Recomandat!

Cum alegi cele mai bune monitoare?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Un monitor bun poate sa faca diferenta, in mod substantial, atunci cand urmaresti un film sau vrei sa joci un joc mai performant, iar din fericire, astazi avem ocazia de a alege dintre cele mai performante astfel de produse. Producatorii au dus la extrem functiile si tehnologiile folosite pentru crearea monitoarelor, acestea ajungand sa ofere utilizatorilor experiente cat mai aproape de realitate, indiferent de activitate.

Si pentru ca monitoarele, nu mai sunt ce erau odata, haideti sa vedem impreuna ce fel de produse gasim in 2022, pana unde a ajuns tehnologia, ce ne ofera cele mai performante monitoare si la ce sa fim atenti atunci cand vrem sa facem o astfel de achizitie.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune monitoare!

Functiile speciale pentru cel mai bun monitor

Pe langa principalele caracteristici ale monitoarelor, trebuie sa mai tii cont si de functiile si dotarile acestora, mai ales daca observi un pret mai ridicat fata de cat te-ai fi asteptat. In functie de model, aceseta se diferentiaza dupa setarile care pot fi facute pe acestea, prin prezenta modurilor speciale, a caracteristicilor speciale privind economisirea de energie, s.a.m.d.

Dupa ce ai evaluat ce tip de monitor este mai bun pentru sarcinile pe care le vei executa, este de asemenea recomandat sa fii atent si la interfata acestuia. Alege modelele care iti permit un numar cat mai mare de setari, iar in ceea ce priveste dotarile si accesoriile suplimentare, acestea se refera in general la elementele de fixare, fie prin suportul de perete fie pe picioarele proprii.

Asadar, functiile celui mai bun monitor sunt redate de posibilitatea de a putea face cat mai multe setari, prin intermediul meniului de care dispune. De asemenea, functiile mai pot fi reprezentate si de tehnologiile cu care monitorul este conceput si se refera, in general, tot la posibilitatea de a ajusta, dupa preferinte, anumite caracteristici de redare a imaginilor.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune monitoare!

Rezolutia pentru cel mai bun monitor

Tehnologia a suferit schimbari, de-a lungul timpului, ceea ce evident pentru noi utilizatorii nu poate fi decat un lucru bun. Daca la inceput, tehnologia monitoarelor incepea cu formate CGA, EGA si VGA, astazi vorbim despre termeni noi, plini de performante si tehnologii avansate: 4K, 8K sau QHD.

Cand monitoarele cu inalta definitie au devenit o normalitate, producatorii au inceput sa inventeze o scara cu valori, pentru a explica mai bine rezolutiile ecranelor, iar cele mai comune rezolutii sunt 720p, 1080p, 2K sau 4K. Iata ce inseamna fiecrae valoare in parte si ce reprezinta:

  • 720 pixeli inseamna o rezolutie de 1280 x 720 si este cunoscuta sub denumirea de HD sau HD Ready;
  • 1080 pixeli inseamna rezolutia de 1920 x 1080, cunoscuta drept FHD sau Full HD;
  • 1440 pixeli este echivalentul rezolutiei 2560 x 1440 si este o rezolutie de 4 ori mai mare fara de cea HD, pe care o gasim in general la monitoarele de gaming si la smartphone-urile de ultima generatie. O regasim sub denumirea de QHD sau Quad HD.
  • 2160 pixeli este egala cu 3840 x 2160 si este preacunoscuta definitie 4K, UHD sau Ultra HD. Este un tip de rezolutie inalta si o gasim doar la monitoarele premium. Ofera mai multi pixeli decat FHD sau Full HD, latimea acesteia apropiindu-se de 4000 de pixeli.
  • 4320 pixeli inseamna o rezolutie de 7680 x 4320 si se gaseste sub denumirea de 8K, cu un numar de 16 ori mai mare fata de Full HD. Doar cele mai scumpe si performante monitoare beneficiaza de aceasta rezolutie.

Evident, cele mai bune monitoare PC sunt cele cu rezolutii 4k sau 8k, insa si pretul acestora este pe masura. Astfel de modele, in functie de diagonala ecranelor, pot avea preturi ce depasesc 1000 de euro.

Cele mai bune huse monitoare la preturi foarte excelente le gasesti aici!

Formatul ecranului pentru cel mai bun monitor

Aproape toate monitoarele pe care le gasim astazi pe piata, folosesc tehnologia LED. Diferenta intre monitoarele LED este data de implimentarea acestei tehnologii. Atfel ca formatul unui monitor poate fi:

  • Twisted Nematic sau TN, este primul panou LCD aparut pe piata si inca este prezent, datorita costurilor scazute pe care le ofera. Se diferentiaza de celelalte LCD-uri prin timpul mai rapid de raspuns si a unghiului de vizualizare mai restrans. De asemenea, in acest caz negrul nu este foarte clar, iar culorile sunt mai sterse fata de alate tipuri de monitoare LED. Cu toate acestea, aceste tipuri de monitoare sunt destinate pentru gaming, datorita rapiditatii de care dispune, insa nu este recomandat pentru editari foto sau video.
  • IPS, este formatul pe care producatorii l-au dezvoltat in privinta rezolvarii problemelor de vizibilitate si de intensitate a culorilor. IPS ofera un contrast mai bun si o calitate net superioara in ceea ce priveste culorile redate. Deoarece este o tehnologie mai noua, costurile pentru un astfel de monitor sunt mai mari, nu doar in ceea ce priveste pretul de achizitie, ci si a consumului de energie. Acest format este recomandat pentru editari video si foto, datorita redarii superioare a culorilor. Poate fi folosit si pentru gaming, insa este putin mai lent, datorita vitezei de raspuns mai mare.
  • PLS si AHVA, sunt panouri asemenatoare cu IPS si le intalnim doar la monitoarele Samsung si AOU.
  • Formatul VA, sunt produse hibrid, intre IPS si TN, imprumutand caracteristicile cele mai importante ale acestora.

 

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune monitoare!

Care este diagonala potrivita pentru cel mai bun monitor?

Diagonala display-ului, este o alegere ce tine stric de modul in care vei folosi ecranul. Pentru munca de birou este recomandat sa alegi cele mai mici dimensiuni, in timp ce pentru gaming ori vizualizari de filme este mai potrivita o dimeniune mai mare.

Monitoarele momentului, au dimeniuni ale ecranului ce se incadreaza intre 22 inch, adica 56 cm si 24 inch, 61 cm. Acestea sunt cele mai populare alageri, insa exista si monitoare de dimeniuni mai mari, producatorii alegand pentru ele dimensiuni de pana la 27 inch, 69 cm, sau chiar mai mari, insa mai rar si de obicei le intalnim la monitoarele pentru servere. Diagonala ecranului este importanta, si acestea au fost dezvoltate in diferite marimi, pentru a suporta mai bine rezolutiile inalte care le intalnim astazi, iar pentru ca acestea sa ofere imagini de calitate, este necesar ca dimeniunea ecranului sa fie corespunzatoare. De aici si dimeniunile cele mai mari, de 27 inch sau chiar mai mult.

In concluzie, diagonala ecranului este o caracteristica ce este in stransa legatura cu scopul pentru care ve utiliza monitorul, iar alegerea celei mai potrivite tine de acest factor.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune monitoare!

Ce tip de monitor sa aleg?

Impartirea monitoarelor pe tipuri si clasele din care fac parte, apar pe masura evolutiei tehnologiei, iar alegerea unui model poate fi o sarcina din ce in ce mai complexa si mai neclara. Exista doua segmente importante, din care sa faci alegerea, daca vrei sa dispui de utimile generatii de monitoare: monitoarele LED si cristal liquid. Monitoarele care dispun de aceste tehnologii, sufera de la un model la altul diverse modificari, dotari si functii sau imbunatatiri din punct de vedere ergonomic.

De asemenea, termenii de 4k si 8k, atrag din ce in se mai mult, datorita calitatii imaginilor pe care le ofera si pentru ca acestea prind foarte bine la public, producatorii se intrec in a dezvolta noi tehnologii si dotari in acest sens, pentru produsele lor.

Alegerea unui model de monitor, tine foarte mult sii de bugetul de care dispui. Evident, daca vrei performanta, trebuie sa fii dispus sa faci ceva sacrificii, pentru ca preturile celor mai avansate modele, pot fi destul de ridicate. Orice specificatie si orice dotare in plus, nu va cantari in privirea utilizatorului, la fel de mult precum pretul de achizitie si oricat am incerca sa trecem cu vederea acest aspect, in detrimentul caracteristicilor produselor, tot pretul este cel care face diferenta. Asadar, alege monitorul care se potriveste cu nevoile tale si care sa aiba un pret de achizitie pe care sa ti-l permiti.

Cele mai bune huse monitoare la preturi foarte excelente le gasesti aici!

Brandul pentru cel mai bun monitor

In ceea ce priveste domeniul monitoarelor, lucrurile nu se schimba prea mult, cand vorbim despre producatori. Cei mai importanti dintre acestia, sunt aceia care detin monopolul pe piata televizoarelor, a calculatoarelor sau a laptopurilor. ASUS, DELL, Samsung sau BenQ, sunt printre cei mai apreciati si cele mai alese marci, datorita produselor de ultima generatie pe care le lanseaza periodic. Clasa de mijloc, cu preturi ceva mai accesibile, este reprezentata de producatorii: Phillips, Hitachi sau SuperSonic, acestia producand deopotriva monitoare de ultima genereatie, de la monitoare cu cristale lichide si pana la cele ce sunt realizate cu platforma OLED.

Cei mai multi producatori, cunoscuti in aceasta industrie, ii vei gasi pe emag.ro. Tot acolo, vei avea posibilitatea de a alege intre sute de modele de monitoare, cu functii, diagonale si preturi diferite, iar datorita filtrelor de selectie, vei gasi mai usor modelele care sa corespunda cu preferintele si nevoile tale.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune monitoare!

Ce caracteristici importante trebuie sa avem in vedere, atunci cand alegem un model de monitor?

Pentru a ne usura treaba si pentru a fi pe deplin multumiti de achizitia facuta, trebuie sa fim atenti la cele mai importante caracteristici, care in fond determina calitatea monitorului. De la design, contrast, diagonala, rezolutie si pana la unghiul de vizibilitate, toate sunt importante, iar cei mai pretentiosi utilizatori, cu siguranta vor tine cont de aceste date.

Scopul pentru care cumperi un monitor

Cu asta trebuie sa incepi. In functie de scopul pentru care vrei sa cumperi un monitor, vei alege modele cu specificatii in acest sens. Astfel ca daca vrei un monitor pentru lucrul la servici, ori pentru a edita fotografii si videoclipuri sau vrei sa vezi un film in format 3D impreuna cu familia, pentru fiecare categorie, vei gasi un monitor care sa satisfaca acest grad de nevoie. Cu cat nevoile tale sunt mai complexe, cu atat si pretul monitorului va fi pe masura, asadar, este important sa identifici mai intai scopul pentru care vrei un monitor si mai apoi sa incepi sa faci cautari, bazate pe acest principiu.

Diagonala monitorului

De obicei, se alege pe principiul: cu cat mai mare diagonala, cu atat mai bine. Insa nu este chiar asa. Desi cu totii ne-am dori monitoare cat mai mari si cat mai performante, trebuie sa stii ca uneori aceasta caracteristica poate fi periculoasa, din punct de vedere a sanatatii. Diagonala, este o caracteristica care este in stransa legatura cu scopul pentru care vei folosi monitorul. Daca ai nevoie de un monitor pentru sarcini de office, atunci trebuie sa fii constient ca un monitor cu o diagonala mare, iti va obosi ochii mai repede decat crezi. Nu doar ca iti poate afecta sanatatea, ci iti si poate scadea productivitatea, mai ales daca lucrezi intr-un mediu unde mereu trebuie sa fii cu ochii in monitor. In astfel de cazuri este bine sa alegi un monitor cat mai mic.

In general, pentru celelalte scopuri o diagonala de 24 inch, este perfecta, iar daca esti pasionat de jocuri ori esti genul care se uita des la seriale si filme, poti opta si pentru o varianta cu 27 inch.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune monitoare!

Rezolutia monitorului

Este de asemenea, o caracteristica importanta, iar cea mai populara rezolutie a momentului este cea HD de 1366 x 768 pixeli, insa nu este cea mai buna. Astazi producatorii au adus pe piata modele de monitoare in 4K si Ultra HD cu rezolutii de 3840 x 2160. Impresionant, nu-i asa?

Ce trebuie sa retii la aceasta categorie, este ca, cu cat numarul de pixeli este mai mare, cu atat imaginile vor fi mai clare si mai aproape de realitate, iar cu cat diagonala monitorului este mai mare, cu atat mai mult trebuie sa iei in seama aceasta caracteristica, daca vrei calitate la imagini.

De asemenea, rezolutia imaginii trebuie sa fie in stransa legatura si cu partea de hardware a calculatorului tau, cat si cu placa video. Acestea trebuie sa fie compatibile si cat mai performante, daca vrei sa rulezi cursiv imagini si jocuri in format 4K.

Contrastul monitorului

Contrastul reprezinta raportul dintre luminozitatea intre contrastele de alb si negru si este important daca vrei sa vezi imagini in detaliu si cat mai nuantate. De asemenea, aceasta caracteristica este importanta pentru utilizatorii care folosesc monitorul pentru editare grafica a imaginilor sau videoclipurilor.

1000:1, este constrastul static cel mai des intalnit si cel maid ecent, spune specialistii. Exista si monitoare cu contrast dinamic, iar producatorii afiseaza valori de 10000:1, pentru a atrage si pentru a impresiona utilizatorii. Si pentru ca multi dintre noi tindem sa mergem dupa cifre, trebuie sa fii atent la aceste specificatii, pentru ca aceste cifre enorme sunt expuse pentru a pacali cumparatorii. Alege contrastul static, pentru ca acesta este cel mai bun, restul fiind mai mult strategii de marketing, care au scopul de a face cumparatorii sa achizitioneze produse scumpe, fara sa inteleaga cu adevarat rolul acestor valori.

Cele mai bune huse monitoare la preturi foarte excelente le gasesti aici!

Rata de improspatare a monitoarelor sau rata de refresh

Rata de refresh, este in fapt, capacitatea de reimprospatare de care dispune ecranul pe verticala si este exprimata in Hz. Astazi s-a ajuns la monitoare cu o rata de improspatare de 60 Hz, insa cele mai performante monitoare, ca spre exemplu cele Ultra HD, au valori a ratii de improspatare chiar si de 144 Hz.

De retinut este ca cu cat mai multi Hz are un monitor, cu atat placa video trebuie sa proceseze mai multe date, iar daca ai de gand sa achizitionezi un monitor cu format 4K, trebuie neaparat sa dispui si de o placa video performanta, care sa faca fata acestor valori mari, pentru a reda imagini clare.

Ca sa intelegi mai bine, cum functioneaza un monitor cu 60 Hz, impartim 1000ms la 60, iar rezultatul arata ca imaginea se va schimba la un interval de 16,66 ms.

Daca se doreste o rata de refresh mai mare, este nevoie de un monitor care sa suporte aceasta valoare, cat si de o placa video pe masura. Majoritatea monitoarelor de pe piata, astazi, au o rata de reimprospatare cuprinsa intre 60 Hz si 240 Hz.

Unghiul de vizibilitate oferit

Unghiul de vizibilitate reprezinta pozitia din care vezi imaginile de pe ecran, cat mai clar. Cele mai ieftine modele ofera un unghi bun, doar daca stai in fata lor, iar din lateral imaginea se va intuneca, fiind aproape imposibil de privit.

Este si acest element important si ar trebui sa verifici acest lucru inainte de a cumpara un monitor. Daca comanzi online, in specificatiile oferite de site-uri, poti gasi aceste valori, in care sunt precizate gradele optime pentru un unghi bun de vizibilitate.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune monitoare!

Timpul de raspuns

Vorbim aici despre viteza de raspuns a pixelilor care trec din forma de stins in aprin si invers. Daca valoarea acestei viteze este mica, imaginea va aparea incetosata sau dublata, element ce pentru utilizatorii ce prefera jocurile sau editarile video, poate fi cea mai mare temere. Cel putin, pentru aceste sarcini, vei avea nevoie de un monitor care are timpul de raspuns cat mai bun.

Astazi, exista monitoare proiectate special pentru cei ce experimenteaza jocuri sau editarile grafice, acestea avand un timp de raspuns extrem de bun, chiar si de 1 ms, insa este o valoare pe car eo vom gasi doar la monitoarele foarte scumpe. Trebuie insa sa stii ca aceasta carateristica afecteaza in mod direct calitatea imaginii, iar cu cat viteza de raspuns este mai mare, cu atat imaginea poate deveni mai neclara. Cea mai potrivita valoare pentru timpul de raspuns este de 8 ms, un timp acceptabil, daca monitorul pe care il vrei nu il folosesti pentru jocuri.

Conectorii monitorului

Vorbim aici despre conectorii VGA, care au transmisie analogica. Acestia insa sunt destul de vechi, iar la monitoarele performante, s-ar putea ca acestia sa nu fie compatibili. Acum, vei gasi pe piata conectori digitali, care ofera o flexibilitatea mai mare, se pot conecta la laptop sau la monitor si au semnal audio, fata de conectorii VGA, care nu sunt asa dotati.

Conectorii digital se refera la termenii de HDMI sau Display Port, despre care cu siguranta ai auzit. Acestia nu distorzioneaza imaginea si au transmisii de date destul de bune.

Pretul este un element important si in fond, fiecare dintre noi se orienteaza in functie de acest criteriu. In functie de bugetul de care dispune, vom alege modele de monitoare care sa se incadreze in acesta. Nu este neaparat o problema, pentru ca astazi putem alege intre monitoare la doar cateva sute de lei si putem sa scoatem din buzunar chiar si cateva mii de euro. Depinde foarte mult de scopul pentru care dorim un monitor. Cu cat sarcinile sunt mai complexe, cu atat si pretul va creste.

Cele mai scumpe monitoare sunt cele destinate pentru gaming si trebuie sa fii constient ca un monitor la 400 de lei, nu va avea performante prea mari, asa ca nu te astepta sa ai calitate, la un pret redus. In schimb, poti accesa site-ul emag.ro. Acolo ai posibilitatea de a achizitiona un monitor performant, la cele mai bune preturi din online.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune monitoare!

Recomandari cu cele mai bune monitoare led 2022

Monitor LED LG 19M38A, cu diagonala de 18.5 inch, este cel mai ieftin monitor LED de pe emag.ro. Cantareste 2,1 kg si are dimensiunile: lungime 168 mm, latime 441.3 mm, inaltime 350 mm. Are o rezolutie WXGA de 1366 x 768 si aspect imagine 16:9. Ofera un unghi de maxima vizulaizare de pana la 90 grade pe orizontaal si 65 grade verticala. Porturi disponibile: 1 VGA si un port audio mini jack de 3.5 mm. Este compatibil cu VESA 75 X 75 mm.

Monitor Gaming LED IPS LG 25UM58-P , cu diagonala de 25″, UltraWide. Este unul din cele mai populare alegeri, in randul utilizatorilor ce au cumparat monitor led emag. Face parte din gama de monitoare pentru home si office, cat si pentru gaming. Are o greutate de 4 kg si dimensiunile de : lungime 609 mm, latime 188 mm si inaltime 383 mm. Folosesti tipul d etehnologie IPS, cu rezolutia UWHD de 2560 x 1080 pixeli. Formatul ecranului este Ultra Wide cu iluminare fundal LED, cu un nivel de luminozitate de 250 cd/m² si timp de raspuns in doar 5 ms. Ofera imagini clare cu un unghi maxim de vizibilitate, atat pe orizontala cat si pe verticala la 178 grade si are un contrast tipic de 1000:1. Este dotat cu 2 porturi HDMI si un port audio de 3,5 mm Mini-jack. Poate fi montat si pe perete fiind compatibil cu suporturile VESA de 75 x 75 mm.

Monitor gaming curbat LED MVA AOC, cu diagonala de 23.6″, in format Full HD. Monitorul face parte din gama destinata pentru gaming. Are o greutate de 4,4 kg si dimensiunile: lungime 512 mm, latime 244 mm si inaltime 536 mm. Foloseste tehnologia de display MVA, rezolutie de tip Full HD 1920 x 1080. Acest monitor curbat are format WIDE cu aspect imagine de 16:9 si luminozitate 250 cd/m². Rata de refresh este de 144 hz, iar timpul de raspuns este de doar 1 ms si ofera un unghi bun de vizibilitate maxima de pana la 178 grade, pe orizontala si verticala. Contrastul tipic al monitorului este de 3000:1, iar cel dinamic este de 80M:1. Detine porturi video VGA, HDMI, Display Port si un port audio pentru casti. Este compatibil cu VESA 100 x 100.

Monitor gaming ASUS TUF cu diagonala de 23.8 inch. este un monitor Full HD, cu rata de refresh de 144Hz. Monitorul foloseste standardele TUV Low Blue Light si TUV Flicker-free, are o greutate de 6,5 kg si dimeniunile: lungime 217.6 mm, latime 540.5 mm si inaltime 365 mm cu posibilitate de reglaj de pana la 515 mm. Diagonala ecranului IPS este de 23,8 inch, in format Full HD cu rezolutia 1920 x 1080. Nivelul de luminozitate este de 250 cd/m², cu 1 ms timp de raspuns, iar contrastul este de 1000:1, cuu 16,7 milioane de culori. Unghiul maxim de vizibilitate pe orizontala si verticala este de pana la 178 grade. De asemenea, are porturi video D-Sub, Display Port, HDMI si porturi Jack de 3,5 mm. Este dotat cu tehnologiile: Low blue light, GamePlus, Freesync, Flicker Free, Extreme Low Motion Blur, GameFast Input si este compatibil cu VESA 100 x 100 mm.

Monitor LED VA Samsung de gaming – Samsung Odyssey de 27 de inch, este un monitor Wide Full HD, destinat pentru gaming si are un consum de 49 w/an. Are o greutate de 4,6 kg si dimensiunile: lungime 616.6 mm, latime 61 mm si inaltime de 366,2 mm. Diagonala display-ului VA , este de 27 de inch, cu rezolutie de 1920 x 1080 si iluminare LED. Ofera un unghi de vizibilitate pe orizontala si verticala de maxim 178 grade si o rata de refresh de 144 hz iar contrastul este de 3000:1, cu 16,7 milioane de culori. Dispune de 2 porturi HDMI si 2 Display Port. Are un ecran curbat si poate fi monta pe perete, fiind compatibil cu VESA 75 x75 mm. Monitorul Samsung este dotat cu tehnologiile: Black Equalizer, Flicker Free, Eye Saver Mode, G Sync.

Monitor gaming curbat LG34GL750-B , cu LED IPS si diagonala de 34 inch, monitor UltraWide Full HD, cu rata de refresh de 144 Hz. Este un monitor PC pentru gaming, are o greutate de 8,3 kg si dimensiunile de lungime 279.7 mm, latime 819.9 mm si inaltime 565.3 mm. Rezolutia ecranului este de 2560 x 1080, iar aspectul imaginii de 21:9. Ecranul Ultra wide are un nivel de luminozitate de 300 cd / m2 si o viteza de raspuns de la 1 ms pana la 4 ms. Permite unghi de maxima vizibilitate pe orizontala/verticala de pana la 178 grade si are un contrast static de 1000:1. Este dotat cu 2 porturi video HDMI, 1 Display Port si porturi Jack de 3,5 mm. Foloseste functiile si tehnologiile: Flicker safe, Crosshair, On-Screen Control, Dynamic Action Sync, Black Stabilizer, Smart Energy saving, Radeon FreeSync.

Monitor LED curbat ,VA Philips, cu diagonala de 43.4 inch. Este un monitor ce face parte din gama Home & Office, are o greutate de 14 kg si dimeniunile: lungime 303 mm, latime 1058 mm, inaltime 460 mm. Ar eun ecran LED VA cu rezolutie de 3840 x 1200 si aspect imagine 32:10. Timpul de raspuns este de 4 ms si are un unghi de maxima vizibilitate de pana la 178 grade. Contrastul static este 3000:1 iar cel dinamic 80000000:1, cu peste 1 miliard de culori. Este dotat cu 2 porturi USB-C 3.2 Gen 1, 4 USB 3.2, 2 DisplayPort 1 si 1 HDMI 2.0b. Ofera functiile suplimetare: SmartImage, MultiView, Low blue light mode, FlickerFree si tehnologie de sincronizare adaptiva.

Cele mai bune huse monitoare la preturi foarte excelente le gasesti aici!

In concluzie, atunci cand intentionezi sa cumperi un monitor, trebuie sa tii minte care sunt cele mai importante aspecte pe care sa le urmaresti, ce tin de performanta si de eficienta in utilizare pentru cel mai bun monitor led:

  • Luminozitatea, o poti masura in candele pentru ati face o idee despre capacitatea acesteia.
  • Diagonala, care trebuie aleasa in functie de scopul pentru care achizitionezi monitorul.
  • Rezolutia si numarul de pixeli sa fie in corelatie cu diagonala ecranului;
  • Rata de refresh este un criteriu ce este limitat de timpul de raspuns si reprezinta numarul de iluminari ale ecranului.
  • Timpul de raspuns sa fie suficient de bun. Astfel se va permite timpul necesar pixelilor de a trece din starea inactiva in cea activa.
  • Contrastul este raportul dintre luminozitate, se masoara in milisecunde si reprezinta raportul dintre cele mai starlucitoare culori si cele mai intunecate. Cu cat nivelul de contrast este mai mare, cu atat detaliile vor fi mai clare.
  • Consumul de energie este important pentru factura ta la electricitate. Cauta aceasta informatie si fa un calcul rapid, inainte de a cumpara un produs.
  • Unghiul de vizualizare trebuie sa iti permita sa privesti la monitor din pozitii diferite, fara ca imaginile sa fie intunecate sau deloc vizibile.

Achizitionarea unui monitor pentru calculator, este o sarcina complexa, daca iti doresti un produs care sa fie capabil sa ofere functionalitate si durabilitate, la nivel maxim. Pentru ca astazi ai posibilitatea de a alege din numeroase tipuri de monitoare, proiectate pentru anumite categorii de utilizari, tot ce iti ramane de facut este sa te interesezi de specificatiile acestora, iar daca acestea corespund cu nevoile tale, nu iti ramane decat sa faci achizitia. Este important sa tii cont de specificatiile produsului si sa nu te ghidezi doar pentru ca in descrierea monitorului este precizat faptul ca este pentru gaming, grafica sau office. De cele mai multe ori, se poate intampla ca aceste produse sa nu se ridice la nivelul asteptarilor tale, iar specificatiile acestora sa fie mai slabe decat ai tu nevoie, pentru sarcinile ce ti le-ai propus. Alege inspirat si informat, caci doar asa vei beneficia de cele mai bune produse, respectv monitoare, caci despre ele am vorbit in articolul nostru informativ.

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro