Recomandat!

Cum se poate masca centrala termică?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Imaginea de ansamblu a unei locuințe este foarte importantă pentru noi toți, fiecare lucru trebuie să fie așezat corect și la locul său. De aceea dorința de a masca centrala termică se află în interiorul fiecăruia. Principalul motiv pentru care toți ne dorim mascarea centralei termice este cel estetic, adică, armonia încăperii în care centrala termică este instalată.

De regulă, centrala termică se va găsi poziționată în bucătărie, în  nișe speciale sau chiar și în baie, deoarece nu toți au posibilitatea de a amenaja o încăpere termică specială pentru aceasta.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

Cum pot masca centrala termică în propria locuință?

masca centrala termică - centrala termica emagZona în care urmează să fie instalată centrala termică trebuie să îndeplinească următoarele cerințe esențiale:

  • în cazul în care necestită reparații sau revizii, tehnicienii de service trebuie să aibă acces la ea;
  • trebuie lăsat un spațiu liber în jurul centralei și al țevilor în funcție de indicațiile din manual;
  • camera în care se va instala centrala termică trebuie să fie un aerisită.

O modalitate de a masca centrala termică poate fi prin încorporarea în mobilă a acesteia. În această situație se va avea în vedere folosirea unui corp special conceput pentru centrală, care să dispună de orificii pentru racorduri și pentru aerisire.

Deși această metodă redă o imagine plăcută ochiului critic, aceasta este una destul de costisitoare și necesită un buget ceva mai mare.

Este de amintit și faptul că fiecare client în parte își poate realiza propria mască pentru centrala termică. Achiziția acesteia de la producătorii în domeniu nu este obligatorie.

Alege centrala termica la un pret corect de pe eMag! Vezi oferta!

O mască pentru centrala termică poate fi realizată în felul următor: se va începe prin realizarea unui cadru folosind patru scânduri fixate pe pereți. Al doilea pas va presupune închiderea lor cu plăci din MDF cu aerisire. Acestea trebuie fixate în așa fel încât să fie ușor de demontat la nevoie. În continuare se va realiza sistemul de prindere care poate fi conceput pe bază de magneți și balamale. În final, pentru a reda o imagine ambiantă de ansamblu în încăpere, se va vopsi masca centralei termice cu culoarea de bază a camerei în care aceasta se află poziționată.

În cazul în care nu se poate depune un efort mai mare pentru a putea masca centrala termică, o simplă perdea este soluția. De regulă este o soluție mai potrivită pentru centralele montate pe nișe, însă poate fi utilizată și pentru a masca centralele termice situate în colțul unei încăperi.

Această soluție este, totuși, una riscantă, deoarece perdeaua poate lua foarte ușor foc, iar urmările acestui fapt se pot dovedi ireparabile. De aceea este indicat ca perdeaua să fie așezată cât mai departe de țevi și de centrală.

O ultimă opțiune este aceea de a alege o mască pentru centrala termică de la diverși frunizori. Aceștia pun la dispoziția clienților lor diverse modele și mărimi din care pot alege.

De unde cumpăr o mască pentru centrala termică?

O modalitate foarte simplă de a achiziționa o mască pentru centrala termică este cea online. În cazul în care timpul nu permite vizitarea locațiilor fizice pentru a putea alege un model perfect, varinata online este soluția. Prețul de achiziție pentru o mască pentru centrala termică variază, acesta pronește de la valoarea de 300 de lei și poate depăși chiar și suma de 1000 de ei.

Masca pentru centrala termică poate fi achiziționată de la furnizori precum eMAG.

De reținut când mascăm centrala termică!

Variantele de implementare a unei metode de a masca centrala termică sunt multe și variază în funcție de modelul acesteia, dar și de bugetul fiecăruia. Însă, indiferent de tipul de centrală folosit și de tipul de mască pentru centrala termică ales, se va avea mereu în vedere lăsarea unui spațiu liber în jurul centralei pentru a se putea preveni contactul dintre materialul folosit pentru masca centralei termice și țevile fierbinți ale acesteia.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

 

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro