Lucrarea si ingrijirea pamantului, este fara doar si poate o adevarata provocare. Nu doar din cauza faptului ca necesita mult timp, ci si pentru ca reprezinta o munca de-a dreptul istovitoare, ce poate avea consecinte grave asupra sanatatii, in timp. De aceea, astazi, tehnologia isi spune cuvantul si fel de fel de utilaje speciale sunt concepute pentru a ne usura munca si executarea sarcinilor, mai ales daca locuim in mediul rural, unde mereu se gaseste cate ceva de facut, fie prin gospodarie fie la munca campului.
O motosapa, este una din echipamentele absolut necesare intr-o gospodarie, iar achizitia uneia te poate scuti de mult efort, usurandu-ti munca si diminuand efortul la minim. Insa alegerea celor mai bune motosape electrice, poate fi de cele mai multe ori, un impas care sa te puna in dificultate, mai ales ca pe piata exista o gama variata de produse, de diferite tipuri si cu functii diverse, elemente ce nu te ajuta sa iei o decizie rapida, si mai ales corecta.
In acest sens, dorim sa te ajutam sa intelegi cum functioneaza o motosapa, ce tip ti se potriveste si ce caracteristici ar trebui sa te ajute, pentru a indeplini sarcinile gospodaresti. Asa ca, indiferent ca esti motocultor profesional sau amator, trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante, pentru ca alegerea celei mai bune motosape sa fie una corecta, care sa iti satisfaca nevoile si asteptarile.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motosape!Numarul de viteze pentru cea mai buna motosapa
Atunci cand alegi un model de motosapa, indiferent de tipul ei trebuie sa acorzi atentie numarului de viteze pentru ca acestea asigura miscarea dispozitivului inainte sau inapoi. Modelele usoare au doua trepte de viteza: inainte si inapoi, modelele din categoria medie au trei trepte de viteza: doua viteze pentru deplasarea inainte si o viteza pentru inapoi, iar cele din categoria grea au vitezele cele mai mari cu trei sau patru trepte inainte( ajung pana la 10 km pe ora). Alegerea unei motosape in functie de viteza, se va face strcit legata de timpul de care esti dispus sa il petreci, pentru lucrarea pamantului.
Inapoi la meniu ↑Puterea motorului pentru cea mai buna motosapa
Puterea motorului a unei motosape, indica gradul de performanta pe care aceasta il va oferi. In plus, in functie de motorizare, vor fi influentati si factori precum pretul cat si costurile de mentenanta, si bineinteles randamentul de care va da dovada. Cu cat motorul motosapei este mai mare, cu atat pretul va fi mai ridicat, dar vei avea si avantajul unei eficiente mai crescuta si vei putea lucra suprafete mai mari de teren.
Exista doua tipuri de motoare, in ceea ce priveste motosapele, si anume: motosape cu motor pe combustibil si motosape cu motor electric.
Inapoi la meniu ↑Motosape cu motorul pe carburant
Evident, acest tip de motor, functioneaza pe baza de combustibil, benzina sau motorina. Combustibilul transforma energia calorica in energie mecanica, care va asigura functionarea intregului sistem. Motoarele pe carburant sunt calculate in cai putere, iar cu cat un utilaj va avea mai multi CP, cu atat gradul de putere si randament va fi mai mare.
Un lucru pe care trebuie sa il ai in vedere, in cazul in care optezi pentri o motosapa cu motorizare pe carburant, este ca cu cat motorul este mai mare cu atat consumul de combustibil va creste, proportional. In plus, ca si in cazul autovehicolelor si la motosape, motorul are nevoie de ingrijire speciala si va functiona nu doar cu combustibil ci si cu uleiuri pentru motor.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motosape! Inapoi la meniu ↑Motosape cu motor electric
Aceste tipuri de motosape sunt recomandate pentru utilizari pe suprafete mai mici, precum cele ale unei gradini. Este varianta preferata de gopsodari, pentru ca este mai usor de utilizat si mai usor de intretinut.
Varianta cea mai eficienta este cea cu alimentare cu cablu, de cele mai multe ori acestea avand o putere mai mare, insa trebuie sa tii cont ca lungimea cablui te poate limita in miscari. Daca nu dispui de o sursa de curent, in zona spatiului terenului de lucrat, poti opta pentru varianta cu acumulatori, insa acestea au un timp limitat in care poti sa iti desfasori activitatea. Indicat este sa ai mereu acumulatorii incarcati la maxim, atunci cand te apuci de lucru. In general, atunci cand cumperi o motosapa cu acumulatori, in instructiunile de folosire, vei gasi si timpul pentru care acumulatorii pot oferi energie.
Indiferent de modelul pentru care vei opta, nu uita ca un motor electric este cu mult mai silentios decat unul pe carburant, iar daca zgomotul propagat poate fi o problema pentru tine si vecini, este bine sa optezi pentru varianta cu motor electric.
Inapoi la meniu ↑Timpii motorului pentru cea mai buna motosapa
Motoarele pe carburant, pot fi in doi si patru timpi. Motorul in doi timpi este alimentat cu un amestec de benzina si ulei, iar cel in patru timpi foloseste doar benzina 100%. Cele in 2 timpi sunt mai accesibile la pret, insa costul de intretinere poate fi mai ridicat.
Cele mai bune motosape la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑Tipul de alimentare: benzina, diesel, la retea sau cu acumulatori?
Cel mai adesea motosapele sunt dotate cu motoare pe benzina si diesel. Acestea au un motor ce ofera putere si performanta ridicata. . Motoarele pe combustibil, propaga mai putin zgomot, sunt mai silentioase, iar cele pe baza de benzina consuma, in medie, mai putin combustil decat motoarele diesel. De asemenea, cele pe benzina sunt mai usoare fata de cele diesel, element ce va permite o mai buna manevrabilitate, iar in conditii de temperaturi scazute, motoarele pe benzina vor porni mai repede decat cele pe motorina.
Motosapele cu motorizare pe benzina sunt mai accesibile ca pret, datorita faptului ca vor consuma mai putin combustibil, insa motorul diesel ofera o mai buna stabilitate la sol si de asemenea un grad mai ridicat de manevrabilitate si sunt mai bune pentru a fi utilizate pe suprafetele mari de teren.
In ceea ce priveste motosapele cu alimentare la retea sau acumulatori, trebuie sa stii ca acestea sunt destinate doar uzului propriu, pentru gradinile mici de legume, pe care orice gospodarie o are. Cele alimentate la retea, limiteaza oarecum utilizarea, atat cat ii permite cablul de alimentare, iar cele pe acumulatori vor putea fi utilizate doar pentru perioade scurte de timp, atat cat tine bateria. Aceste tipuri de motosape sunt accesibile ca pret, sunt usor de folosit, sunt practice, dar cum am mai spus deja, pot fi folosite doar pentru suprafetele mici de teren.
Inapoi la meniu ↑Tipuri de motosape pe categorii
Motosapele pot fi de mai multe feluri, in functie de categorii. Acestea pot fi profesionale, semi-profesionale si din categoria usoara.
Cele profesionale sunt destinate pentru suprafetele mari de teren, sunt pe baza de combustibil, au o greutate de peste 100 kg si o putere a motorului de cel putin 10 CP.
Motosapele semi-profesionale sunt cele care au rolul de a efectua o serie mai larga de sarcini, fata de cele profesionale. Greutatea unui asemenea utilaj variaza intre 70 kg si 100 kg, iar puterea motorului atinge de obicei 6 CP.
Motosapele din categoria usoara, cantaresc pana in 70 de kg, iar puterea motorului este de pana in patru CP si pot lucra cu o adancime de pana la 15 cm. Sunt recomandate si proiectate pentru a lucra suprafete mici de teren.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motosape! Inapoi la meniu ↑Brandul celor mai bune motosape
Cele mai siguri alegeri, au in spate un producator bun, cu o reputatie buna in acest domeniu.
Daca vrei sa ai garantia ca vei beneficia de un utilaj bun, performant si de calitate, ar fi indicat sa alegi din: motosape loncin, motosape hornbach, motosape stihl, motosape honda, etc. Aceste marci sunt cele mai cunoscute in domeniu, iar cei mai multi utilizatori le aleg pentru calitatea produselor cat si pentru performantele de care dau dovada.
Cele mai apreciate brand-uri de motosape, ale caror produse le poti cumpara, le poti gasi pe emag.ro. Acolo vei avea posibilitatea de a achizitiona motosape la oferta, motocultoare profesionale, motocultivatoare profesionale, motocultoare romanesti, motosape profesionale, motosape pe benzina sau electrice. Cu ajutorul filtrelor speciale, de pe emag,ro, poti selecta doar brand-urile care te intereseaza sau poti vizualiza modele de motosape, in functie de: adancime de lucru, cutia de viteze, putere cp a motorului, motocultoare preturi sau motosape preturi.
Brand-uri motosape ieftine emag. Sunt peste 80 de producatori care isi vand produsele pe emag.ro. Cu totii produc motocultoare si motosape bune, pe care le poti achizitiona la preturi speciale, si in plus sa beneficiezi si de garantie de minim 2 ani. Cei mai importanti producatori de motosape ieftine si bune, sunt: Hornbach, Loncin, Ruris, Honda, DKD, Rotakt, AgroPro, Grunman, etc . Daca vrei sa achizitionezi un motocultor romanesc, poti opta pentru modelele oferite de brand-urile romanesti, precum:”Micul fermier” sau “Gospodarul profesionist”.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motosape! Inapoi la meniu ↑Preturile celor mai bune motosape
Cum am mentionat si mai sus, brand-urile joaca un rol important in a beneficia de utilaje bune, profesionale. Cei mai apreciati producatori, iti ofera oarecum garantia ca vei cumpara motosape de calitate, mai ales ca poti destul de usor sa cauti informatii, atat despre brand cat si despre modelele ce le produc. Spre exemplu, daca vrei sa stii exact la ce sa te astepti de la un anumit brand sau produs a lor, poti scrie pe internet expresii ca: “motosape pareri” sau “motosape forum”. Vei primi rezultate, de unde te poti documenta si inspira din experientele utilizatorilor care au folosit produsele de acest gen. Sau, daca preferi un anumit brand, poti cauta rezultate in functie de acestia: “motosape ruris pareri”, “motosape bsr pareri”, “motosape ruris forum”, etc.
Motosape si motocultivatoare de vanzare, pot fi gasite pe Emag.ro, magazinul online de unde poti alege dintr-o varietate larga de modele de motosape de gradina, motosape mici sau profesionale, motosape electrice ieftine sau pe benzina. Preturile sunt la oferte, iar achizitionarea unui astfel de utilaj, de pe emag.ro, iti poate aduce economii importante.
Preturi si oferte motosape. Exemplu: motosape Ruris emag, preturi de pornire de la 2.699 lei. Un astfel de utilaj, este dotat cu un motor in 4 timpi, General Engine de 7,5 putere CP, cu 3 viteze, cutie de viteza si transmisie este realizata din fonta, are lamele de 830 mm latime, 340 mm adancime lucru, rezervor de 3.6 l benzina, roti metalice si este recomandat pentru a fi utilizat pe suprafete de peste 7000 m.
Preturi motosape la emag. Motosape oferte. Modelele de motosape emag, au preturi de pornire de la 364 lei, pentru cele mai ieftine si pot ajunge pana la 25.000 de lei pentru motosape profesionale. Preturi bune si promotii motosape sunt disponibile, in orice perioada din an, pentru utilaje de diferite tipuri si de la diferite marci. Astfel ca, poti achizitiona din magazin online, motosape electrice emag, sau motosape pe conbustibil, cu preturi accesibile oricarui buzunar. Preturile difera, in functie de brand si de specificatii.
Cele mai bune motosape la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑Care sunt cele mai bune motosape de brand si ce preturi au?
Preturi motosape Ruris. Ruris este unul din brand-urile cele mai apreciate, cand vine vorba despre utilaje de camp si gradinarit. Preturile pentru motosapele Ruris, pornesc de la 1300 de lei, cum este si cazul unui model cu motor6000K, cu 6. 5 CP si 4 timpi, 83 cm latime lucru, 3 viteze, recipient de 3 l pentru benzina. Este un utilaj ideal de folosit pentru suprafetele agricole mici spre medii. O motosapa profesionala Ruris, cu rarita, plug reversibil, roti cauciuc si cu un motor de 18 CP, cat si cu functia de freza pentru sapat, ajunge sa coste in jur de 6000 de lei. O astfel de motosapa poate fi utilizata pentru suprafete de peste 10.000 mp.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motosape! Inapoi la meniu ↑Top cele mai bune motosape
In urma celor mai bune recenzii primite de la utilizatorii care au cumparat motosapele de pe emag, vom lista un top 5 motosape, cu cele mai apreciate utilaje. Preturi cuprinse intre 3000 si 4000 de lei.
- Motocultor profesional ProGARDEN HS1100-18 pe benzina, cu motor de 18 cp si latime de lucru 135 cm. Accesorii incluse in pret: roti cauciuc, freze de sapat cu latime de lucru 1350 mm, 3L ulei transmisie. Este unul din cele mai cumparate utilizaje si functioneaza perfect pentru intretinerea gradinilor cu legume. Este proiectat cu materiale de inalta calitate, care iti permit utilizatorului sa lucreze eficient intr-un timp record. De asemenea, este usor de manevrat, datorita rotilor de cauciuc si ofera siguranta fiind echipat cu sisteme de protectie care reduc considerabil riscul de accidentare.
- Motocultor Profesional, AgroPro Progarden, HS 1100D, Euro 5, motor de 18 CP, latime lucru 120 cm, pe benzina cu carena protectie, FAR, freze, roti cauciuc, roti metal, rarita reglabila, plug arat, plug cartofi, cultivator si cu 5l ulei inclus in pret. Utilajul este recomandat pentru lucrarile agricole profesionale. Este echipat cu plug de arat, 2 roti de cauciuc, 1 cultivator, 1 rarita si un dispozitiv automat de scos.
- Motocultor Profesional pe benzina, Weima WM 1100 D 6, cu motor de 9 CP, dotat cu freze de lucru 1,5 m, roti cauciuc 500/12, cu 6 viteze de mers si cu 1l ulei motor si transmisie, incluse in pret. Este utilajul perfect pentru lucrarea gradinilor cu suprafete medii spre mari.
- Motocultor diesel, AgroPro Progarden HS 1100D, dotat cu motor de 16 CP, cu 2+1 viteze de mers, functie cu senzor pentru carburant si pornire rapida, cu freze, plug arat, rarita reglabila. AgroPro Progarden HS este un utilaj puternic, dotat cu supape care contribuie la reducerea consumului de carburant cat si la minimizarea emisiilor nocive. Folosirea acestui model face posibile executarea unor lucrari de calitate intr-un timp scurt. Pretul pentru un astfel de model este foarte bun, in raport cu materialele si componentele de calitate, iar acestea la un loc fac ca aceasta motosapa sa fie una din cele mai apreciate modele, la ora actuala.
- Motocultor Profesional DKD HS 1000B, cu un motor de 7 CP, latime de lucru 110 cm, freze de lucru si remorca. Este un model foarte puternic, ce poate fi utilizat pe suprafete de dimensiuni medii si mari. Acest utilaj functioneaza cu un motor in 4 timpi, racit cu aer si este propulasat cu o viteza de 3600 rpm. Caractersiticile sa de top, fac ca motosapa sa fie capabila sa execute eficient lucrari agricole in timp record.
Cel mai bun motocultor de pe piata
Este destul d egreu sa spui cu precizie, care este cel mai bun motocultor de pe piata. Cele 5 exemple pe care le-am dat in topul de mai sus, sunt printre cele mai apreciate modele de pe piata. In plus, un motocultor este bun nu doar pentru calitatile si performanta pe care o reda, ci si prin prisma potrivirii perfecte cu stilul de viata si scopul pentru care un utilizator il va achizitiona. In timp ce unii prefera modelele mici, pentru a le folosi pe suprafete mici, altii cauta modele profesionale, puternice si capabile sa lucreze suprafete mari de teren.
Asadar, in fucntie de nevoile si preferintele tale, alege cele mai bune motosape si motocultivatoare, care se pliaza cat mai bine de ceea ce cauti.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motosape! Inapoi la meniu ↑Alte caracteristici pentru cea mai buna motosapa
Dimensiunea
Nu este o caracteristica neaparat importanta, intrucat dimensiunea unei motosape trebuie sa fie suficient de potrivita pentru a fi manevrata usor de o singura persoana.
Mai important decat dimensiunea motosapei, ar trebui sa fie latimea motosapei cat si distanta dintre lamele plugului. Trebuie sa stii ca distanta dintre lamele plugului va influenta calitatea lucrarii si a pamantului care poate fi lucrat mai mult sau mai putin faramitat.
In plus, latimea motosapei va determina timpul in care se executa lucrarea suprafatelor.
Plugul motosapei
Cea mai importanta caracteristica a plugului, consta in pozitiile pe care acesta le are si care vor determina gradul de manevrabilitate a utilajului. Un plug poate avea 3 pozitii, precum:
Cu pozitionare frontala- este recomandata pentru gardinarit si pentru suprafete mici, spre medii. Un plug cu pozitie frontala este des utilizat pentru: sapat, prasit sau semanat, iar utilizarea unei motosape de acest gen, va fi usor mai dificila de folosit si necesita un grad mai mare de forta, din partea utilizatorului. Motosapele cu astfel de pluguri, au rolul de a propulsa plugul, iar rotirea acestora se va face doar intr-o directie, in fata. Modelele mai performante sunt dotate cu functie reversibila, element ce iti va permite sa muti directia de rotatie, in functie de necesitate.
Cu pozitionare pe mijloc- o astfel de motosapa are plugul situat la mijloc si este varianta mai accesibila, din punct de vederea a manevrabilitatii, iar utilizatorul va depune mai putin efort la utilizarea utilajului.
Cu pozitionare pe spate- reprezinta varianta cea mai performanta si comoda, insa este si cea mai costisitoare. O motosapa cu plug pe spate, est eun utilaj versatil si ofera mai multe optiuni, prin care poti lucra pamantul.
Mentenanta motosapei
Motosapa este un utilaj care are nevoie de o intretinere mai temeinica. Pentru a te bucura de produs pentru perioade lungi de timp, este important sa investesti in resurse si timp. Partea buna e ca poti opta pentru modele de motosape care sa nu fie atat de pretentioase in intretinere si care sa aduca mai putine costuri in acest sens.
In general, motosapele cu motor pe carburant sunt mai delicate, pentru ca necesita uneli de motor, care sa ii asigure functionalitatea corespunzator. In plus, la o astfel de motosapa este necesara si schimbarea filtrului de aer, care trebuie facuta periodic, indiferent de tipul motosapei.
De asemenea, chiar daca optezi pentru o motosapa cu motor electric sau pe carburant, curatarea lamelor de taiere este absolut necesara, dupa fiecare utilizare. Doar asa vei asigura o viata lunga utilajului si vei intretine lamele sa fie cat mai taioase.
Cele mai bune motosape la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑Accesorii si functii suplimentare a celei mai bune motosape
La fel ca orice produs, si o motosapa poate avea dotari care sa ii mareasca gradul de performanta. Cele mai performante modele vor avea in dotare functiile si dotarile de mai jos:
- Cutite speciale- acestea pot asigura lucrari ale terenului precum: sapatul, semanatul sau chiar si cosirea suprafetelor de lucru.
- Freza detasabila- permite reglarea latimii motosapei, la dimensiunile potrivite in raport cu suprafata terenului.
- Disc protector- acestea au rolul de a proteja, pe laterale, plantele si pot fi detasabile.
- Roata in fata- este practica, iar cu ajutorul ei vei putea sa manevrezi utilajul, fara ca plugul acestuia sa atinga pamantul.
- Grapa- este o unealta cu ajutorului careia se pot sparge bolovanii duri de pamant si se pot curata suprafetele de buruienile groase. Grapa se ataseaza in spate, la carligul pentru remorci al motosapei.
- Reglarea adancimii de sapat- este functia care iti permite sa ajustezi gradul de adancime, cu care fa sapa plugul.
- Panou de control- cu acesta vei controla viteza, precum si oprirea sau pornirea motosapei.
- Functia reversibila- permite schimbarea directiei de rotire a lamelor plugului;
- Carlig pentru remorca- daca dispui de o remorca care iti poate usura utilizarea motosapei, este bine sa ai grija ca aceasta sa fie dotata cu un carlig de care sa o atasezi.
Cam acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre o motosapa. Indiferent de modelul, tipul sau brandul pe care il alegi, un astfel de utilaj are un singur scop de atins: sa iti usureze viata. Asadar, orice model sau tip de motosapa are potential si isi va face treaba cu succes, intr-o varietate de sarcini agricole, insa alegerea celei mai bune motosape trebuie sa fie una care sa se bazeze pe cateva elemente cheie, precum cele enumerate in articol.