Recomandat!

Ghid pentru alegerea corectă a unei surse pentru centrala termică

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Centrala termică este una dintre cele mai căutate opțiuni de încălzire pe piață. Aceasta reprezintă un mijloc sigur și ușor de folosit pentru orice familie. Totuși, pentru a putea fi siguri de buna funcționare a acesteia se vor avea în vedere anumite aspecte esențiale, printre care se numără și o sursă pentru centrala termică.

Există mai multe tipuri de surse pentru centrala termică, însă, în situația de față vom avea în vedere prezentarea unei surse pentru centrala termică de tip UPS.

Cum funcționează o sursă pentru centrala termică?

Fiecare centrală termică funcționează cu ajutorul unui motor în curent alternativ de 220 V și de 50 Hz, care acționează o pompă de circulație. Acest motor care se află la baza funcționării optime a centralei termice, este conceput pentru a funcționa cu o tensiune alternativă sinusoidală.

Pentru ca o centrală termică să funcționeze în condiții optime este necesară o sursă UPS, deoarece aceasta este singura sinusoidală, și prin urmare, este cea mai indicată sursă pentru centrala termică. Fără aceasta centrala termică nu va fi capabilă să pornească sau nu va funcționa optim și într-un final se va defecta.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

surse pentru centrala termică - promotii centrale termice emagSursă centrală termică tip UPS

O sursă pentru centrala termică de tip UPS raportată, din punct de vedere matematic, la puterea pe care centrala termică o poate consuma ( aceasta este calculată în W ), este recomandată deoarece aceasta este capabilă să poată genera o putere cu 20% sau 50% mai mare decât puterea nominală a centralei termice ( valoarea acesteia poate fi regăsită în manualul tehnic al centralei termice ).

În cazul în care centrala termică are un regim de funcționare pe bază de peleți sau lemn, sursa pentru centrala termică de tip UPS va trebui să fie una ce dispune de un regim de backup mai mare de o durată de două ore. Acest aspect este esențial în evitarea unei posibile supraîncălziri a centrului, generată de lipsa funcționării a pompei de circulație a centralei termice.

În cazul în care în discuție apare o centrală termică electrică ce prezintă un consum de energie electrică de 75 – 150 de watt, sursa pentru centrala termică de tip UPS, va trebui să genereze un minim de 250 – 300 watt.

Alege centrala termica la un pret corect de pe eMag! Vezi oferta!

Sursa pentru centrala termică de tip UPS este complet automată, fapt ce o face foarte ușor de folosit. Aceasta asigură în mod automat trecerea pe acumulatori și mai apoi la o rețea de energie.

Majoritatea surselor pentru centrala termică de tip UPS sunt concepute pentru a putea încărca în mod automat acumulatorul acesteia.

Sursele pentru centrala termică de tip UPS ce dispun de o putere de 1000 VA sunt concepute pentru a funcționa cu o tensiune de 24 V, iar în ceea ce privește montajul optim al acestora se vor avea în vedere doi acumulatori de câte 12 V fiecare. Acești acumulatori vor fi legați în serie pentru a permite o funcționare optimă.

În ceea ce privește achiziția unor acumulatori pentru UPS, sursa pentru centrala termică, aceștia vor trebui aleși în funcție de autonomia, adică de durata, ce se dorește. Pe măsură ce acumulatorul ales dispune de mai mulți amperi, acesta din urmă va prezenta o durată de funcționare cât mai mare. Este de reținut faptul că puterea sursei pentru centrala termică, a UPS-ului, nu va fi cea care va putea asigura autonomia în această situație.

În concluzie, înainte de a alege o sursă pentru centrala termică este indicat să se consulte un specialist tehnic care dispune de toate informațiile necesare pentru a putea achiziționa cea mai bună sursă pentru centrala termică deținută.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro