Recomandat!

Cum alegi cele mai bune motocultoare?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Orice agricultor, fie profesionist sau amator, stie ca atunci cand este timpul sa lucrezi pamantul, nu este de ajuns sa ai doar cunostinte despre asta, ci si unelte si utilaje corespunzatoare, care sa ajute la efectuarea sarcinilor eficient, si fara a depune foarte mult efort. In plus, cu ajutorul acestora, lucrarea va deveni mai calitativa, iar roadele de pe urma sa vor fi pe masura. Asadar, este important sa dispui de utilaje si unelte, care sa iti usureze munca si mai ales care sa lucreze pamantul, asa cum trebuie. Un motocultor, este un utilaj pe care orice gospodar sau agricultor, ar trebui sa il aiba, indiferent de suprafetele de teren de lucrat.

Cei mai multi dintre agricultori, stiu deja ce inseamna un motocultor si stiu cum se foloseste, insa multi dintre noi, nu suntem bine pusi la punct cu intrebuintarea si caracteristicile acestuia. Tocmai, pentru asta, in acest articol dorim sa exemplificam insemnatatea unui motocultor, cu tot ceea ce implica, pentru a informa utilizatorii, ca un asemnea utilaj este mai mult decat eficient, pentru realizarea lucrarilor agricole, daca este ales corect.

Un motocultor, este in esenta, o freza cu motor, cu ajutorul caruia se poate lucra pamantul, prin maruntirea acestuia, iar unele dintre acestea, dispun si de alte functii, la fel de necesare pentru sarcinile agricole. Un motocultor functioneaza pe baza unui sistem, fie prin lant sau curea, fie prin lant cu cutie de viteze, iar cele mai performante dintre acestea lucreaza cu transmisie doar pe baza de cutie de viteze.

Daca nu stiai de existenta unui asemenea utilaj, este timpul sa afli cat de util poate fi in agricultura, si pentru a intelege acest lucru este necesar sa fii informat despre cele mai importante caracteristici ale acestuia, privind functiile si carateristicile cu care este construit.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motocultoare!

Numarul de viteze al celui mai bun motocultor

Numarul de viteze ale unui motocultor, este cel care asigura miscarea utilajului, in doua trepte: inainte si inapoi. Modelele de motocultoare pentru hobby, utilizeaza doua trepete de viteze: inainte si inapoi, cele semi-profesionale pot avea trei trepte de viteza: doua trepte pentru inainte si una pentru inapoi, iar motocultorul profesional pot avea pana la 4 trepte de viteza, ce pot ajunge pana la viteze de 10 km/h.

Inapoi la meniu ↑

Puterea motorului celui mai bun motocultor

Motorul este primul element, dupa care se va face alegerea celui mai potrivit model de motocultor. In functie de tipologia acestuia, vei sti randamentul pe care il poate oferi, suprafetele pe care le poate lucra si de asemenea vei putea anticipa costurile de intretinere si alimentare.

Motorul unui motocultor, poate fi in doua variante: cu motor electric sau cu motor diesel.

Motocultorul cu motorizare electrica, sunt defapt binecunoscutele motosape si sunt dependente de o sursa cu energie electrica, iar suprafetele pentru care este indicat sa-l folosesti, sunt de dimensiuni restranse.

Motocultoarele cu motorizare diesel se alimenteaza cu combustibil si foloseste motoare in 4 timpi. Puterea exprimata de motorul diesel este in cai putere, unde unul singur este echivalentul a 735 Wati. Suprafetele pe care le poti lucra cu motocultorul diesel este de cel putin doua ori mai mari decat in cazul celor electrice. Aceste modele de motocultoare, mai sunt denumite si motocultivatoare.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Tipul motorului: 2 timp, 4 timpi, electric sau termic?

Motorul in 4 timpi, este intalnit la motocultoarele diesel, care pot fi alimentate cu diferite tipuri de combustibil. La motorul diesel, puterea este exprimata in cai putere, iar cu cat acestia sunt mai muti cu atat puterea motorului va oferi mai mult randament. In cazul unui motor in 4 timpi si cu un numar mare de cai putere, suprafetele de lucrat vor creste semnificativ, cu pana la 3 ori mai mult fata de motoarele in 2 timpi.

Motoarele in 2 timpi, sunt cele care utilizeaza benzina, sau un amestec de benzina cu ulei. Acestea sunt mai accesibile la pret, fata de cele in 4 timpi, si sunt destinate pentru lucrarile agricole cu suprafete medii.

Motoarele electrice ale motocultoarelor, sunt in general proiectate pentru motosapa, fiind mai putin puternice decat cele diesel. Motoarele electrice sunt dependente de o sursa de curent, iar din aceasta cauza un astfel de model, te poate limita in desfasurarea activitatilor, cand vei fi conditionat de lungimea cablului de alimentare. Aceste modele de motoare pentru motosape, sunt destinate lucrarilor agricole mici, cum ar fi gradinile, serele sau solariile.

Motoarele termice, utilizeaza benzina in amestec cu ulei si de cele mai multe ori sunt in 2 timpi. Sistemul de aprinderea ale acestor motoare se face prin bujii, iar puterea este exprimata de asemenea in Wati. Si aceste motoare sunt recomandate pentru utilizarea suprafetelor mici, spre medii.

Cele mai bune motocultoare la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Tip alimentare: benzina, diesel, la retea sau cu acumulatori?

Motocultoarele cu motoarele cele mai des intalnite sunt fie diesel fie pe benzina, acestea fiind si cele mai silentioase. Diferentele intre ele constau in ambreaj, cat si in utilizarea carburantului. Modele diesel consuma mai mult carburant si pot avea costuri de intretinere mai mari. O alta diferenta intre ele, consta in greutatea acestora, cele pe benzina fiind mai usoare. In plus, motoarele pe benzina vor porni mai rapid fata de cele diesel, in conditii de frig.

Motocultoarele cu motor pe benzina sunt mai ieftine fata de cele diesel, sunt mai usor de intretinut si vor aduce mai putine costuri de intretinere, atat din punct de vedere a pieselor cat si a carburantului folosit. Motocultorul diesel, este mai usor, mai puternic, si ofera o stabilitate mai buna la sol, implicit un grad mai mare de manevrabilitate, chiar si in conditii dificile, cu un teren accidentat, dur.

In ceea ce priveste utilajele care isi procura energia, fie de la surse de curent, fie prin acumulatori, acestea sunt destinate strict pentru utilizarea in gradini si sere. Acestea sunt tipurile de motocultoare hobby si in general manevrabilitatea lor este limitata de lungimea cablului de alimentare sau de durata de viata a bateriilor/acumulatorilor. Motocultoarele electrice sunt cele mai ieftine, datorita numarului restrans de functii cat si a utilizarii limitate doar la gradinile cu suprafete mici.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Pretul celor mai bune motocultoare

Preturile unui motocultor, difera, de la un tip la altul, in functie de motorizare, caracteristici, functii si accesoriile care i se pot atasa. Piata este plina de astfel de utilaje, iar partea cea mai buna este ca utilizatorii pot avea posibilitatea de a opta pentru un motocultor ieftin, daca bugetul il limiteaza si poate alege din modelele de motocultoare de vanzare, perfomante, pentru sarcini agricole profesionale.

Cele mai bune motocultoare, pot fi achizitionate de pe emag.ro, locul de unde poti beneficia de cele mai bune preturi, prin prisma celor mai bune “motocultoare oferte“. In plus, de aici poti chiar sa achizitionezi si accesorii separat, ori motoare pentru motocultoare, din cele mai bune promotii motocultoare. De asemenea, atunci cand bugetul nu iti permite, dar totusi ai nevoie de utilaje profesionale, poti sa cumperi motocultoare in rate fara dobanda, oferta ce te va ajuta sa platesti utilajul, esalonat.

Pentru ati face o idee de preturile de achizitie a unui asemenea utilaj, vom prelua cateva exemple de modele de motocultivatoare de vanzare, din zecile de modele de motocultoare emag.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Cele mai bune motocultoare, preturi pentru categoriile:

Motocultoare diesel – Emag ofera spre vanzare 31 de modele de motocultoare diese, cu preturi de pornire de la 1900 de lei. Unul dintre acestea este motocultorul diesel Powermat Model: PM-GGS-700Y. Acesta detine un motor in 2 timpi cu capacitatea de 210cm3 si putere de7KM/h. Capacitatea rezervorului de combustibil este de 3.5L , iar a celui de ulei de 0,65L. Viteza motorului fara sarcina este de 3600 rpm / min, iar cea a uneltei de 171 rev / min. Dispune de freze cu latime de lucru: 300-500-850mm si adancimea maxima de lucru 15 cm, care poate fi reglata in 3 trepte. Un astfel de utilaj are o greutate neta de 53 kg si produce un zgomot de 98 db. Motocultorul diesel vine la pachet cu 6 lame ascutite si montate pe un rabore rotativ. Utilajul dispune de roti mari, rutiere pe 3 niveluri si de manere ergonomice care pot fi reglate. De asemenea, acest model de motocultor diesel este si cel mai ieftin din categoria de motocultoare diesel.

Motocultoare profesionale – Motocultor Ruris DAC 7000K, dotat cu roti cauciuc si rarita.Modelul functioneaza cu o cutie de viteze in doua trepte( inainte si inapoi). Acest model poate fi folosit ca o motosapa, ideal pentru gradini si sere, are un motor de 7 CP in 4 timpi si dispune de o latime pe nivele a frezelor, cuprinsa intre 56-83 cm. DAC 7000K are un cuplu de transmisie cu 25% mai mare fata de utilajele cu putere cuprinsa intre 5.5 cp si 7 cp, ceea ce inseamna ca va consuma constant 1L de benzina pe ora. Are o capacitate cilindrica de 208 cm³, dispune de 6 freze si un rezervor cu capacitate de 3 litri. Ansamblul de freze ajung la o viteza maxima de 3600 rotatii pe minut, care au o latime maxima de 83 cm si de minim 56 cm si ajung la o adancime de pana in 29 cm. Utilajul are o greutate neta de 80 kg si ofera productivitate de 1000 m². Este un motocultor ieftin, pentru categoria sa si daca inca nu esti convins de capacitatile sale de lucru, pe emag.ro poti sa cauti sectiunea de “motocultoare ruris pareri”, de unde poti afla experientele utilizatorilor, cu acest produs. Motocultoarele profesionale au preturi ce pornesc de la 1000 de lei.

Motocultoare romanesti -Motorul Gospodarul Profesionist 15 HP, este pe benzina, are un consum redus de combustibil si este potrivit pentru orice utilaj motorizat pentru gradina, sere sau livezi( se recomanda pentru acelasi tip de motocultor romanesc). Este echipat cu un sitem special de reducere a gazelor de esapament, are o capacitate a baii de ulei de 1.1 L, capacitate cilindrica de 420 cmc. Motorul este in 4 timpi cu racire cu filtre de aer. Dispune de un sistem de pornire cu sfoara, iar turatiile ajung pana la 3600 pe minut. Dimensiunile acestui motor sunt de 490 x 430 x 530 mm si are o greutate totala de 29 kg.

Motocultoare ieftine – Cele mai ieftine modele de motocultoare, au preturi de pornire de la 800 de lei. Un astfel de model, cel mai ieftin ce poate fi achizitionat de pe emag.ro este un motocultor electric, ideal pentru sere, livezi si gradini. Texas EL-TEX 1400, dispune de un motor cu emisii de zgomot reduse, are putere de 1400 W, 38 cm latime lucru si dispune de angrenare mecanica directa. Se poate folosi in spatii inguste si in general acolo unde utilajele de dimensiuni mari, nu pot ajunge. Modelul se evidentiaza prin greutate redusa, ofera un ghidon pliabil cat si cu maner de manevrare si roti cu stabilizare. Motorul acestui utilaj ajunge pana la 280 rotatii pe minut si propaga un zgomot de 93 dB.

Din punct de vedere a brandului, cele mai alese motocultoare si cele mai bune recenzii le detin modelele de motocultivatoare Stihl sau Ruris. Preturile acestea, la fel, variaza in functie de motorizare, tip si frezele de lucru.

Motocultoare Ruris emag. Motocultoare Ruris pret. Preturile pentru motocultoarele ale acestui brand, ce pot fi achizitionate de pe website-ul emag pornesc de la 1200 de lei si ajung pana la 6000 de lei, pentru un motocultor profesional.

Cele mai bune motocultoare la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Brandul celor mai bune motocultoare

Sunt foarte multi producatori, care vand si creeaza motocultivatoare si in general utilaje agricole. Pe website-ul emag.ro, sunt cel putin 80 de producatori renumiti si apreciati pentru produsele lor de calitate. In ceea ce priveste strict motocultoarele, cele mai apreciate si caute brand-uri sunt: Stihl, Ruris, PowerMat, Rotak, DKD, Media Line si lista continua.

Chiar daca in general, pentru alte articole de uz caznic, brand-ul nu este important, in cazul utilajelor, lucrurile se schimba, si se recomanda chiar de specialistii in agricultura, ca motocultoarele sa fie utilaje achizitionate doar de la reprezentati si brand-uri. Calitatea acestora, este cu mult superioara fata de utilaje pe care le gasesti de la producatori necunoscuti. In plus, atunci cand achizitionezi un utilaj de brand, creste considerabil probabilitatea de a avea parte de un bun motocultor. De asemenea, cele mai cunoscute brand-uri ofera garantie pentru produsele lor, iar in cazul defectiunilor este indicat sa apelezi la service-urile lor.

Pentru a fi sigur ca utilajul pe care vrei sa il achizitionezi ofera specificatiile si randamentul pe care producatorul il descrie, este bine sa cauti, inainte de a cumpara, informatii atat despre produs cat si despre producator. Exista zeci de website-uri de genul: “motocultoare forum”, de unde poti afla parerile celor care deja au utilizat produsele pe care ti le doresti.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Care sunt cele mai bune motocultoare

Din categoria de cele mai bune utilaje de acest gen, vom alcatui un top 5 utilaje, care detin cele mai bune recenzii acordate de utilizatori.

Top motocultoare profesionale

  1. Motocultor Profesional Ruris DAC 7000K, cu doua trepete de viteza: inainte si inapoi. Este un tip de motocultor ideal pentru a fi folosit in sere, livezi sau gradini. Poate lucra o suprafata de 500 mp in mai putin de 30 de minute, chiar si cu un nivel ridicat de dificultate, cu spatii inguste. Acest model are un consum de 1 litru pe ora si este dotat cu roti de cauciuc si rarita. Are un motor de 7 Cp, in 4 timpi cu o latime de lucru pe 3 trepte, intre 58-83 cm.
  2. Motocultorul Ruris 731ACC, cu motor de 7CP, 83 cm latime lucru si rezervor de 3.6 l, pe benzina. Vine la pachet cu roti cauciuc, rarita, plug, adaptor si dispozitiv de scos cartofi cu roti metalice, cultivator. Este un utilaj destinat sarcinilor agricole din gradini si camp, care sa aiba suprafete de 7000 m. Acest model de motocultivator permite atasarea oricarui tip de accesoriu pentru orice tip de lucrare agricola. Poate fi utilizat pe orice tip de sol, fiind dotat cu o carcasa de fonta extrem de rezistenta. Este un dispozitiv usor de utilizat si face fata oricarei provocari, avand in dotare un schimbator de viteze dispus pe un sistem de parghii care vor permite utilizatorului sa schimbe vitezele, fara a mai indexa pinioanele cutiei de viteze.
  3. Motocultor Profesional 7100 CF cu motor mare de 7 CP, cu transmisie din fonta, freza 90 cm, are in dotare roti cauciuc, roti metal si cauciuc, rarita fixa si plug pentru arat. Utilajul este echipat cu unul din cele mai puternice motoare, din clasa sa, de 7 CP. Motocultorul poate fi transformat in utilaj universal, fiind capabil sa lucreze cu accesorii de calitate, care se pot atasa: remorca, cositoare, pompe de apa si de presiune, etc. Are in dotare o cutie si transmisie cu pinioane, dispune de buton de oprire de urgenta, are ghidon reglabil si freze cu discuri laterale. De asemenea, are bara de ajustare a adancimii, suport pentru freze si cutie cu scule.Capacitatea rezervorului pentru combustibil este de 2.9 L, iar aprinderea motorului se face cu o bobina de inductie. Motocultorul cantareste 100 kg, lucreaza la o adancime de 30 cm, cu 4 tronsoane cu 4 lame.
  4. Motocultor Loncin LC1200 cu motor de 8 CP. Capacitatea cilindrica este de 152 cc si functioneaza cu un cilindru OHV. Turatiile motorului ating 3600 rotatii pe minut, iar rezervorul pentru carburant are o capacitate de 3,6 L. Utilajul functioneaza cu o transmisie motor-cutie de viteze si cu un ambreaj cu 5 discuri de frictiune. De asemena dispune de o transmisie in baie de ulei, iar priza de putere se face pe un singur ax. Cutia de viteze are doua trepte: inainte si inapoi iar viteza de rotatie a frezelor este de 160 rotatii pe minut. Lucreaza cu o latime de lucru de maxim 110 cm si minim 60 cm, iar adancimea frezelor poate ajunge pana la 30 cm. Frezele sunt dispuse cate 16 pe laterale, iar unele dintre acestea pot fi detasabile. Motocultorul are o greutate neta de 96 kg si dimensiuni de 1630 x 850 x 1050. Aceste caracteristici sunt potrivite pentru un utilaj capabil sa lucreze suprafete de peste 7000 metri patrati.
  5. Motocultor diesel O-Mac 1350-S, este unul din cele mai puternice si de calitate utilaje existente pe piata, fiind dotat cu un motor de 13 CP. Este ideal pentru a fi folosit pentru lucrari solicitante cu suprafete mari si dificile, chiar si peste 10000 metri patrati. Dispune de o capacitate cilindrica de 418 cmc, are un ciclu de functionare dispus pe 1 cilindru, iar motorul ajunge pana la 3600 rotatii pe minut. Utilajul consuma in medie 0,45 l/h, transmisia facandu-se cu ambreajul cu 5 discuri de frictiune. Procesul sau de lucru se bazeaza pe cutia cu 3 viteze, 2 inainte si 1 inapoi. Rezervorul combustibilului este de 5,5 L, are transmisie cu baie de ulei, viteza frezelor este de 130 rotatii pe minut si pot ajunge la adancimi intre 10 si 30 cm. Utilajul diesel se incadreaza in categoria grea, fiind un motocultor profesional, are o greutate de 198 kg si este recomandat pentru lucrarile complexe.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Caracteristici importante pentru motocultoarele cele mai bune

Tipul motocultorului

Dupa alegerea motorizarii, tipul motocultorului, este al doilea element dupa care trebuie sa faci alegerea. Din punct de vedere a modului prin care energia calorica este transformata in energie mecanica, care ulterior se va transmite la distributie si frezele de lucru, aceste utilaje se categorisesc in 3 variante: hobby, semi-profesionale si profesionale. Un asemenea utilaj poate fi mai complex, odata cu cresterea nivelului de utilizare. In timp ce motocultoarele destinate pasionatilor sunt utilaje simple cu intrebuintare redusa, cele semi-profesionale si profesionale sunt destinate agriculturii la scala inalta.

Motocultorul hobby, sau pentru gradina

Motocultoarele alese mai mult pentru hobby, sunt similare motosapelor, au un sistem de transmisie simplu, format dintr-un lant sau curea care va transmite energia de la motor la distributie. Un asemenea dispozitiv/utilaj este recomandat pentru a fi folosit la lucrarea pamantului din gradinilie proprii, sau suprafete mici de teren.

Un motocultor hobby este suficient de puternic pentru a lucra pe un teren de dimensiuni reduse.

Un motocultor hobby poate avea un motor puternic, in jur de 5-6 CP, ceea ce este recomandat pentru a lucra suprafete de teren de pana la 1000 mp. Adancimea de lucru a unui motocultor de acest gen este reglabila, in cele mai multe cazuri, intre 10-15 cm, iar sistemul de pornire functioneaza pe principiul unui demaror cu recul. Sistemul de transmisie a acestuia poate fi cu roata melcata, ori cu curea de la motor la distributie.

Un motocultor pentru gradina, lucreaza fin pamantul si poate fi utilizat si pe suprafete dificile, inguste, pentru ca frezele sunt dispuse cu distante de 80-90 cm si vor face fata chiar si unui sol dificil de sapat.

Principalul avantaj adus de acest tip de motocultor, este ca are un pret mic de achizitie, fiind un utilaj destiant activitatilor de agricultura restranse, iar achizitionarea unuia poate fi facuta de orice incepator.

Cele mai bune motocultoare la preturi foarte bune le gasesti aici!

Motocultorul semi-profesional

Motocultoarele semi-profesionale se bazeaza pe un sistem de transmisie de tip: lant si cutie de viteze. Acestea au ritmuri diferite de lucru, in functie de gradul de dificultate a lucrarilor, fiecare nivel de viteza fiind destinat unui tip de activitate. Motocultoarele semi-profesionale sunt cu mult mai complexe decat prima varianta si este capabil chiar sa tracteze o remorca de dimensiuni reduse.

Frezele unui motocultor semi-profesional pot ajunge pana la 20-22 cm adancime si pot fi utlizate lejer pentru suprafete cuprinse intre 5000- 1000 mp.

Motocultorul profesional

Motocultivatoare profesionale – sunt cele mai performante si puternice utilaje de acest gen. Utilajele, utilizeaza transmisia de la motor la cutia de viteze, prin ambreaj si sunt proiectate special pentru lucrarile agricole cu sol dur si dificil. Un motocultor profesional, poate dispune de mai multe functii si accesorii, fiind extrem de versatile, iar cele mai des intalnite motocultoare pareri spun ca puterea oferita de acestea este la nivel superior, greutatea lor este considerabila, iar costurile de achizitie si intretinere sunt pe masura utilizarilor si facilitatilor oferite, de fiecare model in parte.

In cazul motocultoarelor profesionale, frezele sunt dispuse la distante de 22 si 25 cm si pot lucra suprafete chiar si mai mari de 10000 de metri patrati. Aceste modele, sunt in general achizitionate de agricultorii profesionisti, care au de lucru spatii mari de teren. Pretul lor de achizitie este mai mare si este direct proportional cu functiile si cu tipul de motor cu care poate fi dotat.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motocultoare!

Latimea si adancimea frezelor

Vorbim aici despre distanta maxima pe care o poate atinge axul incorporat cu freze. Motocultoarele au un numar de freze, diferit de la un model la altul si au rolul de a intoarce pamantul atunci cand il lucreaza, asemenea unui lopate. La motocultoarele pentru gradina si la cele semi-profesionale, axul cu freze se afla in spatele utilajului, in timp ce la cele profesionale acesta este pe fata.

Frezele sunt dispersate hexagonal, element ce va reda mai multa rezistenta si un grad mai ridicat de randament. In timp ce frezele motocultoarelor de gradina au o latime cuprinsa intre 80-90 cm, cele profesionale sunt dispuse cu 80-100 cm si in functie de model pot ajunge pana la 140 cm.

Adancimea la care frezele pot ajunge, variaza in functie de tipul motocultoarelor.

La motocultoarele de gradina, frezele ajung pana la 20 cm adancime si sunt ideale pentru a lucra in jur de 5000 de metri patrati.

Pentru tipurile de motocultivatoare semi-profesionale, frezele ajung in pamant la o distanta de 20-22 cm, cu suprafete mari de lucru cuprinse intre 5000-10000 de metri patrati, iar la cele profesionale, frezele lucreaza pana la adancimi de 22-25 cm si sunt capabile sa lucreze lejer cel putin 10000 de metri patrati.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Functiile motocultoarelor

Functiile pe care un motocultivator le are, vor determina gradul de utilizare, manevrabilitatea, ergonomia in utilizare, cat si pretul de achizitie. Daca este sa primesti un sfat bun, este recomandat sa achizitionezi un motocultor cu remorca, iar daca acesta are si accesorii incluse, produsul va aduce un randament si mai mare. Accesoriile de care un motocultor poate dispune sunt: cultivator, set de roti metalice ori din cauciuc, plug, rarita.

Pentru ca un motocultor sa fie cu adevarat productiv, este bine sa cauti acele modele care ofera posibilitatea de a regla inaltimea si latimea frezelor.

De asemenea, un motocultor poate fi si mai bun daca este dotat cu un panou de control ergonomic. Este recomandat sa poti avea posibilitatea de a seta cel putin o directie de schimbare a frezelor, functie care va ajuta la curatatea acestora de pamantul ce se instaleaza intre ele. Un motocultor bun, va avea functiile cat mai accesibile, plasate la indemana, iar daca acesta dispune de un buton pentru oprire rapida, lucrurile devin perfecte pentru o utilizare eficienta si extrem de practica.

Cele mai bune motocultoare la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Intretinerea motocultoarelor si utilizarea lor

In functie de intretinerea de care un motocultor va beneficia, costurile de intretinere vor fi mai reduse. Atunci cand vorbim de intretinerea motocultoarelor, ne referim in special la componentele acestora: motorul, ambreajul si frezele. Acestea sunt principalele elemente de care trebuie sa te ingrijesti, sa functioneze corespunzator si sa nu se defecteze cand esti in toiul lucrarilor.

Sunt cateva elemente principale pentru intretinere, care trebuie sa fie litera de lege, atunci cand vrei sa beneficiezi de utilaj, pentru termen lung:

  • Calitatea carburantului si a uleiului;
  • Se foloseste doar ulei recomandat de producatorul motocultorului;
  • Filtrului de aer se verifica periodic;
  • Verificarea constanta si reglarea corecta a ambreiajului;
  • Este obligatorie citirea cartii tehnice si a manualului de utilizare;

Este recomandat ca motocultoarele sa fie utilizate doar de persoane care au pregatirea necesara in acest scop. Acesta trebuie sa fie apt de munca, sa fie familiarizat cu comenzile de lucru si intotdeauna sa aiba la dispozitie un kit de prim ajutor. In plus, acesta trebuie sa tina cont de cateva reguli, extrem de importante:

  • In timpul utilizarii este interzisa utilizarea motocultorului in spate inchise, precum serele sau solarele, intrucat acesta degaja gaze nocive prin esapament.
  • Atunci cand motorul este pornit, este obligatoriu sa se patreze distanta fata de freze sau orice alt accesoriu atasat, aflat in miscare.
  • Nu se grabeste procesul de lucru, iar motouneltele se vor folosi in mod normal, fara a fi suprasolicitate.
  • Nu se utilizeaza motocultivatorul in conditii de noapte si nici in preajma focului;

De asemenea, inainte de a porni motocultorul, este bine sa verifici starea terenului de lucru. Nu suprasolicita motocultorul, daca acesta nu este destinat utilizarii pe tipurile de sol care nu au mai fost lucrate niciodata. In acest caz, se va folosi doar un utilaj profesional, cele de categorie mai mica nefacand fata la asemenea provocare. La fel, si umiditatea solului est eun factor important de care sa tii cont, iar daca acesta este prea imbibat cu apa, motocultorul s-ar putea sa se comporte diferit fata de obicei, cand terenul este uscat. Incearca sa eviti sa lucrezi pamantul cu motocultorul atunci cand acesta este prea umed. In felul acesta, nu doar ca vei proteja echipamentul de defectiuni si suprasolicitari, dar vei evita lucrarile de proasta calitate. Cel mai bine este sa eviti sa faci lucrari, indiferent de tipul motocultorului de care dispui, atunci cand pamantul este prea umed si indicat ar fi sa astepti cel putin doua zile, dupa ultima ploaie, in special daca aceasta a fost puernica, cu o cantitate mare de apa.

In ceea ce priveste echipamentul corespunzator pentru utilizarea motocultorului, utilizatorului i se recomanda cizme de cauciu, manusi rezistente cat si haine realizate din materiale textile puternice.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Care sunt diferentele intre o motosapa si un motocultor?

Desi multi ar crede, ca acestea doua sunt utilaje similare, adevarul este ca exista diferente destul de mari intre ele.

In primul rand, o motosapa functioneaza pe un principiu cu roata melcata si poate avea o taime a frezelor de maxim 20 cm, pe care se pot atasa diferite accesorii pentru lucrarea solului. Acestea sunt utilaje din categoria usoara, pot dispune de motoare in 2 sau 4 timpi si se utilizeaza pentru lucrarea pamantului in gradini sau sere.

Ambele au acelasi scop: lucrarea pamantului, insa diferenta intre ele este reprezentata de putere.

Motocultoarele au putere suficienta sa sustina o gama largade accesorii, cu ajutorul careia se pot executa o gama mai larga de activitati, fata de motosapele care au functii putine.

O motosapa este un utilaj destinat exclusiv sapatului pamantului si sunt potrivite pentru suprafete mici, precum cele din sere sau gradini, in timp ce un motocultor este un utilaj cu mult mai robust care dispune de o priza de putere. Daca la motosape nu se pot atasa prea multe unelte, la motocultivator lucrurile stau total diferit. Acesta este capabil sa execute mai multe tipuri de sarcini agricole, ajutat de motounelte, precum: cositoare, pompa de apa, plug, semanatoare, etc.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune motocultoare! Inapoi la meniu ↑

Recomandari pentru alegerea celui mai bun motocultor

Alege tipul de motocultor in functie de suprafetele de lucru.

Acesta este si principala caracteristica cu care trebuie sa incepi. Poti alege intre tipurile: motocultivatoare pentru hobby, semi-profesionale si profesionale. Este bine sa alegi acel tip de motocultor de care chiar ai nevoie si nu este cazul sa te arunci, cheltuind bani degeaba.

Cele 3 categorii de motocultoare, sunt proiectate special pentru a face fata anumitor solicitari si este indicat sa respecti recomandarile fiecarui tip in parte.

Modelele pentru hobby sunt destinate lucrarilor cu suprafete mici, de la 1000 si pana in maxim 5000 de metri patrati, latimea de lucru a acestora atingand 70-80 cm. Nu este cazul sa folosesti un asemenea utilaj pentru lucrarile solicitante, cu teren dificil, pentru ca nu vor face fata si se pot defecta rapid, daca sunt suprasolicitate.

Daca ai nevoie de un utilaj care sa lucreze suprafete de pana in 10 mii de metri patrati, este bine sa te orientezi spre modelele semiprofesionale. Acestea sunt prevazute cu mai multe viteze si au motoare mai puternice, capabile sa faca fata unei lucrari mai complexe.

Motocultoarele profesionale sunt cele potrivite pentru lucrari agricole cu adevarat grele, cu suprafete de peste 10 mii de metri patrati si cu un sol dificil. Acestea sunt ditate cu freze de lucru care pot ajunge chiar si pana la 30 cm adancime iar latimea lor poate fi si de 145 cm. Au cele mai puternice motoare, in general cu peste 7 CP si vor face fata mai usor solicitailor si provocarilor cu sol dur sau chiar lut.

Alege un motocultor care are motor pe benzina, cu peste 5 CP.

Motoarele pe benzina sunt cele mai alese de catre cumparatori, acestea fiind mai fiabile si oferind suficienta putere la motor si asigura durabilitate si viata mai lunga, intregului sistem. Pe piata, exista si motocultoare cu moatoare diesel, electrice sau termice. Si acestea sunt bune, insa ofera un randament mai scazut, fiind mai pretentioase atat in utilizare cat si in privinta costurilor de intretinere. Se recomanda sa cauti acele modele care au cel putin 5 CP, daca vrei sa beneficiezi de un utilaj care sa iti duca sarcinile la bun sfarsit, fara sa pierzi zile intregi, incercand sa lucrezi pamantul. In plus, motoarele pe benzina sunt mai accesibile ca cele diesel, si de asemenea vor fi si mai puternice.

Minim 5 cai putere este recomadarea specialistilor, insa astfel de motoare pot fi folosite pentru suprafete mici spre medii, iar daca suprafata pe care vrei sa o lucrezi depaseste 7000 mp, este indicat sa te orientezi spre modele de motoare cu 7 CP si chiar mai bine. In mod evident, este clar ca un motocultor cu un motor mic nu poate fi folosit pentru suprafete mari, pentru ca nu are suficienta putere si daca il fortezi, risti sa il defectezi mai repede decat ai fi crezut.

Cele mai bune motocultoare la preturi foarte bune le gasesti aici!

Alege un motocultor cu latimea de lucru potrivita.

De cele mai multe ori, la acest capitol se fac cele mai mari greseli. Atunci cand alegi un motor slab dar cu o latime de lucru mare, nu vei face decat sa suprasoliciti utilajul, care in cele din urma va ceda sub presiune. Recomandat este sa alegi un motor cu cel putin 5 CP si care sa aiba o latime de lucru de maxim 60 cm, iar in cazul motoarelor cu peste 7 CP este indicat ca latimea de lucru sa fie de maxim 100-110 cm. Trebuie sa stii ca, cu cat raportul putere/latime este mai echilibrat, cu atat vei beneficia de utilaj mai mult timp, fara sa fii nevoit sa investesti in reparatii.

Alege adancimea de lucru, in functie de teren.

Adancimea mare de lucru, este recomandata in cazul solului afanat si moale. Insa, daca ai de lucrat un teren dur, care nu a mai fost lucrat de mult timp spre exemplu, este bine sa folosesti adancimi de lucru mici spre medii, pentru a evita supraincalzirea utilajului. Pe piata, exista modele de motocultoare cu adancimi de lucru fixe, insa este bine sa te orientezi spre modelele a caror adancime o poti regla, in functie de starea solului. Cel mai bun motocultor, are in dotare functii de reglaj, atat pentru latimea de lucru, cat si pentru adancime.

Alege motocultoarele are au accesorii incluse in pret

In felul acesta, nu vei mai fi nevoit sa achizitionezi separat motouneletele de care ai nevoie. Majoritatea modelelor de pe piata, ofera una sau maxim doua unelte, ce pot fi folosite pentru lucrarea pamantului, insa poti gasi si pachete cu motocultoare care sa includa un numar mai mare de accesorii, precum: freza, remorca, lama pentru zapada, prasitoare, plug pentru arat si cultivat, pompa de apa, rarita, etc.

Avand la dispozitie toate aceste informatii, nu iti mai ramane decat sa gasesti cel mai bun motocultor, care sa se potriveasca perfect cu nevoile tale, cat si cu suprafetele de lucru. Pentru a economisi timp si pentru a avea o gama larga din care sa alegi, iti sugeram sa alegi motocultorul ideal, explorand zecile de modele disponibile pe website-urile de pe internet. Fie ca vrei un motocultor profesional ori unul pentru hobby, Emag.ro poate fi locul de unde vei putea sa achizitionezi cel mai bun model de motocultor, cu garantia ca vei fi pe deplin multumit de caracteristicile tehnice si randamentul pe care acestea le ofera. In plus, poti oricand returna utilajele daca acestea nu se ridica la nivelul asteptarilor tale, avand posibilitatea de a le inlocui cu alte modele sau sa primesti banii inapoi.

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro