Recomandat!

Reparatii centrale termice cum sa le intretinem

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Intretinerea corecta a centralei termice este cruciala pentru a prelungi durata de viata a acesteia si a nu ajunge la reparatii centrale termice. Nu trebuie sa cheltuiesti sume exorbitante sau sa ai truse de scule speciale pentru intretinerea unei centrale termice. Este recomandat sa ai insa contactul unui instalator cu experienta, serios si autorizat, care poate remedia orice defectiune aparuta la centrala termica, indiferent de cauzele care au dus la aceasta.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

Cum alegi o centrala termica?

Reparatii centrale termice - oferte centrale termice emagAtunci cand alegi o centrala termica pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de o serie de criterii importante:

Suprafata locuintei care trebuie incalzita – Pentru un apartament sau o casa mica cu pana la 3 camere, o centrala termica cu o putere maxima intre 24-27 kW ar fi suficienta. Pentru o locuinta medie de 3-4 camere, se recomanda o centrala termica cu putere intre 28-34 kW.

Calitatea izolatiei termice – Pentru apartamentele sau casele bine izolate termic, centralele termice cu o putere mai mica vor fi suficiente pentru majoritatea nevoilor.

Numarul de consumatori de apa calda – In functie de estimarile de mai sus, o locuinta mica cu pana la 3 camere si 1 baie poate fi incalzita suficient cu o centrala termica mai mica, cu o putere de pana la 27 kW.

Tipul de combustibil utilizat – Costurile asociate consumului centralei termice pot varia in functie de combustibilul utilizat. Centralele termice care functioneaza cu gaz sunt, de obicei, cele mai ieftine optiuni pentru incalzire.

Eficienta energetica – Eficienta energetica a centralei termice reprezinta procentul de energie utila produsa de centrala pentru a produce caldura. Pentru o centrala termica moderna, o eficienta de 94% inseamna ca centrala utilizeaza 6% din energie pentru a se auto-sustine. Pe masura ce centrala imbatraneste, eficienta sa poate scadea chiar pana la 60%. Este recomandata intretinerea constanta a centralei pentru a evalua eficienta energetica si pentru a reduce costurile asociate cu incalzirea casei.

Capacitatea de incalzire – Acest aspect se refera la numarul de kilowati (kW) pe care centrala termica ii produce. Cu cat necesarul de apa calda si caldura este mai mare, cu atat centrala trebuie sa aiba o putere mai mare.

Alege centrala termica la un pret corect de pe eMag! Vezi oferta!

Care sunt cele mai intalnite defectiuni care pot necesitate reparatii centrale termice?

Uneori, chiar daca modelele de centrale termice sunt bine concepute, pot aparea probleme care necesita reparatii centrale termice, printre cele mai frecvente fiind:

Presiune scazuta – Acesta este unul dintre cele mai comune probleme la centralele termice de apartament, iar cauzele pot fi multiple, cum ar fi scurgeri de apa, pierderi de presiune sau probleme cu ventilul de umplere.

Erori de afisare – Daca centrala termica afiseaza erori pe display, aceasta poate fi cauzata de diferite probleme, cum ar fi defectiuni ale sondelor de temperatura, ale pompelor sau ale ventilatoarelor.

Incalzire insuficienta – Daca centrala termica nu poate sa incalzeasca suficient, aceasta poate fi cauzata de defectiuni la pompa de circulatie, la termostat sau la senzorul de temperatura.

Depuneri calcaroase sau microbiologice – Depunerile de calcar sau de mal microbiologic pot afecta functionarea centralei termice si pot reduce eficienta sa. Este important sa se efectueze curatarea si mentenanta regulata a centralei termice pentru a preveni astfel de probleme.

Eroziunea componentelor – Datorita compozitiei chimice a apei menajere si diferentelor de temperatura ale apei care circula prin conducte, componentele centralei termice se pot coroda in timp. Este important sa se efectueze mentenanta regulata si sa se inlocuiasca piesele deteriorate pentru a prelungi durata de viata a centralei termice.

Pentru reparatii centrale termice cel mai bine va adresati unui specialist in domeniu, deoarece este un subiect delicat care trebuie reparat exact ca la carte.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro