Recomandat!

Top cele mai bune ATV-uri din România

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Dacă te afli printre cei interesați de a achiziționa un ATV  bun și mai performant din România, atunci ghidul de față ți se adresează. Prin intermediul acestuia vei reuși să descoperi anumite aspecte esențiale în ceea ce privește alegerea celui mai bun și mai potrivit ATV în conformitate cu nevoile și scopurile de folosință pe care le intenționați să le aveți cu acesta. Mai jos vor fi prezentate cele mai bune ATV-uri în raport de calitate – preț.

Pe lângă acest aspect, se va avea în vedere prezentarea unei liste cu cele mai benefice opțiuni ce sunt disponibile, în scopul de a putea realiza o alegere cât se poate de informată. Cu toate acestea nu trebuie să pleci în drumul de a achiziționa un ATV, fără a avea bine implementat faptul că alegerea finală a celui mai potrivit ATV este mereu în strânsă legătură cu nevoile și preferințele personale. Prin intermediul sfaturilor ce vor fi enumerate pe mai departe, și prin ascultarea lor, cel mai benefic ATV pentru tine va fi mult mai ușor de descoperit, iar odată realizată achiziția acestuia, aventurile off-road  pot începe în stilul dorit.

Pentru început vom începe cu ATV-ul Barton Force, un vehicul conceput în mod special pentru aventură. Acest model vine echipat cu un motor ce dispune de o capacitate de 125 cc, un motor de 4T, cu un singur cilindru, dar cu o putere maximă de 5.3 KW/ 6500 rpm. Modelul de față dispune de un sistem de răcire cu aer, de o pornire electrică și este conceput și cu o transmisie automată. ATV-ul Barton Force se prezintă cu o lungime de 1320 mm, o înălțime de 940 mm și cu o lățime de 900 mm, iar înălțimea scaunului acestui bolid, este de 1270 mm.

Pe lângă toate acestea, motorul de față mai dispune în echiparea sa și de o gardă a solului de 800 mm, la o greutate proprie a ATV-ului de 94 de kg. Bariton Force este capabil să suporte o greutate maximă de 75 de kg. La acest vehicul vei descoperi un sistem de frânare pe tambur, alături de cele două roți din față de 8”, și care sunt acoperite de anvelope de 19 X 7 – 8. Roțile din spate ale acestui vehicule sunt tot de 8”, însă, data data aceasta, ele vor dispune de anvelope de 18 X 9.5 – 8, iar sistemul de frânare va fi unul pe discuri hidraulice. Rezervorul nu este de uitat aici, acesta din urmă aduce cu sine o capacitate pentru combustibil de 3.5 l. ATV-ul de tip Barton Force este perfect pentru a putea fi utilizat în diverse activități de tip off-road, deoarece acesta este capabil să asigure atât siguranță, cât și confortul șoferului ce îl manevrează.

Mai departe vom trece la următorul tip de ATV, și anume ATV-ul Hecht 56800. Acest tip de vehicul off-road este unul din categoria celor electrice. Deoarece ATV-urile de tip electric sunt mai ușor de utilizat, ele sunt destinate în mod principal celor mici cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, și chiar și mai mari de atât. ATV-ul Hecht 56800 dispune în componența sa de un motor electric de 36 B și de 800 W. Această putere a motorului redă posibilitatea șoferului de a circula cu o viteză maximă de 25 km/h, o viteză sigură pentru cei mici. Acest vehicul vine echipat cu o baterie de 12 Ah care poate oferi lejer o autonomie de 4 ore, la un timp de încărcare dublu, adică de 8 ore. Cele 4 ore de condus continuu sunt ideale pentru cei micuți care își pierd atenția și concentrarea foarte rapid, și care se plictisesc la fel de repede.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Acest tip de vehicul off-road electric dispune de o greutate maximă de transport de 60 de kilograme. Astfel, în funcție de viteza cu care se circulă și de greutatea șoferului său, acesta ATV este unul ideal pentru copiii ce au o greutatea între 13 și 15 kg. Sistemul de frânare al acestui bolid este unul cu frâne pe disc. Sistem prezent atât pe roțile din față, cât și pe cele din spate. Astfel, datorită acestui sistem echilibrat, vehiculul poate asigura un grad ridicat de siguranță în timpul conducerii sale de către utilizator. Că tot veni vorba de sistemul de frânare echilibrat, ATV-ul Hecht 56800, își păstrează echilibrul și în ceea ce privește tipul și dimensiunea roților. În cazul ATV-ului Hecht 56800 vom avea de-a face cu patru de roți de câte 6 inci fiecare. Acestea sunt realizate din cauciuc și sunt capabile să ofere o aderență suficient de bună pe diverse tipuri de teren. Confortul în timpul utilizării pentru cel mic este dat prin intermediul amortizoarelor roților din spate. Confortul și siguranța aici mai pot fi asigurare și cu ajutorul scaunului ușor reglabil în funcție de înălțimea pe care o are copilul în așa fel încât acesta să se poată distra, fără vreo grijă, de experiența plăcută oferită de către vehicul.

ATV-ul electric, de tip Hecht 56800 este conceput din oțel, polipropilenă și din aliaj. Ele este construit în așa fel încât să aibă o durabilitate și o rezistență ridicate. Fiind un vehicul electric care nu depășește o viteză maximă de 25 km/h, acesta face controlul parental mult mai ușor, iar siguranța celui mic este mereu asigurată pe tot parcursul utilizării vehiculului de acesta. ATV-ul Hecht 56800 vine disponibil în două culori, anume: roșu și negru. Culori potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fete.

Următorul model despre care vom discuta este tipul CF Moto CForce 850. Acesta este un vehicul foarte puternic și versatil, care este capabil să facă față fără vreo problemă oricăror condiții de teren. Diferit față de modele prezentate anterior, acest vehicul dispune de un motor cu 2 cilindrii, cu 4 timpi ce poate dispune de o viteză maximă de 67 CP. În cazul acestui bolid pe patru roți, manevrarea lui nu va reprezenta o problemă pentru utilizator, indiferent de nivelul de experiență al acestuia, deoarece CF Moto CForce este conceput cu o transmisie automată. Acest model de ATV, indiferent de terenul pe care urmează să fie folosit, va fi capabil să asigure o ședere confortabilă utilizatorului său cu ajutorul sistemului de suspensii cu braț dublu de tip A. Pe lângă acesta, vehiculul off-road mai dispune și de un sistem de frânare hidraulic, cu discuri atât în față, cât și în spate, ce sunt capabile să ofere o oprire puternică și sigură indiferent de situația în care se află.

Motorul CF Moto CForce vine însoțit de un rezervor cu o capacitate de 30 de litri, prin intermediul căreia se poate asigura o autonomie destul de mare, care oferă posibilitatea șoferilor să își petreacă cât mai mult timp în aventurile lor pe teren. Acest mijloc de transport de teren are o greutate proprie de 447 de kilograme și dispune de o gardă la sol de 285 mm. Aceste aspecte îl fac ideal în trecerea cu ușurință peste diversele obstacole întâlnite pe parcursul terenurilor.

În continuare, în topul nostru, vom pune în lumina reflectoarelor ATV-ul. Acesta este un quad mai ieftin, destinat în mare parte începătorilor, dar și copiilor. Acest vehicul de teren vine alături de un motor de 125 cc și 15 CP. Viteza maximă pe care acest bolid off-road o poate atinge este de 50 km/h. ATV-ul DotăriAtuto este capabil să transporte două persoane consecutiv și vine însoțit de un un sistem de aprindere electronică de tip CDI, prin intermediul căreia pornirea motorului este mult mai ușoară și mai rapidă.

Indiferent de tipul terenului și de provocările pe care acesta le lansează, confortul utilizatorului este asigurat de către sistemul de suspensii localizat atât pe fața vehiculului, cât pe spatele acestuia. Aderența asupra terenurilor este una bună, realizată prin intermediul roților de 8 inch și al sistemului de frânare pe tamur aflat în față și cel pe disc din spatele vehiculului. Manevrarea vehiculului se prezintă într-o manieră mai lejeră mulțumită transmisiei în lanț și cutiei de viteze semi-automată ce dispune de trei trepte de viteze, și care are în alcătuirea sa, și un marșarier.

Acest tip de ATV vine echipat cu un portbagaj din oțel, perfect pentru transportarea bagajelor. Dimensiunile sunt de 160 x 94 x105 cm și este capabil să transporte o greutate de 120 kg.

Ultimul, dar nu și cel din urmă, clasat pe locul 5, este ATV-ul CFMoto X4. Acest vehicul vine însoțit de un motor cu un cilindru, 4 timpi, SOHC, prin intermediul cărora atinge o putere de 31 CP. Acest vehicul este unul puternic și fiabil. Vehiculul de față este de data aceasta unul care funcționează prin alimentare cu benzină, alături de o cutie de viteze automată tip CVT, cu o capacitate ce atinge 400 cmc și un rezervor ce poate fi alimentat la o capacitate maximă de 17 l. Mai departe, vom avea sistemul de răcire al ATV-ului. Acesta este unul pe bază de lichid. Pornirea motorului în această situație este electrică.

Aderența foarte bună a acestui vehicul este dată de către sistemul de suspensii independente concepute cu braț dublu în partea din față, dar și în cea din spate. Pe de altă parte, controlul sporit al vitezei este posibil datorită sistemului de frânare pe bază de frâne hidraulice aflat pe ambele părți ale vehiculului pe 4 roți, care este echipat cu un set de anvelope de 25 x 8.00 – 12 în partea din față, și de 25 x 10.00 – 12 pe cea din spate.

Modelul de față, CFMoto X4, măsoară în lungimea sa 2186 mm, în lățimea sa 1125 mm, iar în ceea ce privește înălțimea sa, aceasta este de 1150 mm. Greutatea acestui vehicul este de 336 kg cu o gardă la sol de 250 mm, perfectă în acest caz, pentru terenurile accidentate.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Cel mai bun ATV! Care este acesta?

La ora actuală, cel mai bun ATV care poate fi achiziționat de pe piață este modelul Barton Force 125 cc. Acesta îndeplinește principalele condiții pe care un ATV ar trebui să le aibă. Modelul Barton Force 125 cc este capabil să ofere performanță, siguranță utilizatorului său, dar și confort, iar toate acestea vin împachetate la un preț rezonabil. Astfel acest model de ATV este considerat a fi cel mai optim, deoarece oferă cel mai bun raport calitate/preț.

Dar în România? Aici care este cel mai bun ATV?

oferte ATV - oferte atv emag - oferte emag atvÎn următoarele rânduri se va urmări conceperea unui ghid menit să fie un suport solid pentru cei ce doresc să achiziționeze un ATV și care au nevoie să cunoască cele mai bune opțiuni existente pe piață la ora actuală.

Această întrebare lansată lasă loc unor discuții lungi și interminabile, deoarece, la acest moment, piața este plină de o gamă foarte largă de diverse modele calitative disponibile într-un număr suficient de mare, ce face ca alegerea unui astfel de vehicul să fie destul de complicată. Totuși, există un model care este cel mai bun pentru fiecare individ în parte. Dar cum poate fi identificat?

În ceea ce privește achiziția unui ATV, sunt anumite elemente definitorii pe care trebuie să le luăm în considerare. Pentru început, înainte de a achiziționa un ATV trebuie să ne definim foarte bine și concis scopul pentru care dorim să inițiem această acțiune. Anume, unde și cum am de gând să folosesc ATV-ul ce urmează să îl cumpăr?

Dacă răspunsul la această întrebare este: pentru curse, atunci se va avea în vedere căutarea unui model destul de puternic și echipat corespunzător, care să fie capabil să facă față cu ușurință cerințelor și provocărilor date de către o competiție.

În schimb, dacă scopul pentru care se dorește achiziția unui astfel de vehicul, este acela de a realiza plimbări off-road, ceva lejer sau pentru a vă folosi de acesta în activitățile din cadrul gospodăriei, atunci, va fi nevoie de un ATV ceva mai versatil, unul care să nu fie foarte greu de condus.

Un al doilea factor reprezentativ aici este dat de către calitatea pe care produsul vizat o are. Pentru a avea certitudinea achiziționării unui ATV calitativ este recomandat să alegi cu  mare atenție furnizorii acestui și producătorii, marca, numele sub care se află vehiculul vizat. Un renume bun va avea mereu o calitate bună. Producătorii nu riscă să își păteze reputația pe piață. Aici, pe lângă marca sub care vine vehiculul, se vor putea accesa foarte ușor și recinziile altor clienți care au avut deja de-a face cu ATV-ul respectiv, și care vor pronunța clar și sincer mulțumirile sau nemulțumirile pe care le au cu privire la acesta. Prin intermediul acestora se poate contura mult mai ușor performanța și fiabilitatea modelului vizat.

Și ultimul, dar nu și cel din urmă, un aspect care este, de multe ori, definitoriu în ceea ce privește luarea deciziei finale, prețul! Chiar dacă în aceste vremuri se găsesc modele de ATV-uri pentru toate categoriile de bugete, este indicat să fiți consecvenți în cercetare și să reușiți să găsiți cel mai bun ATV în raport calitate/preț. Da, este adevărat faptul că cu cât crește mai mult prețul, cu atât modelul ales va putea oferi mai multe caracteristici și inovații, dar asta nu însemnă că un ATV ceva mai ieftin nu va reuși să satisfacă toate nevoile și cerințele utilizatorului său. Dacă cercetarea este realizată așa cum trebuie, șansele de a descoperi cel mai bun ATV din România pentru dumneavoastră, vor fi semnificative. La urma urmei, ATV-ul trebuie să fie în conformitate cu nevoile și scopurile pentru care este achiziționat. Îndeplinirea acestor aspecte îl va face cel mai bun ATV din România.

Aici trebuie amintit și faptul că în cazul în care alegeți un ATV electric, distanța pe care o poate parcurge în intervalul dintre încărcări și durata de viață a unei baterii trebuie mereu verificată și asigurată. Iar în situația în care se va dori folosirea lui pe terenuri accidentate sau în alte cazuri mai complicate, puterea de care dispune motorul acestui vehicul electric, trebuie verificată înainte de vă aventura cu acesta pe trasee ce dispun de complicații.

Dacă toate aceste aspecte sunt luate în considerare înainte de a realiza achiziția ATV-ului, găsirea celui mai bun ATV, nu va mai prezenta un grad de dificultate atât de ridicat.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Un ATV second-hand sau unul nou?

Adesea achiziția unui ATV second-hand poate aduce multe dezavantaje cumpărătorului său, chiar dacă este o opțiune destul de atractivă din punct de vedere financiar. Astfel, înainte de a decide dacă să faceți acest pas, este bine să se țină cont de anumite dezavantaje pentru a decide dacă achiziția reprezintă cu adevărat o opțiune viabilă. Aceste dezavantaje pe care trebuie să le luăm în considerare sunt următoarele:

 1. Principalul dezavantaj al achiziției unui ATV second-hand este reprezentat de faptul că accesul la garanții sau la asistență tehnică nu va mai fi existent.
 2. Reparațiile vehiculului, indiferent de natura lor, se vor achita complet de către proprietarul acestuia.
 3. Istoricul legat de întreținerea acestui vehicul nu vă va sta la dispoziție și nici manualul original de utilizare al acestuia.

Aceste aspecte nu sunt valabile și în cazul achiziției unui ATV nou. Aici cumpărătorul său are certitudinea că vehiculul vizat nu a fost supus unor trasee complicate, motorul nu a fost forțat și vehiculul nu a fost accidentat. Plus, în cazul achiziției unui ATV nou, garanțiile și suportul tehnic sunt oferite și asigurate. Practic, în această situație, în cazul unor defecte ale ATV-ului, nu va trebui să achitați costurile cu reparațiile. Garanția se va ocupa de ele.

Desigur, în această ipostază, achiziția unui ATV nou va fi mereu mai costisitoare, mai ales dacă plata acestuia este realizată integral. În cazul în care plata se va realiza treptat, pe o durată mai lungă de timp, achiziția se va transforma din una foarte costisitoare, într-o adevărată alegere avantajoasă pentru cumpărător. Sumele plătite lunar nu vor fi unele ridicate, ci chiar unele minuscule, care nu se vor resimți atât de mult în portofelul cumpărătorului.

În final, alegerea cu privire la achiziția unui ATV nou sau second-hand rămâne la latitudinea fiecăruia în funcție de nevoile, dar și de bugetul fiecăruia. Important este să realizați cercetarea în condiții optime, luând în considerare toți factorii definitorii, iar mai apoi să lansați decizia finală care să vă aducă îndeplinirea așteptărilor.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Cum îmi asigur siguranța în timpul conducerii unui ATV?

Siguranța este, fără îndoială, cel mai important element ce trebuie luat în considerare înainte de începe orice activitate, mai ales conducerea unui ATV. Astfel, există o listă prevăzută cu anumite aspecte ce trebuiesc luate în considerare pentru a putea asigura siguranța utilizatorului în timpul utilizării vehiculului de teren. Acestea sunt următoarele:

 1. Regulile de circulație sunt concepute cu un motiv: siguranța noastră! Trebuiesc respectate indiferentde tipul vehiculului pe care îl conducem, chiar și în cazul unui ATV, chiar dacă acesta nu este considerat a fi un vehicul de stradă. Acest aspect prevede purtarea căștii de protecție, respectarea semnelor de circulație și conducerea în limita vitezelor maxime admise prin lege.
 2. Înainte de a urca pe un ATV echipați-vă corespunzător. Ținuta este esențialăaici și nu trebuie neglijată. Aceasta trebuie să includă: o cască de protecție, o pereche de ochelari ( de exemplu cei tip cross) și haine de protecție.
 3. Vârsta aici este un aspect foarte important. Conducerea unui ATV de către un copil poate atrage după sine urmări grave, printre care chiar decesul acestuia. Vârsta de conducere a unui ATV este de 16, minim 14, dar doar condiționată de posesia unui permis de conducere pentru vehiculele cu două roți.
 4. Nu încercați să depășiți limita admisă de către vehicul. Forțarea motorului acestuia nu este recomandată. Asigurați-vă că alegeți trasee nu foarte accidentate și periculoase și evitați pantele mult prea abrupte, dar și traversarea prin ape adânci.
 5. Este indicat ca de fiecare dată înainte de folosirea ATV-ului, să î faceți acestuia o revizie. Asigurați-vă că întreținerea vehiculului pe patru roți este realizată corespunzător pentru a evita orice posibilă defecțiune în timpulutilizării lui și pentru a-i prelungi durata de folosință. Acest aspect va face ATV-ul mult mai sigur de utilizat.
Inapoi la meniu ↑

Ce presupune întreținerea unui ATV?

Așa cum aminteam la ultimul punct anterior, întreținerea vehiculului rutier este esențială în ceea ce privește funcționarea sa în mod optim, dar și siguranța utilizatorului său. Problema se pune: cum știu că realizez întreținerea vehiculului în mod corespunzător? Mai jos urmează o listă cu câteva dintre lucrurile ce trebuiesc luate în considerare pentru a putea realiza o întreținere adecvată motorului. Acestea sunt următoarele:

 1. Se va avea în vedere verificarea uleiului în mod regulat. Nivelul la care se află uleiul unui ATV nu trebuie să fie nici mai jos, dar nici mai sus față de cel adecvat. În cazul în care uleiul acestuia se află la un nivel mult prea scăzut poate genera o suprasolicitare a motorului ce poate conduce către formarea unor probleme destul de grave.
 2. Lichidulde frână este, de asemenea, un element extrem de important. Și acesta va trebui verificat în mod constant pentru a se asigura nivelul optim. În caz contrar, probleme vor apărea fără doar și poate. Un nivel prea scăzut al lichidului de frânare poate cauza accidente grave.
 3. Un al treilea element lichid ce va trebui verificat în mod regulat, este lichidul de răcire al vehiculului. Ca și în cele două situații redate mai sus, aflarea acestui lichid la un nivel scăzut poate genera probleme vehiculului. În acest caz, nivelul scăzut al lichidului atrage după sine o supraîncălzire a motorului.
 4. Lăsând la o parte elementele lichide, vom avea în vedere acum presiunea de la nivelul pneurilor. Și în această situație nivelul nu trebuie să fie unul prea ridicat sau prea scăzut pentru a putea face posibilă evitarea eventualelor probleme. În cazul în care nivelul presiunii pneurilor este ridicat, adică acestea sunt mult prea umflate, sau dacă avem un nivel scăzut, sunt prea puțin umflate, manevrarea vehiculului va fi mult mai dificilă. Dacă manevrarea vehiculului este afectată, aceasta va conduce la dezechilibre, mai exact la probleme în menținerea stabilității.
 5. Ca și corpul uman, ATV-urile au nevoie de o baie bună după o plimbare prin natură. După fiecare utilizare a vehiculului off-road se recomandă curățarea acestuia cu mare atenție. Prin aceasta se vor putea prevenii aspecte negative, cum ar fi deteriorarea componentelor acestuia. În plus, un ATV curat mereu va avea un aspect mai plăcut.

Deci, ca o mică concluzie, întreținerea ATV-ului în mod corespunzător este esențială pentru a asigura funcționarea optimă a vehiculului și siguranța în ceea ce privește utilizarea lui. Fiecare ATV va veni însoțit de un manual de utilizare care va conține mereu o secțiune legată de întreținerea corectă a acestuia. Este indicat ca aceasta să fie citită și îndeplinită corespuzător și la timp. În general, cea mai mare atenție se va pune către verificarea componentelor esențiale ce pot dăuna întregului vehicul. Printre aceste componente importante ce trebuiesc verificate, de regulă, cele mai frecvent schimbate sunt cele lichide, anume: uleiul motorului, lichidul de frânare și lichidul de răcire. Și nivelul de presiune al pneurilor este ușor de verificat chiar și de către un începător. Reglarea acestuia se poate realiza fără prea mare efort.

Prin păstrarea acestor reguli de întreținere și prin menținerea ATV-ului îngrijit, durata de viață a vehiculului pe patru roți se va maximiza, iar utilizarea lui va fi una plăcută, sigură și lungă.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Ce accesorii și atașamente sunt necesare pentru un ATV?

Dacă dorești să adaugi anumite îmbunătățiri ATV-ului pe care îl deții sau doar să îl personalizezi conform propriei personalități, atunci, apelarea la accesorii și atașamente este varianta ideală pentru realizarea acestor obiective. La ora actuală, pe piață se pot găsi diverse accesorii și atașamente pentru orice tip de ATV. Acestea vin într-o gamă foarte largă și multiplă de variante și mărimi menite să aducă un plus de performanță experienței de conducere a unui astfel de vehicul.

Cele mai des întâlnite accesorii pentru un ATV sunt următoarele: suporturi destinate transportării bagajelor, cabluri de remorcare, coșuri pentru echipamente, dar și pentru unelte, scaune confortabile, sisteme audio, iar lista poate continua lejer de aici în colo. Accesorile pentru un ATV nu sunt folosite doar pentru a îmbunătății experiențele relaxante și pentru a te ajuta să ieși din stresul oferit de către provocările vieții, ele vin chiar în ajutorul utilizatorului său pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste sarcinile ce se ivesc în activitatea sa zilnică.

Astfel, dacă atașamentele sunt alese în mod corespunzător și pliate cum trebuie pe vehicul, cu ajutorul acestora, posesorul vehiculului rutier, va reuși să realizeze mult mai multe sarcini utile acestuia decât ar putea în mod obișnuit. Iar pentru o înțelegere cât mai amplă a acestor elemente, putem folosi următoarele exemple, ci anume:

 • utilizareaunei remorci atașate de către vehiculul off-road, va conduce către posibilitatea de a transporta anumite obiecte;
 • o freză de zăpadă va face îndepărtarea acesteia de pe drumurile circulate mult mai ușoară;
 • un plug legat de către un ATV va face lucrul în grădină mult mai ușor, dar și mult mai rapid, deci va spori eficiența.

Practic, aceste atașamente, indiferent de natura lor, vor rezulta doar efecte benefice utilizatorului lor. Prin intermediul acestora se va putea realiza extinderea capacității vehiculului și aria de întrebuințare a acestuia, în final obținându-se o mașinărie ”bună la toate”.

Totuși, înainte de a lansa achiziția unui astfel de vehicul este indicat să căpătați anumite informații. Da! Înainte de a realiza orice acțiune este bine să studiezi și să cercetezi. În felul acesta regretele nu vor apărea mai târziu. Aici se vor avea în vedere următoarele:

 • Accesoriile și atașamentele trebuie să fie de calitate, să fie capabile să asigure buna funcționare ,siguranța, dar și eficientizarea vehiculului ce urmează să fie folosit împreună cu acestea;
 • Nu cheltui mai mult decât te ține buzunarul. Bugetul într-o astfel de achiziție trebuie să fie prestabilit și ales cu foarte mare atenție. Banii nu trebuiesc irosiți!
 • Accesoriile și atașamentele pe care le alegi trebuie să vină în ajutorul vehiculului și să sporească gradul de reușită al activităților ce urmeazăa fi realizate prin intermediul acestora. În caz contrar, achiziția nu își are rostul. Va reprezenta doar o gaură inutilă în buget.

Accesoriile și atașamentele sunt idei foarte utile în personalizarea și îmbunătățirea propriului ATV dacă, și numai dacă, acestea sunt alese cu grijă pentru a putea fi în conformitate cu tipul vehiculului condus și cu rostul lor în întreg procesul în care urmează să fie utilizat.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Dar mărimea ATV-ului? Cum știu care este cea potrivită pentru mine?

Mărimea ATV-ului reprezintă un factor care adesea ridică multe întrebări noilor șoferi dornici să realizeze o astfel de investiție.  Mărimea ATV-ului, în funcție de cum o alegi raportându-te la propria persoană, poate reprezenta un avantaj sau o mare încurcătură pentru utilizatorul vehiculului.

În cazul unui începător în acest domeniu, un ATV mult prea mare va fi foarte greu, spre imposibil chiar, de manevrat. ATV-urile sunt vehicule ce pot dispune de o putere incredibil de ridicată care este greu de stăpânit de oricine. Dar un ATV mult prea mic în raport cu dimensiunile șoferului său, nu va face decât să aducă o putere insuficientă pentru a putea realiza sarcinile pentru care a fost ales, iar terenurile accidentate și sarcinile grele vor fi aproape imposibile pentru acesta.

În altă ordine de idei, trebuie privit cu foarte mare atenție scopul pentru care se realizează achiziția vehiculului off-road. În cazul în care se dorește folosirea ATV-ului pentru a parcurge terenuri accidentate sau pentru a putea remorca anumite greutăți mai mari, se va avea în vedere alegerea unuia destul de puternic, capabil să facă față provocărilor pe care le lansează aceste activități. În caz contrar, dacă ATV-ul se va folosi doar pentru plimbări de tip off-road, în scopul de relaxare și recreere, atunci un ATV cu o capacitate mai mică va fi suficient pentru realizarea acestora.

Mai departe, vom avea în vedere bugetul de care dispuen și prețul la care se găsește vehiculul de teren. După cum se gândesc cei mai mulți dintre noi, cu cât ATV-ul este mai mare și dispune de o capacitatea a motorului mai ridicată, cu atât și prețul de achiziție al acestuia va fi unul mai piperat, pe măsura caracteristicilor și performanțelor vehiculului dorit. Este destul de clar faptul că un astfel de model va prezenta o rezistență mult mai bună și va putea face față sarcinilor mai grele mult mai ușor, iar durata de folosință va fi și ea una mai prelungită.

Desigur, piața cuprinde o gamă foarte largă de modele de astfel de vehicule, mai mari sau mai mici, mai puternice sau mai slabe, și chiar și mai scumpe sau mai ieftine. Depinde doar de bugetul fiecăruia și de cât de mult este dispus să investească într-o asemenea mașinărie.

Cu toate acestea, locul în care urmează să fie condus vehiculul nu trebuie neglijat. Aici, în funcție de dimensiunea pe care o are spațiul în care va fi folosit, se va alege și dimensiunea vehiculului. Nu poți achiziționa un ATV foarte mare iar locul de parcare rezervat pentru acesta să fie unul îngust, neîncăpător pentru acesta. Deci, în această situație se va alege un model mai mic, mai ales dacă se va utiliza pentru sarcini care nu necesită o putere a motorului atât de ridicată.

Pe de-o altă parte, dacă vehiculul va fi folosit pe terenuri deschise, accidentate sau în zone mai greu accesibile, atunci se va urmări achiziția unui ATV de dimensiuni mai mari care să aibă în dotarea sa un motor ce dispune de o capacitate ridicată și care are o gardă la sol mai mare, capabil să facă față provocărilor pe care activitatea sa le va prezenta pe parcursul utilizării lui. Iar în cazul în care se dorește conducerea acestui vehicul în călătorii în grup, un ATV mai mare se va plia perfect pe asemenea cerințe, el fiind capabil să transporte mai mulți pasageri concomitent, nu doar unul singur.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Ce diferențe apar între un ATV electric și unul pe benzină?

Când se pune prolema de a răspunde la această întrebare răspunsul nu poate fi unul vag și scurt. În ceea ce privește alegerea unui ATV raportându-ne la acest aspect, vom avea în vedere mai mule aspecte ce vor trebui luate în considerare. Acestea se vor grupa în următoarea listă:

 1. Costul de achiziție al vehiculului off-road. În general, ATV-urile electrice vor atrage după sine costuri de achiziție mai ridicate deoarece acestea prezintă o tehnologie mai nouă și mult mai complexă comparativ cu cele care funcționeazăprin alimentare cu benzină. Chiar și așa, costul pe termen lung în cazul acesta, se poate dovedi la final unul mai redus, deoarece cheltuielile cu combustibili vor fi eliminate, iar, prin natura lor, ATV-urile electrice au o întreținere care, de regulă, nu atrage costuri ridicate.
 2. Durata de viață a bateriei vehiculului- ATV-urile pe bază de combustibil au o durată de viață mai lungă decât cele electrice, care trebuiesc încărcate destul de des. Totuși, dacă există posibilitatea de a avea acces la o priză în momentele în care vă aflați afară și dacă dispuneți de un sistem de încărcare rapidă.
 3. Performanța pe care ATV-urile o au. În această situație, ATV-urile ce funcționează prin alimentarea cu benzină vor fi clasificatemai sus. Un motor al unui ATV electric nu dispune de o capacitatea ridicată de putere, acesta nu este capabil să producă un nivel suficient de mare pentru a putea depăși un vehicul pe combustibil, sau cel puțin să ajungă la același nivel cu acesta. Cu toate că nu este unul extrem de puternic, acesta este unul mai silențios, nu produce un zgomot foarte mare, iar ca un alt avantaj al acestuia, impactul pe care îl are asupra mediului este unul mai redus decât în cazul utilizării unui vehicul cu motor pe bază de combustibil, respectiv benzină sau motorină, care emit emisii de gaze de eșapament. Plus, vehiculele electrice sunt mult mai ușor de întreținut prin faptul că nu necesită schimburi de ulei sau filtre de aer. Cu atât mai mult, încărcarea acestora este una ușor de realizat și foarte simplă.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

ATV-ul electric contra ATV-ul pe benzină! Care este cel mai bun pentru satisfacerea nevoilor personale.

În ciuda faptului că ATV-urile electrice dispun de baterii ce trebuiesc schimbate periodic, acestea vin cu multe alte beneficii care să acopere acest dezavantaj al lor. Spre exemplu, dacă se dorește utilizarea ATV-ului într-un parc sau într-o zonă rezidențială, acesta va fi unul suficient de silențios pentru a nu deranja pe nimeni și conducerea lui să fie realizată în deplină liniște și fără probleme. În plus, aceste vehicule electrice nu vor reprezenta un cost ridicat pe o perioadă lungă de timp, deoarece întreținerea lor este una ce prezintă costuri reduse prin faptul că nu necesită schimburi de ulei sau înlocuirea filtrelor de combustibil.

În schimb, ATV-urile pe bază de combustibil, cele ce depind de alimentarea cu benzină, vin cu o puterea a motorului mult mai mare și o durată de viață a bateriei mult mai îndelungată decât în cazul celor electrice. Iar pe lângă acestea, întreținerea acestora este mult mai ușor de realizat în zonele mai îndepărtate de civilizație sau cele rurale, în cazul cărora electricitatea nu este atât de ușor de accesat.

Oricum ar fi, electric sau cu alimentare cu benzină, alegerea ATV-ului trebuie să se realizez în funcție de nevoile și scopurile fiecăruia, nu după tiparele existente. Fiecare are nevoi proprii și scopuri individuale, așa că fiecare va avea nevoie de un anumit model de ATV care să fie capabil să aducă îndeplinirea și satisfacerea nevoilor acestuia.

Chiar dacă au o autonomie care nu se ridică la nivelul celor pe benzină, modelele electrice au devenit din ce în ce mai populare pe piață, fiind în special alese de cei care doresc să reducă emisiile de dioxid de carbon în folosul mediului înconjurător, dar să și economisească banii pe care ar trebui să îi investească în combustibil. Pe de-o altă parte, ATV-urile electrice sunt o variantă mult mai sigură și mai ușor de folosit pentru cei mici, dornici de aventură și de distracții.  Iar ca un alt surplus, ATV-urile electrice nu prezintă emisii de dioxid de carbon.

Cu toate acestea, ATV-urile electrice sunt modele mult mai scumpe, ele fiind o achiziție mult mai costisitoare decât în cazul unei achiziții a unui model pe benzină, iar autonomia se prezintă a fi una mai scurtă, fapt ce poate face aceste modele să nu reprezinte o opțiune viabilă pentru anumite aplicații.

Însă, este de reținut faptul că dacă se dorește utilizarea ATV-ului pentru a realiza sarcini grele sau pentru conducerea lor în zone cu terenuri accidentate și greu accesibile, ATV-urile pe bază de alimentare cu benzină reprezintă o variantă ideală. Acestea sunt ATV-urile ce dispun de o capacitate a motorului mai mare, deci sunt mai puternice, dar sunt și mai durabile. Chiar dacă emit emisii de dioxid de carbon și prezintă o întreținere mai costisitoare pe termen lung, fapt ce poate reprezenta adesea un dezavantaj major pentru anumiți cumpărători.

ATV-urile din această categorie vin cu o autonomie mai mare și sunt niște modele mult mai ușor de găsit în magazinele de piese de schimb. În plus, vehiculele off-road ce folosesc benzina pentru a funcționa, sunt găsite într-o gamă foarte largă de modele și mărimi disponibile la ora actuală pe piață.

ATV-urile electrice nu sunt totuși, de aruncat la gunoi. În cazul în care se dorește achiziția unui vehicul off-road nou, acestea sunt principala opțiune.  Durata de funcționare a unei baterii în cazul unui motor nou, este de până la 8 ore și poate crește în funcție de specificațiile și vehiculului și de performanța acestuia.

Ca o mică concluzie a celor enunțate mai sus, putem spune că în funcție de nevoile și de scopurile pe care le avem cu aceste vehicule de teren, alegerea unuia nu ar trebui să fie chiar atât de complicată. Din acest punct de vedere, este foarte simplu: ai nevoie de un vehicul rapid pentru a-l folosi pe post de ajutor în realizarea anumitor sarcini grele sau pentru parcurgerea unui traseu lung, poate mai complicat, atunci se va căuta un ATV pe bază de benzină. Acest model, așa cum aminteam anterior, este mult mai puternic și dispune de o autonomie mai mare, chiar dacă este un model mai scump, cu o întreținere ce necesită consecvență, care adesea este mult mai costisitoare.

În altă ordine de idei, dacă utilizarea vehiculului off-road se va face doar în jurul casei sau în efectuarea de plimbări lejer prin parc sau prin anumite zone rezidențiale, atunci ATV-ul de tip electric va reprezenta cea mai bună opțiune, deoarece acesta este un model mai lent și mai silențios. ATV-urile electrice sunt mai eficient din punct de vedere al costurilor, iar acestea sunt mult mai ușoare decât cele cu alimentarea cu benzină. În plus, vehiculele off-road electrice sunt o variantă mai ecologică, deci prin folosirea lor mediul înconjurător nu va ma fi atât de mult afectat.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

ATV-urile și sistemele de frânare ale acestora

În ceea ce privește conducerea unui ATV, sistemul de frânare are o importanță majoră în clasamentul criteriilor de selectare a unui astfel de vehicul off-road. Sistemul de frânare de care dispune vehiculul de teren este unul dintre elementele cheie în ceea ce privește asigurarea siguranței șoferului în timpul utilizării ATV-ului. Dacă frânele de care dispune mașinăria pe paru roți sunt unele de înaltă calitate, acestea vor face ca oprirea vehiculului să se realizeze cât mai rapid și în condiții optime, indiferent de viteza cu care se circulă sau de tipul terenului pe care este condus vehiculul off-road.

Desigur, și în această situație se va avea în vedere procesul de selectare. Sistemele de frânare, deși au același scop comun, oprirea vehiculului din mers, acestea sunt de mai multe tipuri, cu sisteme de acționare diferite. În continuare, vom avea în plan discutarea sistemului de frânare cu disc, a sistemului de frânare cu tambur și, desigur, frânele hidraulice, în scopul de a înțelege cât mai limpede modul de funcționare al acestora.

Pentru început vom pune în scenă sistemul de frânare cu disc. Acest sistem de frânare este, în momentul de față, cea mai căutată opțiune pe piață în materie de ATV-uri. Acesta este capabil să ofere vehiculului o putere de frânare mult mai ridicată decât sistemul de frânare pe bază de tambur. În plus acest sistem de frânare, cel cu disc, este mult mai ușor de întreținut. Sistemul de frânare cu disc este pus în funcțiune prin apăsarea discului contra plăcii de frână, fapt în urma căruia rezultă oprirea vehiculului aflat în mișcare. Aceste frâne cu disc sunt mai ușor de întreținut deoarece prezintă o rezistență mai ridicată la uzură, deci au o perioadă de durabilitate mult mai ridicată față de cele ce funcționează cu tambur, ceea ce se poate deduce prin faptul că nu vor avea nevoie de o întreținere foarte regulată, ele vor putea rezista mult mai mult.

Mai departe, ne vom pune  accentul pe sistemul de frânare cu tambur. Comparativ cu sistemul de frânare cu disc, acesta este o variantă low-cost, accesibilă și pentru portofelele mai slim. Dezavantajul principal al acestui sistem de frânare este dat de faptul că dispun de o putere de frânare mai scăzută decât cea a unui sistem de frânare cu disc, iar timpul de răspundere și acționare este și el unul aflat la un nivel sub frânele cu disc, care sunt mai rapide la răspuns. Frânele cu tambur nu prezintă o rezistență ridicată la încălzire și nu sunt nici cea mai bună opțiune în ceea ce privește o utilizare intensivă a acestora. Deci, sistemul de frânare pe tambur va avea nevoie de o întreținere mai frecventă și de o înlocuire la fel de regulată. Practic, întreținerea acestor frâne atrage după sine un nivel mai ridicat de costuri constante pentru a putea fi utilizate optim. Dacă se dorește utilizarea ATV-ului pe trasee complicate și dure, deci o utilizare intensivă, sistemul de frânare cu tambur nu este cea mai viabilă opțiune, mai ales dacă traseele vor fi unele lungi și dese.

Ultimele, dar nu și cele din urmă, frânele hidraulice. Acest sistem de frânare este cel care poate oferi o putere de frânare mai mare și este catalogat ca fiind cea mai fiabilă opțiune ce se poate alege la ora actuală. Frânele hidraulice alături de frânele cu disc, sunt considerate ca fiind cele mai bune opțiuni deoarece au o putere de frânare ridicată și o durabilitate pe măsură. În plus, întreținerea acestora este una ușor realizabilă. Pentru utilizarea vehiculului pe teren accidentat sau pentru a putea remorca încărcături mai grele, aceste două sisteme de frânare sunt cele ideale pentru a asigura siguranța unei opriri sigure și la timp.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Care este cel mai bun sistem de frânare al unui  ATV pentru aventuri off-road?

Există o multitudine de exemple, pozitive sau negative, după caz, al experiențelor de frânare în situații mai speciale sau chiar critice uneori. Sistemul de frânare a fost adesea piesa de rezistență în evitarea unui accident, prin capacitatea sa de frânare calitativă, sau chiar motivul imposibilității evitării acestuia, prin ineficiența sa.

Prin urmare, indiferent de tipul vehiculului rutier care urmează să fie întrebuințat în activitatea de condus, se va avea în vedere tipul sistemului de frânare și calitatea acestuia înainte de a proni la drum pentru a asigura siguranța șoferului, dar și pe cea a posibililor pasageri.

Astfel, când vine vorba de conducerea unui ATV sistemul de frânare poate reprezenta o diferență crucială între posibilitatea de a opri vehiculul în siguranță în caz de urgență și cea de a se produce un accident. Înainte de a da startul oricărei călătorii alături de acest vehicul rutier, se recomandă realizarea întreținerii sistemului de frânare și verificarea acestuia cu foarte mare atenție pentru a fi total încredințați că frânele ATV-ului funcționează corect.

Ca o scurtă remarcă aici, alegerea unui ATV ce dispune de un sistem de frânare performant va atrage după sine o siguranță sporită utilizatorului vehiculului și va diminua posibilitatea periclitării vieții umane. În cazul în care se are în vedere utilizarea vehiculului off-road în viitor pe terenuri accidentate, dificile sau pe trasee lungi, este indicat ca ATV-ul cu pricina să dispună de un sistem de frânare cu disc sau hidraulic, chiar dacă investiția se va dovedi a fi una mai costisitoare decât în cazul unui vehicul cu sistem de frânare cu tambur.

Chiar dacă necesită alocarea unui buget mai ridicat, aceste sisteme de frânare sunt cele ce pot fi capabile să facă față provocărilor traseelor, deoarece acestea sunt capabile să ofere o putere de frânare mai ridicată și prezintă o rezistență mai mare la uzură. Nu se vor defecta foarte ușor indiferent de condițiile în care vehiculul va fi condus.

În plus, față de aceste sisteme de frânare, vehiculul poate avea și un sistem de frânare separat de cel de bază, situat în partea din spate a ATV-ului, prin intermediul căruia oprirea se poate realiza mult mai rapid în caz de nevoie. Pe lângă acesta, este indicat să se verifice dacă vehiculul off-road deține și sisteme de frânare suplimentare, printre care se pot număra: frâna de parcare sau frâna motorului. Acestea din urmă pot fi utilizate pentru o oprire cât mai sigură în anumite situații aparte.

Dacă scopul principal al parcurgerii articolului de față este acela de a găsi modelul de ATV perfect conceput pentru realizarea drumețiilor, atunci cele mai utile informații sunt descoperite în aceste rânduri. La începutul acestui articol a fost enumerată și descrisă o listă a cinci  modele de ATV-uri pentru drumeții, acestea fiind catalogate în funcție de prețul la care se găsesc pe piață, de puterea motorului de care acestea dispun, capacitatea lor de teren, dar și în funcție de confortul pe care îl oferă utilizatorilor lor.

Unul dintre modelele ideale concepute pentru drumeții prezentat în lista celor 5 vehicule, este modelul Polaris Sportsman 570. Acest vehicul vine cu o capacitate de teren uluitoare și un motor ce ajunge la 45 CP, aspecte ce îl fac ideal pentru parcurgerea drumețiilor pe trasee accidentate.

Un alt model promițător este vehiculul Honda FourTrax  Foreman Rubicon. Capacitatea motorului a acestui vehicul de teren poate ajunge până la 500cc, venind însoțit de o putere de tracțiune ridicată. Acest model este cel conceput ideal pentru a putea rezista cu ușurință diverselor condiții de teren căruia va fi supus.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

ATV-urile concepute pentru cei mici

ATV-urile destinate celor mici sunt o variantă utilă și cât mai des aleasă în zilele noastre de către părinții dornici de a le oferi celor micuți experiențe frumoase, relaxante dar și pline de viață, sau doar pentru a-i desprinde de tehnologia de care sunt atât de dependenți azi. Oricare ar fi motivul alegerii unui astfel de vehicul, siguranța celui mic va trebui să reprezinte mereu principala grijă a adultului. Astfel, înainte de a recurge la achiziția unui ATV pentru copii, este indicat să se aibă în vedere anumite aspecte esențiale în a realizarea unui raport calitate/preț cât mai optim, și în alegerea vehiculului capabil să satisfacă toate nevoile celui mic.

Prin urmare, aceste lucruri ce trebuiesc studiate înainte de a reliza investiția, sunt următoarele:

 1. Vârstași greutatea copilului. La ora actuală, printre multitudinea de producători existenți, se va afișa o gamă largă și variată de mărimi și modele concepute special pentru cei micuți, indiferent de vârsta pe care aceștia o au. Așadar, se va urmări alegere modelului care se află în conformitate cu vârsta, greutatea și înălțimea celui mic pentru a oferi o utilizare a vehiculului de teren în siguranță și confortabilă pentru acesta.
 2. Menționată anterior, siguranța celui mic în timpul utilizării vehiculului off-road este un must to have și va trebui mereu lansată în vârful piramidei priorităților în ceea ce privește achizițiaunui ATV. Pentru a putea realiza acest aspect, este indicat să se caute un ATV care dispune de o frână de mână, una de picior și o cutie de viteze manuală. Aceste aspecte sunt esențiale, deoarece prin intermediul lor se poate garanta siguranța faptului că micuțul șofer are control deplin asupra modificării vitezei cu care circulă, dar și că acesta poate controla cât mai simplu și eficient oprirea vehiculului în diverse situații. Pe lângă acestea, se va asigura purtarea unui manșon de protecție de către copil, dar și o protecție pentru motor, un scut, pentru a putea împiedica posibilele accidente neprevăzute.
 3. Costul și durabilitatea unui ATV pentru copil. Siguranța micului șofer este mereu prioritară, iar aceasta poate fi oferită și de modele găsite la un cost de achiziție relativ redus. Pe piață, fizic sau online, se pot găsi diverse modele destinate celor mici, însă aici trebuie ținut cont și de bugetul pus la dispoziție pentru achiziția acestuia. În aceste situații trebuie ales un ATV care este capabil să ofere o durabilitate ridicată și valoare pe termen lung. O garanție bună și o reparare relativ ușoară la nevoie, sunt, de asemenea, elemente importante în selectarea unui ATV pentru cel mic.

Într-un final, indiferent de tipul de ATV ales, nu uitați ca acesta să aibă o limitare pentru viteza maximă de circulație reglabilă, toate frânele funcționale, iar aici vom include frâna de mână, frâna de picior. Cutia de viteze să meargă fără probleme sau posibile probleme, iar cel micuț să fie mereu echipat corespunzător înainte de a porni în orice cursă alături de noul său bolid. Casca de protecție și mănușile sunt obligatorii pentru noul posesor al vehiculului off-road.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Aventuri off-road alături de un ATV

Aventurile de tip off-road presupun adesea trasee greu accesibile pentru vehiculele obișnuite, acestea fiind în mare parte compuse din drumuri accidentate, denivelări de pământ, pietre mari și/sau ascuțite, ce fac activitatea vehiculului utilizat aproape imposibil de realizat. Din aceste cauze, ATV-urile sunt vehiculele ideale pentru realizarea unor astfel de călătorii cu peripeții. Însă, și aceste vehicule trebuiesc alese cu atenție înainte de a porni la drum cu ele. Pentru astfel de aventuri este indicat să se aibă în vedere alegerea unui ATV puternic și durabil, care să se poată dovedi capabil în parcurgerea acestor obstacole și depășirea, fără prea mare efort, a situațiilor dificile. Un aspect important aici, este ca ATV-ul utilizat să dispună de o gardă la sol destul de mare, de un set de anvelope special adaptate pentru traseele accidentate și de un sistem de troliu electric.

În ceea ce privesc manevrabilitatea și abilitatea acestor vehicule de a trece peste obstacole, aceste două aspecte se vor raporta de greutatea și dimensiunea ATV-ului cu pricina. Cu cât este mai mare și mai greu, cu atât manevrarea lui se va realiza mai dificil, spre imposibil pentru un începător. Însă, pentru a putea face față solicitărilor redate de traseele accidentate în aventurile off-road, este recomandat să se aleagă un ATV cu o capacitate a motorului ridicată, adică cu o putere mare, și cu o transmisie durabilă.

Chiar dacă denumirea lor te duce cu gândul la faptul că aceste vehicule sunt invincibile și că le poți folosi oricând, situația nu este chiar așa. ATV-urile, All Terrain Vehicle, vehicul pentru toate terenurile, trebuiesc alese cu mare atenție în funcție de scopul utilizării lor. În ceea ce privește utilizarea lor în aventuri off-road, se vor urmări anumite criterii esențiale în care vehiculul trebuie să se încadreze.

Inapoi la meniu ↑

Caracteristicile celui mai bun ATV pentru teren accidentat

 1. Garda la sol. Aceasta din urmă va trebui să fie una destul de mare și însoțită de un tren de rulare robust. Aceste două elemente combinate asigură trecerea fără probleme a vehiculului peste obstacolele întâlnite pe traseu.
 2. Un motor puternic alături de o transmisie adecvată vor face mereu față cu ușurință terenurilor accidentate.
 3. Tipul de anvelope de care vehiculul dispune. În cazul aventurilor off-road, cele mai utile anvelopecu care să pornești la drum, sunt anvelopele off-road. Acestea oferă o tracțiune mult mai bună și o rezistență mai ridicată la uzură.
 4. Snorkel-urile. Dacă există posibilitatea ca vehiculul utilizat să traverseze zone pline cu apă, atunci snorkel-urile sunt un must to have pentru acesta. Traversarea prin apele adânci se va realiza fără probleme prin prezența lor.
 5. Confortul și siguranța. O cabină încăpătoare și confortabilă alături de sistemele de siguranță adecvate, vor diminua suficient de mult riscul posibilelor accidentări umane, iar plimbările vor fi astfel, mai plăcute și mult mai relaxante.
 6. Un ATV bun va avea mereu nevoie de un sistem de suspensii calitativ care să fie capabil să ofere un control cât mai bun și mai exact al direcție în timpul deplasărilor, pentru a putea ușura activitatea de navigare pe terenurile accidentate.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

ATV-urile destinate drumurilor acoperite cu zăpadă și gheață

Datorită faptului că se pot manevra foarte ușor și sigur, ATV-urile sunt una dintre cele mai viabile variante când vin vine vorba de condusul off-road pe zăpadă sau pe gheață, acestea fiind capabile să facă față fără prea mari probleme dificultăților care se pot ivi pe parcursul călătoriei. Totuși, acestea nu sunt invincibile. Prin urmare, există anumite aspecte care trebuiesc luate în considerare înainte de a porni într-o călătorie off-road în asemenea condiții climatice cu aceste vehicule de teren.

 1. Tipul de tren de rulare al ATV-ului folosit. În ceea ce privește utilizarea ATV-ului pe un teren acoperit de zăpadă sau de gheață, este indicat să se folosească un ATV ce dispunde de un tren de rulare pe lanț. Acest model este capabil să ofere o aderență superioară și o putere de urca orice rampă sau de a traversa zonele acoperite cu un strat de zăpadă mult mai profund și intens.
 2. O gardă la sol mai mare pentru a putea face traversareaterenurilor acoperite de zăpadă sau de gheață mult mai ușoară și mai sigură
 3. O cabină de protecție mai înaltă. Aceasta va fi capabilă să protejezeșoferul vehiculului împotriva vântului puternic, dar va reprezenta și un scut de protecție împotriva zăpezii ce poate pătrunde și conduce la crearea de evenimente nefavorabile.
 4. Tipul de motor de care ATV-ul dispune. În cazul de față, pentru a putea face față provocărilor naturii, un motor ce funcționează prin alimentarea cu benzină va reprezenta cea mai utilă variantă. Aceste modele de motoare sunt mai puternice și dispun de o durată de funcționaremult mai ridicată decât în cazul unui ATV cu motor electric. Aceste aspecte sunt esențiale în cazul în care ATV-ul va fi folosit pentru aventurarea în condiții extreme sau pe terenuri cu grade de dificultate mai ridicate.
Inapoi la meniu ↑

Cel mai bun ATV în parcurgerea traseelor dificile

Pentru pasionații de terenuri dificile și accidentate, pentru cei dornici de adrenalină și pericol, ATV-urile, vehiculele off-rod, sunt considerate a fi varianta excelentă pentru realizarea acestor acțiuni. Însă acest aspect nu rezumă faptul că aventurarea cu aceste vehicule puternice se poate face oricum, oricând, oriunde și cu orice tip de model disponibil. Înainte de a se iniția o călătorie pe terenuri accidentate sau acoperite de zăpadă, ori în incertitudini de condiții meteo favorabile, este indicat să se asigure anumite condiții și/sau măsuri necesare pentru a putea asigura controlul complet, dar și siguranța în timpul oricărei aventuri tip off-road.

În ceea ce privesc condițiile meteo nefavorabile, anume drumurile acoperite de zăpadă sau de gheață, cel mai important element în asigurarea controlului și a siguranței, este reprezentat de către tipul de anvelope cu care vehiculul off-road este echipat. În decursul anotimpului rece, ATV-ul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă, concepute în conformitate cu cerințele redate de mediu. Acestea sunt menite să ofere o aderență ridicată pe zăpadă, dar și pe gheață. Mai mult de atât, se cere asigurarea vehiculului cu o bară de remorcare care să poate aduce ATV-ului un plus de tracțiune la nevoie.

Indiferent de nivelul de experiență de care șoferul vehiculului dispune, acesta va trebui să conducă bolidul de teren cu maximă prudență. Condițiile de mediu nefavorabile pot reprezenta adesea un inamic pe măsură pentru orice mașinărie, oricât de mare ar fi capacitatea motorului de care acesta dispune. În momentele în care drumurile sunt învăluite în zăpadă sau gheață, coeficientul de frecare al roților pe asfalt se va micșora considerabil, fapt ce va duce la o frânare mult mai dificilă a vehiculului utilizat. Prin urmare, este bine să se mențină o distanță considerabilă între vehicule și vehiculul să fie condus cu o viteză ponderată, chiar redusă pentru a se putea frâna în siguranță și pentru a face mai ușoară evitarea posibilelor obstacole se pot apărea pe parcursul traseului.

În cele din urmă, este bine de știut faptul că nu doar ATV-ul trebuie să fie asigurat înainte de a porni într-o aventură cu peripeții, ci și ființa umană. Din postura de șofer al vehiculului off-rod, este indicat ca echipamentul de siguranță să nu lipsească. Acest echipament de siguranță trebuie să cuprindă următoarele elemente: o cască de protecție, mănuși și, desigur, haine de protecție speciale pentru a putea face față condițiilor meteo nu foarte plăcute.

Ca un mic sfat: ATV-ul, deși puternic, nu este un vehicul care te va ajuta să muți muții și marea. Dacă condițiile meteo sunt prea extreme și periculoase, este bine ca activitatea de conducere a bolidului să fie amânată până la îmbunătățirea vremii. Riscul este, adesea, unul mult prea ridicat și nu se merită.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Transportul de marfă și echipamente cu un ATV! Care este cel mai bun model pentru această activitate?

Diverse industrii  tind să folosească acest vehicul off-road pentru a realiza transportul anumitor mărfuri și echipamente utile acestora. Printre aceste industrii se numără și industria forestieră, petrolieră, dar și activitățile de agricultură sau în construcții. ATV-urile au devenit utile pentru acestea deoarece, prin intermediul lor, se pot transporta încărcături mari în zone greu accesibile și pe distanțe de deplasare scurte.

În ceea ce privește achiziția unui astfel de vehicul în scopul realizării diverselor transporturi, se vor urmări anumite aspecte esențiale ale acestuia, cum ar fi: tipul anvelopelor cu care este echipat, capacitatea de încărcare de care ATV-ul dispune, durabilitatea sa, dar mai ales sistemul de frânare. Pentru activitățile de transport marfă sau echipamente, este recomandat ca sistemul de frânare să fie unul performant, deoarece siguranța încărcăturii ce se dorește a fi transportată este esențială, iar frânarea trebuie să fie una rapidă, sigură și ușor realizabilă. Desigur, se va urmări și o garanție bună. În asemenea scopuri de folosință, vehiculul off-road va fi predispus unei uzuri destul de ridicate.

ATV-urile, All Terain Vehicle, sunt mașinăriile pe patru roți destinate experiențelor off-road. Acestea fac parte din categoria vehiculelor de teren și o arie largă de utilizare. Acest tip de vehicul este considerat ca fiind un mijloc de transport versatil și puternic, folosit adesea în activități de transport mărfuri și echipamente pe distanțe de deplasare nu foarte lungi, dar greu accesibile pentru alte tipuri de vehicule din cauza traseelor accidentate, a drumurilor pietruite sau avariate. ATV-urile care dispun de un motor cu o capacitate ridicată și care au un tren de rulare robust, alături de o gardă la sol mare, sunt ATV-urile care se pliază cel mai bine pe această activitate de transport mărfuri și echipamente.

Când vine vorba de capacitatea de încărcare a acestui tip de vehicul rutier, se va avea în vedere ca aceasta să fie una suficient de mare și de încăpătoare pentru a putea suporta greutatea echipamentelor sau mărfii ce se dorește a fii transportată. Desigur aceasta trebuie să fie una suficient de încăpătoare pentru a putea așeza corect fiecare element ce trebuie transportat în aceste condiții.

Pe lângă toate aceste aspecte legate de modul de transport al încărcăturii, se va avea în vedere și conținutul acesteia, adică tipul de marfă ce se dorește a fi transportat cu ATV-ul. În funcție de acesta vor exista diverse condiții de transport pentru a putea preveni deterioarea acesteia. Spre exemplu, dacă se dorește a se transporta marfă umedă, apă sau diverse alimente, perisabile sau nu, se va urmări alegerea unui ATV ce dispune de o caroserie închisă deoarece aceasta va putea face posibilă protecția încărcăturii împotriva diverșilor factori de risc, cum ar fi praful, ploile sau zăpada.

Prolema în această situație este reprezentată de faptul că ATV-urile nu sunt construite special pentru astfel de activități și, prin urmare, pe lângă achiziția vehiculului, vor mai exista și alte costuri de adaptare a acestuia pentru scopul în care se dorește a fi utilizat. Aceste costuri pentru accesoriile necesare ATV-ului pot include următoarele elemente: bare de remorcare, caroserii suplimentare, dar și alte atașamente ce pot fi folosite pentru a aduce o îmbunătățire considerabilă vehiculului în ceea ce privește capacitatea de transport a acestuia, dar și maximizarea nivelului de versatilitate de care dispune.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

Inapoi la meniu ↑

Cum pot economisi bani atunci când aleg să cumpăr cel mai bun ATV?

Indiferent de beneficiile pe care acest d tip de vehicul le poate aduce, cu toții ne punem problema banilor. Cum am putea face să nu lăsăm o gaură atât de mare în buget, dar să avem, totuși, un ATV foarte bun de care să ne bucurăm și care să ne satisfacă toate nevoile?

Ei bine, um principal mod de a reuși acest lucru este prin urmărirea ofertelor și reducerilor. Acest tip de investiție nu trebuie realizată imediat sau într-o perioadă de timp relativ scăzută.

Este indicat să se aștepte un timp înainte de a se realiza orice fel de astfel de achiziție pentru a putea face cercetarea pieții așa cum se cuvine. Aici se vor include atât magazinele online, cât și cele de vânzări cu amănuntul. În ambele situații se pot descoperi oferte sau reduceri atrăgătoare prin intermediul cărora micșorarea investiției poate fii aplicată.

O altă metodă de a economisi bani în ceea  ce privește investiția într-un ATV, este aceea de a achiziționa unul second-hand sau refurbished. Este o variantă cu adevărat low-cost, însă necesită o mai mare atenție asupra detaliilor. Un ATV utilizat poate prezenta anumite aspecte nefavorabile, sau, în cele mai rele cazuri, costuri suplimentare. Deci, înainte de a realiza o astfel de achiziție, este recomandat să se facă o testare a vehiculului pentru a se asigura starea de funcționare a acestuia. La final prețul inițial poate fi negociat de ambele părți implicate.

În altă ordine de idei, economisirea banilor în acest domeniu de achiziție, poate fi realizată prin achiziționarea unui model mai simplu, fără prea multe caracteristici suplimentare și îmbogățiri, sau unul de dimensiuni mai reduse. Ca și exemplu aici se poate face referire la o cabină de protecție sau la un troliu electric, elemente care aduc, în mod obișnuit, un cost mai ridicat produsului. Prin urmare, lipsa lor și a altor elemente asemănătoare, care nu sunt esențiale pentru buna desfășurare a activităților de bază, va atrage după sine un cost de achiziție mai scăzut decât în cazul altor modele. Ce nu este esențial poate fi degajat.

În ultimul rând, această moderare a bugetului se poate realiza prin achiziția unui astfel de vehicul de teren în afara sezonului de vârf. În mod normal această perioadă începe odată cu instalarea toamnei sau a iernii, când cererea pentru astfel de vehicule scade considerabil pe piață, iar prețurile ATV-urilor scade odată cu aceasta. La final se poate obține un preț considerabil mai bun decât în cazul în care s-ar realiza achiziția într-o altă perioadă a anului. Aici totul ține de răbdarea fiecăruia sau de importanța ori nevoia de a achiziționa vehiculul.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Concluzii

În urma celor enunțate în articolul de față, fiecare cititor în parte își poate crea în momentul de față o imagine suficient de clară asupra elementelor esențiale ce trebuiesc luate în considerare înainte de a iniția orice achiziție a unui ATV. Deoarece aceste vehicule, impresionant de puternice și de volatile, se pot găsi într-o gamă destul de largă de modele, mărimi, mărci și sub diverse prețuri, cunoașterea elementelor ce trebuiesc studiate cu atenție înainte de a realiza investiția unuia, este un must to have, și totodată, un factor ce va reprezenta un avantaj considerabil pentru orice cumpărător.

Ca un mic rezumat, înainte de a se face o decizie finală în privința vehiculului off-road dorit, se vor avea în vedere următoarele aspecte definitorii: scopul principal pentru care se va realiza achiziția, locul unde va urma să fie condus, tipurile de teren pe care va trebui să le parcurgă, puterea de care dispune motorul, cine este viitorul șofer al bolidului ce urmează să producă o lipsă în buget, și, că tot am ajuns la acest capitol, suma pe care fiecare este dispus să o ofere pentru un asemenea vehicul rutier în funcție de nevoile pe care le are și de utilitatea acestuia.

Desigur, siguranța pe care vehiculul vizat o poate oferi viitorului șofer este prioritară. Înainte de a alege orice model de ATV disponibil pe piață, este indicat să se verifice buna funcționalitate a acestuia pentru a se decide dacă acesta este suficient de sigur pentru utilizare.

Pe de-o altă parte, în ceea ce privește ființa umană, se va urmări nivelul de experiență al utilizatorului, adică cât de bine se descurcă în manevrarea unui astfel de bolid, sau dacă este un începător care nu a avut ocazia de a manevra o asemenea mașinărie puternică.

În cele din urmă, îndeplinirea în condiții optime a scopului pentru care este achiziționat ATV-ul îmbinată cu siguranța utilizatorului, sunt elementele principal vizate în această situație. Distracția și utilitatea trebuie să fie atinse și menținute constant.

Articolul de față are în cuprinsul său descrise elementele importante în alegerea vehiculului ideal, dar și prezentarea și recomandarea a cinci vehicule off-road aflate în top. Prin urmărirea sfaturilor oferite aici achiziția vehiculului va fi una benefică. Deci, spor la cumpărături și drumuri sigure fiecărui cititor în parte!

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Citeste si:

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un ATV

Aspecte importante despre un atv de vânzare 4×4

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc – Ce trebuie să știți!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro