Recomandat!

Unde gasesti piese centrale termice condensare?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Incepand cu anul 2015, legislatia UE impune ca toate cazanele termice vandute sa fie centrale termice in condensare. Aceste piese centrale termice ofera o eficienta energetica cu pana la 50% mai mare si sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar si cu buzunarul dumneavoastra!

Centrala termica in condensare este un tip de centrala termica care utilizeaza caldura vaporilor de apa care se pierde in mod normal prin evacuarea gazelor de ardere in atmosfera. In loc sa fie eliminata, aceasta caldura este recuperata si transformata in energie, oferind o eficienta energetica mai mare decat centralele termice conventionale. Aceste centrale termice in condensare utilizeaza si mai putin combustibil pentru a produce aceeasi cantitate de caldura ca o centrala termica conventionala, ceea ce inseamna ca costurile de incalzire vor fi mai mici.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

Ce piese centrale termice are una prin condensare?

piese centrale termice condensare - emag oferte centrale termiceCum probabil stiti, procesul de condensare este acela prin care un corp in stare gazoasa trece in stare lichida prin comprimare sau prin scaderea temperaturii. Atunci cand se arde un combustibil, precum gazul, centrala termica preia o anumita cantitate de apa din gazele de ardere, care se afla in stare de vapori, transformand aceasta energie in condens. Caldura obtinuta in acest mod este transferata apoi catre circuitul de incalzire, adaugand astfel energie termica in plus.

Una dintre cele mai importante piese centrale termica in condensatie este schimbatorul de caldura. In cazul centralelor clasice, acesta este doar unul, mai mic si nu atat de eficient. In cazul centralelor termice in condensatie, insa, schimbatoarele de caldura pot fi mai multe si mai mari, asigurandu-se astfel o eficienta superioara in procesul de condensare.

Printre cele mai bune tipuri de schimbatoare de caldura disponibile astazi se numara cele facute din otel inoxidabil, care sunt implementate in modelele noi de centrale termice in condensare. Acestea asigura o mai buna rezistenta la coroziune si o durata de viata mai indelungata a centralei termice. In plus, centralele termice in condensare sunt mai eficiente energetic, consumand cu pana la 50% mai putina energie decat modelele clasice, ceea ce este benefic nu doar pentru mediul inconjurator, ci si pentru buzunarul utilizatorului.

Alege centrala termica la un pret corect de pe eMag! Vezi oferta!

Ce costuri de instalare si consum pot sa aiba aceste piese centrale termice?

La fel ca in cazul multor aspecte legate de incalzirea locuintei, costurile piese centrale termice sunt influentate de mai multi factori, incluzand tipul de centrala termica si alti factori cum ar fi izolatia si dimensiunea locuintei.

In ceea ce priveste costurile de instalare, acestea pot fi mai mari pentru centralele termice de bloc, deoarece este necesara obtinerea aprobatiilor (intre 1000 si 2000 RON), achizitionarea instalatiilor (intre 700 si 1500 RON) si angajarea unui instalator specializat (incepand de la 900 RON pana la 2000 RON). De asemenea, costul initial pentru o centrala termica poate fi mai mare decat pentru alte metode de incalzire, dar aceasta se va amortiza in timp prin economiile realizate datorita eficientei consumului si recuperarii investitiei initiale.

In general, costurile unei locuinte dotate cu centrala termica proprie sunt cu pana la 25-35% mai mici decat cele cu centrala termica de bloc comuna. In functie de dimensiunea locuintei, se pot inregistra urmatoarele costuri:

Garsoniera: Costurile de incalzire pentru o garsoniera cu centrala proprie pot ajunge intre 100 si 200 RON; pentru acelasi tip de spatiu, cu centrala termica a blocului, costurile pot fi intre 100 si 250 RON.

Apartament cu 2 camere: Costurile vor varia intre 200 si 300 RON daca aveti centrala termica proprie si se vor situa intre 200 si 350 RON pentru cele cu centrala termica de bloc.

Apartament cu 3 camere: Variatiile sunt intre 300 si 400 RON pentru centrala termica de apartament si intre 300 si 550 RON pentru centrala termica de bloc.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro