpi.

Din păcate, este destul de mare, adică dacă ai mâini mici, vei avea dificultăți în a ajunge confortabil la toate butoanele. De asemenea, este greu în comparație cu mouse-urile de gaming potrivite pentrui FPS și este puțin prea greu pentru multe jocuri competitive sau bazate pe reacție.

Cu toate acestea, este posibil să preferați un mouse mai greu și vine cu un set de greutăți suplimentare, astfel încât vă va permite să reglați fin distribuția greutății, care este o caracteristică rară la mouse-urile de gaming apărute recent.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune mouse-uri! Inapoi la meniu ↑

Mouse de birou

Logitech MX Master 3

Cel mai bun mouse Logitech testat pentru lucrul de birou este Logitech MX Master 3 . Această opțiune ecu un design elegant, de calitate și cu aspect profesional este foarte solidă și bine construită și are o acoperire moale din latex peste carcasa sa de plastic pentru aderență suplimentară.

Are un design ergonomic pentru dreptaci, cu un suport pentru degetul mare care funcționează și că un buton pe care îl puteți apăsa pentru a activa comenzile prin gesturi.

Caracteristicile sale remarcabile includ cele două roți de scroll, care ajută la accelerarea navigării în documente și în foile de calcul. Rotița superioară de scroll se deblochează automat peste o anumită viteză pentru derulare liberă, iar roata mare vă permite să scrollati pe orizontală.

Puteți conecta acest mouse wireless prin Bluetooth sau prin receptorul USB. De asemenea, vă puteți baza pe suportul Bluetooth pentru a asocia fără fir până la trei dispozitive simultan, ceea ce poate fi util dacă trebuie să utilizați mai multe dispozitive pe parcursul zilei.

Din păcate, este de dimensiuni mai mari, astfel încât utilizatorii cu mâini mai mici ar putea avea dificultăți în a ajunge la butoanele laterale și rotița de scroll laterală.

De asemenea, cablul de încărcare din cauciuc inclus este rigid și se prinde de suprafețe, ceea ce poate fi iritant dacă trebuie să folosiți mouse-ul în timp ce se încarcă.

Aceasta este o alegere fantastică dacă căutați ceva cu un aspect și o senzație premium, care are o mulțime de caracteristici și o formă ergonomică convențională, care este confortabil de utilizat pentru perioade lungi, potrivit chiar și pentru gaming casual.

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro