Recomandat!

Probleme centrală termică apă caldă – O situație des întâlnită

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

În zilele noastre a investi într-o centrală termică, este o necesitate nu un lux. Este foarte important să ne documentăm foarte bine înainte de a lua o decizie, având în vedere că este un pas înainte pentru confortul nostru și nu numai. O centrală termică poate crește valoarea proprietății noastre, în situația în care ne dorim să transformăm imobilul deținut într-o sursă de venit permanentă. Este suficient să ne uităm pe site-urile unde se postează diverse anunțuri imobiliare și o să vedem cât de important este să existe o centrală termică.

Ce ne facem în schimb când ne confruntam cu probleme centrală termică apă caldă?

Principalul scop al unei centrale termice este furnizarea de apă caldă. Indiferent dacă dorim să facem o baie când ne întoarcem de la serviciu sau ne dorim o atmosferă primitoare acasă într-o zi geroasă de iarnă, existența apei calde face diferența. Din acest motiv trebuie evitate probleme centrală termică apă caldă.

Cele mai des întâlnite plângeri sunt lipsa presiunii apei menajere, fluctuațiile de temperatură și încălzirea insuficientă sau neuniformă a caloriferelor. Pentru a înțelege mai bine ar trebui să știm care sunt motivele pentru care aceste situații apar.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

Probleme centrală termică apa caldă – temperatură

Probleme centrală termică apă caldă - cumpara centrala termica de pe emagDe regulă, dacă instalația a fost efectuată corespunzător, problemele apar după perioade mai lungi de utilizare dar asta nu înseamnă că nu ne putem confrunta cu așa ceva și de la început. În această situație este posibil ca sudurile conductei prin care circulă apa caldă să fie defectuos făcute iar un alt motiv este temperatura la care am setat noi centrala. Poate o să vă mire, dar o temperatură setată prea sus poate provoca fluctuații de temperatură și de presiune, ca să nu mai adaug și consumul mărit. Nu e greu de explicat fenomenul. Când apa este prea fierbinte este necesar să o reglăm combinând-o cu apă rece, lucru ce duce la scăderea presiunii apei calde.

Un alt motiv pentru care se poate întâmpla ca temperatura apei să nu fie cea dorită și să ne confruntăm cu probleme centrală termică apa caldă este defectarea senzorului de temperatură. Această defecțiune poate apărea în timp sau, dacă avem ghinion, de la bun început este posibil să nu fi funcționat corespunzător.

Atât refacerea circuitului apei cât și reparația senzorului de temperatură nu trebuie făcute decât de specialiști în domeniu care să ne ofere și o garanție pentru lucrările efectuate.

Alege centrala termica la un pret corect de pe eMag! Vezi oferta!

Probleme centrală termică apa caldă – presiune

Presiunea apei este foarte importantă, mai ales când ne referim la capacitatea centralei de a încălzi caloriferele. O presiune scăzută sau fluctuantă a acesteia poate să nu introducă apă suficientă în calorifere, ceea ce poate duce la crearea unor goluri de aer în elemenți și bineînțeles la o temperatură scăzută în interiorul locuinței. Puteți spune că aceste probleme centrală termică apă caldă pot fi rezolvate printr-o simplă aerisire a caloriferelor dar nu e chiar așa. Dacă identificarea problemei și soluționarea acesteia nu este făcută vă veți confrunta permanent cu această problemă.

Motivele pot fi legate de robineții caloriferelor sau cei de sub centrală. Când vorbim de robineții de sub centrală este foarte important ca aceștia să fie înfiletați corespunzător pentru a nu pierde presiune. Totodată, este important ca periodic aceștia să fie verificați să nu se înțepenească. În această situație este necesară înlocuirea lor. Scurgerile de apă de la robineții caloriferelor sau ai țevilor sunt mai ușor de identificat deoarece, probabil, este primul lucru care îl verifică cineva când dă drumul la căldură.

Probleme centrală termică apa caldă – sunete ciudate

Ce nu trebuie să uităm, este că centrala termică utilizează tot apa din rețeaua publică. În procesul de încălzire al apei se acumulează reziduri care pot afecta funcționalitatea optimă a centralei provocând emiterea acestor sunete ce ne pot alarma. Acest lucru nu trebuie privit ca o normalitate și lăsat așa. Bineînțeles că trebuie făcut ceva pentru a soluționa probleme centrală termică apă caldă, iar experții în domeniu, de regulă, recomandă curățarea centralei și instalarea de filtre anticalcar. Curățarea centralei poate fi efectuată doar de profesioniști și cel mai propice moment este în sezonul cald, deoarece centrala nu este utilizată. Filtrele recomandate de producători sunt cele antimagnetită, din bumbac sau din plastic și se instalează pe circuitul de intrare al apei.

Probleme centrală termică apa caldă – recomandări

Am stabilit deja faptul că centrala termică este o necesitate nu un moft. Totodată să nu uităm că este o investiție pe termen lung. Așa că este important să alegem cu înțelepciune. Cu probleme centrală termică apă caldă ne putem confrunta oricând, dar o centrală de calitate căreia îi oferim și o întreținere corespunzătoare, ne va permite să soluționăm aceste probleme cu ușurință și fără cheltuieli exagerate.

Un lucru bun este faptul că toate aceste probleme centrală termică apă caldă sunt ușor de identificat încă de la apariția lor, ceea ce ne ajută în eliminarea acestora în timp util.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro