Recomandat!

De ce sa cumparam vinuri online Romania?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Tara noastra este cu siguranta surprinzatoare. In centrul Europei de Est, are totusi toate caracteristicile unei tari latine: limba, gastronomia, cultura vinului. Are podgorii cu un potential extraordinar, a carei identitate ramane bine definita.

De altfel, in ciuda unei traditii de o mie de ani, istoria viticulturii romanesti este presarata de crize si renasteri. De cativa ani incoace, vedem cum alte tari sunt pe culmile succesului international in ceea ce priveste productia de vinuri. Asta nu inseamna ca nu ne putem mandri cu productii de calitate si de accea va putem recomanda sa cumparati vinuri online Romania.

Este Romania una dintre marile natiuni viticole?

Inca din secolul al VII-lea i.Hr., vita de vie s-a raspandit pe suprafete mari, calitatea vinului era recunoscuta in regiune, iar podgoria era prospera.

Mai recent, regimul lui Nicolae Ceaucescu a oprit dezvoltarea sectorului. In aceasta perioada, viticultorii au fost expropriati pentru a face loc unei mari cooperative nationale responsabila cu producerea vinului national romanesc. Soiurile locale de struguri cu randament ridicat revin pentru a produce un vin de ultima generatie, fara prea mare interes.

Dupa caderea comunismului in 1989, podgoria a fost privatizata, iar romanii au redescoperit potentialul vinului. Mai ales ca intrarea tarii in Uniunea Europeana in 2007 a facut ca tara sa fie eligibila pentru finantare din fonduri europene. Aceste fonduri au stimulat investitiile si au facut posibila inlocuirea echipamentelor invechite cu echipamente moderne si eficiente de vinificatie. Acest lucru ne aduce in prezent cand putem spune ca avem soiuri cu care ne mandrim si care, odata cu digitalizarea, fac posibila cresterea comenzilor de vinuri online Romania.

Cauti un vin online la un pret excelent? – Click aici!

O noua podgorie mondiala in inima Europei

Situata ideal la latitudinea celor mai mari podgorii, vita de vie romaneasca beneficiaza de un climat continental favorabil. Intinsa pe o suprafata de 200.000 de hectare, vita de vie este prezenta pe aproape intreg teritoriul.

Aici coexista mai multe generatii de soiuri de struguri, rezultat al unei istorii bogate cu influente variate:

In perioada romana, soiurile autohtone de struguri au facut renumele vinului romanesc: Feteasca regala si Feteasca alba, Babeasca neagra si Feteasca neagra din struguri negri.

In Evul Mediu au dominat influentele germanice, care au adus soiuri de struguri: Welschriesling si Pinot gris.

Dupa criza filoxerei de la sfarsitul secolului al XIX-lea, podgoria a fost replantata cu soiuri de struguri francezi: Chardonnay in alb, Cabernet sauvignon, Merlot si Pinot noir din struguri negri, soiuri ce sunt de notorietate si astazi, ba chiar comandate prin intermediul a diferite aplicatii si site-uri de livrari vinuri online Romania.

Vezi optiunile de comanda pentru vin online – Click aici!

Vinuri online Romania: traditie si calitate

Vinurile romanesti sufera in continuare de o lipsa de notorietate in randul publicului larg. Mai mult, dintre cele aproape 200.000 de hectare de vita de vie, doar 50.000 de hectare ar fi considerate producatoare de vin de calitate. In ciuda locului 13 la nivel mondial in clasamentul tarilor producatoare de vin, Romania nu a intrat inca cu adevarat in ligile mari.

Viitorul suna bine, totusi. Din 2010, exporturile de vin ale Romaniei au crescut mult mai mult ca valoare (+ 78%) decat ca volum (+ 25%). Aceasta marturiseste nu numai dezvoltarea notorietatii vinului romanesc, ci si imbunatatirea calitativa a vinului exportat. Mai ales ca din 2007 s-a inregistrat o accelerare marcata.

Daca productia a fost relativ stabila din 2007, in functie de capriciile vremii, productia de vinuri de origine controlata a crescut de la 53% in 2007 la 66% in 2018. Aceasta este intr-adevar o dovada a schimbarii calitative efectuate de viticulturii romanesti.

Odata cu pandemia, din pacate, au scazut exporturile, in schimb, pe plan local, numarul de livrari vinuri Romania a crescut. Cine se poate lipsi de un pahar de vin sau de o cana de vin fiert intr-o dupa-amiaza friguroasa de iarna?

Vezi si alte articole interesante din categoria Comenzi Online!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro