Recomandat!

Elemente cheie în cunoașterea unui ATV

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

În cazul în care te regăsești în categoria iubitorilor de sport, a pasionaților de viteză sau de senzații tari, cu siguranță știi ce este acela un ATV. Poate chiar ai și avut ocazia sau diversele ocazii de a conduce unul și de a-i experimenta puterea. Dacă da, cel mai probabil ești conștient de faptul că pe cât de puternic și distractiv este, pe atât de periculos se arată atunci când nu este manevrat cum trebuie. Pe mai departe urmează să îți prezint ce înseamnă un ATV și care este utilitatea acestuia.

ATV-ul! Ce înseamnă oare?

După cum bine își imaginează cei mai mulți, ATV-ul este acel motor cu patru roți , care, de regulă este conceput pentru o singură persoană. Există, totuși și modele pentru două persoane, șofer și pasager.

All Terrain Vehicle, adică vehicul pentru orice timp de teren, sau ATV Quads, poate fi condus doar alături de un permis auto de categoria B sau B1. Acesta este cunoscut și ca un obiect de agrement, însă asigurat și înmatriculat, poate parcurge orice drum al României.

atv online de vanzare - magazin online de atv-uriCum trebuie utilizat acest ATV?

Deși înrudit cu o motocicletă, ATV-ul este uneori asemănat cu o mașină prin stabilitatea conferită de cele 4 roți. Acesta este în general folosit în agrement. Persoanele fizice îi găsesc adesea întrebuințări în munca câmpului, în domeniul construcțiilor, în industria forestieră, și de ce nu, s-au gândit ei și în industria petrolieră ușoară.

Paramedicii tind să îl folosească pentru a evita aglomerațiile și a ajunge în timp record la persoanele care au nevoie de îngrijire medicală. Nici oamenii legii nu se lasă mai prejos aici, aceștia deținând și ei astfel de vehicule, asemenea și celor din armată.

Să nu uităm însă că acesta este un excelent instrument în producerea de adrenalină, el fiind utilizat și în curse și diferite sporturi sau concursuri de triks.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Pot oare să folosesc un ATV dacă sunt un simplu om?

Răspunsul la această întrebare este unul simplu: da. Orice deținător de permis de conducere de categoria B sau B1 este calificat să conducă acest tip de vehicul, desigur dacă este înmatriculat și asigurat așa cum prevede legea României.

Nu trebuie omis însă faptul că este un vehicul care deține o putere foarte mare, deci este indicat să ceri sfatul înainte de a achiziționa unul. Oferte sunt multe, caută-l pe cel mai potrivit pentru tine!

Cum știu că îl conduc în siguranță?

Pentru a răspunde la această întrebare voi enumera o listă cu măsurile de siguranță esențiale atunci când conduci un ATV.

  1. Asigură-te mereu că ai echipamentul adecvatînainte de a urca pe ATV, anume costum special, ochelari de protecție și desigur, casca de protecție.
  2. Nu condu cu mai multe persoane decât limita pe care o oferă acesta.
  3. Verifică mereu motorul înainte de a-l folosi. Nu uita de lichidul de frâne!
  4. Încearcă să nu conduci pe drumuri pavate. Pe ele se întâmplă cel mai des accidentele.
  5. Nu uita să te distrezi!

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Citeste si:

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un ATV

Aspecte importante despre un atv de vânzare 4×4

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc – Ce trebuie să știți!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro