Recomandat!

Cum alegi cele mai bune racitoare de aer?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Pentru ca vara isi intra in drepturi si pentru ca stim cu totii cat de calduroase sunt zilele de vara la noi in tara, este esential sa ne pregatim din timp pentru a face fata acestor provocari. Cel mai adesea, cautam sa ne achizitionam sisteme de climatizare, cu ajutorul carora sa trecem cu bine peste caldura sufocanta, care ne poate toropi la propriu. Cele mai bune solutii, de care ne putem bucura si asigura ca ne for fi de folos pe timpul verilor calduroase, sunt aparatele de racire a aerului, apartele de aer conditionat sau ventilatoare.

Aparatul de aer conditionat poate fi destul de periculos pentru sanatatea noastra si nu reprezinta chiar cea mai buna solutie. Acestea sunt destul de costisitoare ca achizitie, sunt si mari consumatoare de energie electrica si unde mai pui ca montarea lor este un proces destul de greoi. Ventilatorul, poate fi o alta varianta care sa ne asigure un minim de confort vara, insa uneori se dovedeste a nu fi suficient si nu fac fata valurilor mari de caldura.

Cea mai buna varianta, sau chiar solutia de mijloc, pentru care putem opta sunt racitoarele de aer. Un astfel de produs imbina cu succes caracteristicile unui aer conditionat si a unui ventilator, sunt mai eficiente, mai sanatoase in utilizare si au si preturi destul de bune. Asadar, atunci cand esti in cautare de un aparat de aer, este recomandat sa te orientezi spre racitoarele de aer. Si daca nu stii prea multe despre aceste produse, in continuare te vom ajuta sa intelegi ce inseamna, la ce caracteristici sa te limitezi cand achitionezi un astfel de produs si vei afla care sunt avantajele utilizarii unui astfel de aparat.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune racitoare de aer!

Functiile celor mai bune racitoare de aer

Functiile celor mai bune racitoare de aer trebuie sa ofere un grad sporit de confort, cat si o utilizare mai eficienta a acestor tipuri de produse. Racitoarele de aer, cele mai complexe sau performante dispun de o gama larga de functii suplimentare, care au rolul de oferi utilizatorului, experiente mai placute.

  1. Trepte de viteza. La aparitia primelor racitoare de aer, majoritatea dintre acestea aveau doar doua trepe de viteza, insa astazi tehnologia isi spune cuvantul, iar modelele cele mai performante dispun de cel putin trei trepte, prin care se poate regla viteza de degajare a aerului. Viteza poate fi controlata printr-un panou sau cu o telecomanda, lucru util in special noaptea, cand temperatura scade considerabil, iar utilizatorul poate regla functionalitatea racitorului, fara a mai fi nevoit sa se deplaseze.
  2. Control automat. un racitor de aer bun, va oferi posibilitatea de alternare automata a vitezei de racire, in functie de temperatura depistata in camera. Un astfel de sistem, poate fi programat sa se opreasca la o anumita temperatura sau sa porneasca atunci cand caldura dintr-o incapere creste.
  3. Tava pentru gheata. La unele racitoare de aer se poate pune gheata intr-un compartiment special, lucru care va spori efectul de racorire a incaperilor.
  4. Purificarea aerului. Cele mai performante modele vor purifica aerul, element ce va indeparta alergenii si mirosurile neplacute..
  5. Indicator al nivelului de apa. Este o functie utila, care iti indica faptul ca rezervorul de apa se goleste si este recomandat sa il umpli la timp pentru a evita defectiunea aparatului.
  6. Chiar si aceste aparate pot fi portabile, iar un set de roti, iti va permite sa il muti cu usurinta, acolo unde ai nevoie.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune racitoare de aer! Inapoi la meniu ↑

Materialul celor mai bune racitoare de aer

Cele mai bune racitoare de aer sunt confcetionate din elemente cu otel inoxidabil, material care ofera o rezistenta sporita, insa unele componente pot avea in compozitie plastic, de diferite tipuri. Atat timp cat materialele din care sunt construite aparatele de aer, sunt de calitate, nu ar trebui sa ne intereseze atat de mult acest aspect.

Inapoi la meniu ↑

Treptele de viteza pentru cele mai bune racitoare de aer

Cele mai moderne racitoare de aer au cel putin 3 trepte de viteza. Viteza este defapt puterea de care un astfel de aparat poate dispune. In functie de puterea unui racitor de aer, ne putem face o idee despre suprafata incaparilor care pot fi racite. Un aparat de 70 W poate raci in jur de 25 metri patrati. In functie de suprafata in care va fi utilizat produsul, trebuie neaparat sa tii cont de faptul ca un racitor de aer cu putere mica, nu va face fata unei incaperi foarte mari. Asadar, este important sa tii cont de aceasta caracteristica, atunci cand faci o astfel de achizitie, pentru a fi sigur ca vei beneficia cu adevarat de functiile unui aparat de aer rece.

Cele mai bune racitoare de aer la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Utilizare: interior sau exterior?

Cu siguranta, aceste aparate sunt proiectate pentru a face fata mai bine in spatii inchise, unde temperatura poate fi controlata. Insa exista si modele speciale, ce pot fi utilizate afara, chiar si atunci cand temperaturile sunt extrem de ridicate, insa dispersia aerului va fi facuta doar pe o anumita suprafata, in functie de puterea de care dispune racitorul de aer. Cel mai adesea, racitoare aer de exterior, le intalnim la terasele restaurantelor, unde produsele sunt folosite pentru a oferi un grad de confort optim clientilor, insa astfel de produse pot fi cumparate si pentru a fi utilizate in scop propriu.

Inapoi la meniu ↑

Tipul de utilizare: casa, comercial sau terasa

Racitoarele de aer au avantajul ca pot fi folosite intr-o gama variata de locatii. Indiferent ca vrei sa cumperi racitoare aer camera, pentru terasa sau in spatii comerciale, acestea sunt alternative mai sanatoase a aparatelor de aer conditionat si mai eficiente fata de un ventilator. De asemenea, sunt mai accesibile ca pret fata de aerul conditionat, nu necesita instalare dificila si consuma cu mult mai putina energie electrica.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune racitoare de aer! Inapoi la meniu ↑

Preturile celor mai bune racitoare de aer

Cele mai bune racitoare aer cu apa, pot fi achizitionate de pe emag.ro. Un racitor aer emag, eficient, de calitate si ieftin, poate fi achizitionat de aici, incepand de la 69 lei. Cele mai performante modele ajung sa fie achizitionate de la 2000 de lei in sus, insa acestea sunt modele profesionale sau industriale. Cu siguranta, pe emag.ro vei putea sa gasesti racitorul de aer care sa iti satisfaca nevoile si care sa se incadreze in bugetul alocat.

Inapoi la meniu ↑

Brandul celor mai bune racitoare de aer

Iti recomandam sa cauti cele mai bune modele de racitoare de aer, in mediul online, unde vei avea posibilitatea de a gasi modelul care sa ti se potriveasca perfect, alegand dintr-o varietate mai mare de modele, fata de ce ai putea sa gasesti intr-un magazin fizic. Inainte de a achizitiona un produs de acest gen, este bine sa cauti “racitoare de aer pareri”, de unde sa te inspiri spre alegerea cea mai buna si de asemenea sa cauti review-uri despre brand-ul de care apartine.

La fel ca la oricare alt produs si in acest caz, brand-ul sau marca care produse un aparat de racit aer, sunt elemente importante, iar de cele mai multe ori poti fi cele care fac diferenta, intre a beneficia de un produs cu randament ridicat si unul mai de proasta calitate.

Pentru ca pe piata exista o multitudine de astfel de produse chinezesti, este recomandat sa te orientezi totusi spre cele de brand si chiar daca uneori preturile pot fi ceva mai ridicate, macar ai certitudinea ca vei beneficia de calitate si de garantie a produsului. In general, brand-urile cunoscute care produc aparate de aer conditionat, sunt si cei care ofera alternative acestui produs, fiind vorba despre racitoarele de aer.

Cele mai cunoscute si apreciate brand-uri, producatori de acest tip de produs, le poti gasi pe emag.ro. Aici, vei avea posibilitatea de a opta pentru cele mai interesante modele, cele mai bune cat si cele cu pretul cel mai accesibil de pe piata. Multitudinea de brand-uri si modele, este un avantaj pentru orice utilizator, care are sansa de a avea de unde alege, in final optand pentru produsul care se potriveste cel mai bine cu nevoile sale.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune racitoare de aer! Inapoi la meniu ↑

Tipuri de racitor de aer

Racitoarele de aer, in functie de dimensiunile lor, se pot clasifica in doua categorii: racitoare de aer pentru spatii mari si racitoare de aer pentru uz casinic.

Prima categorie, racitoarele de aer pentru spatii mari sunt utilizate pentru a racori incaperi medii spre mari. Aceste tipuri de aparate au rezervoare mari, cu un volum de 3 pana la 6 litri, iar dimensiunile lro sunt destul de mari, datorita ventilatorului puternic cu care sunt dotate. Racitoarele de dimensiuni mari, sunt potrivite pentru spatii cu aer uscat, dar sunt recomandate si pentru spatii exterioare, precum terasele.

Racitoarele de aer pentru uz personal, este varianta recomandata pentru spatiile mici, de tipul camerelor de apartament si au rezervoare cu capacitate de 2 pana la 3 litri. Evident, au dimensiuni mai mici, incadrandu-se perfect in camerele cu suparefete mici si sunt mai accesibile la pret, fata de prima varianta.

De asemenea, racitoarele de aer se mai pot clasifica si in functie de tipul filtrului. Filtrul de racire este o caracteristica importanta pe care trebuie sa o iei in evidenta, atunci cand faci alegerea unui model. Filtrele au rolul de a absoarbe apa, iar aerul care patrund prin ele va reda efectul de racire. Cu cat un fltru este mai gros, cu atat efectul d eracorire va fi mai bun.

Exista doua tipuri de filtre, pe care le intalnim la racitoarele de aer. Acestea pot fi de tip fagure, sau poate fi textil.

Filtrul de tip fagure, sunt realizate din celuloza si au aspect de fagure de miere. Din fericire, aceste filtre sunt foarte putin pretentioase si nu necesita o intretinere prea riguroasa. Aceste modele au preturi mai ridicate fata de filtrele textile, insa ofera un grad mai mare de eficienta.

Filtrele textile, au la baza un filtru de lemn de plop, cu o textura asemenatoare cu iarba. Sunt variantele mai ieftine, au nevoie de o mentenanta mai mare si nu sunt atat de rezistente precum primele modele.

Cele mai bune racitoare de aer la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Alte caracteristici importante ale racitoarelor de aer

Nivelul de zgomot. Cu siguranta, nu iti doresti un produs care sa fie zgomotos si care sa ofere o stare de disconfort, in acest sens. Racitoarele de aer pot fi destul de deranjante in utilizare, insa daca esti atent si cauti specificatiile produsului, inainte de a-l achizitiona, vei reusi sa ai parte de cel mai silentios aparat de racire a aerului. Cele mai silentioase racitoare de aer, ar trebui sa aiba un nivel de zhomot propagat de pana in 60 dB, cele mai potrivite incadrandu-se intre 30 si 50 dB.

Puterea racitorului de aer. Un astfel de aparat are in general o putere de debitare a aerului, cuprinsa intre 40 si 70 de W. Un model care are o putere de 70 W, este recomandat pentru a fi utilizat pentru spatii de 25 metri patrati, insa trebuie sa stii ca acestea pot avea un consum de energie electrica, destul de ridicat. Cu cat puterea este mai mare, cu atat va creste si factura la energie electrica.

Debitul de aer. Aici este vorba despre cantitatea de aer rece care se disperseaza intr-o incapere intr-o ora. Cu cat debitul de aer al unui aparat este mai mare, cu atat de rapid vor fi racite spatiile in care sunt utilizate, si cu atat de rapid se va evaopra si apa. Orientativ, un aparat de racire a aerului cu un debit de 46 metri cubi/h poate acoperi o incapere de 25 metri patrati.

Un racitor de aer este diferit de un aparat de aer conditionat, acesta fiind in primul rand mai ieftin ca si cost de achizitie, iar mai apoi reprezinta un produs care se intretine usor, fara sa consume la fel de ult curent electric. De asemenea, cele mai moderne modele sunt prietenoase cu mediul, iar toate acestea la un loc fac ca un racitor de aer sa fie varianta cea mai eficienta si mai sanatoasa, prin care poti sa te racoresti in zilele toride de vara. Atat timp cat tii cont de toate specificatiile despre care am vorbit in articol, cu siguranta vei alege cel mai potrivit model, care sa iti satisfaca toate nevoile, cat si sa ofere o utilizare eficienta.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune racitoare de aer!

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro