Recomandat!

Cum alegi cele mai bune laptopuri?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Laptopurile au devenit dispozitive indispensabile pentru majoritatea persoanelor active, indiferent de scopul pentru care acesta este folosit. Ori ca ai nevoie de un computer care sa iti usureze munca pentru birou sau pentru scoala, ori pur si simplu doresti unul pentru gaming, piata este plina de modele, pentru toate buzunarele si cerintele cele mai pretentioase, in ceea ce priveste performanta.

Laptopul a devenit un “must have” si este foarte important pentru multi utilizatori, evolutia acestuia structurandu-se pe doua directii care in timp au devenit un prototip: portabilitate si performanta. Asadar, dat fiind faptul ca majoritatea persoanelor au nevoie ca serviciile unui computer sa fie exploatate oricand si de oriunde, cele mai multe dintre acestea prefera varianta unui laptop.

Laptopul, va fi subiectul principal al articolului nostru, care speram sa va fie de folos, pentru a intelege ce este mai potrivit pentru stilul tau de viata, pentru gustul si buzunarul tau.

Alegerea unui laptop, pare o treaba simpla, la prima vedere, dar oare este?

Pe piata, oferta de laptopuri este una foarte amplu dezvoltata, in continua dezvoltare spre orizonturi noi, iar cei mai multi dintre potentialii utilizatori sunt pusi in dificultate asupra alegerii unui model potrivit necesitatilor personale. Daca te incadrezi in aceasta categorie, este bine sa te documentezi inainte de a lua o hotarare, pentru ca aceasta alegere poate fi una pe care o faci o singura data in viata si nu ai vrea sa arunci bani pe fereastra cumparand un laptop oarecare, iar mai tarziu sa constati ca nu este ceea ce ti-ai dorit.

Pe baza unor sugestii date de catre specialisti in domeniul IT, poate fi alcatuit un sistem de criterii de selectie simplu si usor de respectat, chiar si de un incepator, ce vor facilita si inspira alegerea optima. De aici si articolul nostru. Vom vorbi in continuare de caracteristicile unui laptop si despre tot ce trebuie sa stii pentru a-ti da seama ce fel de gadget ti se potriveste.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune laptopuri!

Configuratia

Configuratia constituie un aspect crucial in diferentierea intre cele mai bune laptopuri din varietatea de modele existente pe piata.

Odata cu cunoasterea configuratiei vei sti sa evaluezi performantele laptopului si sa poti face comparatii intre mai multe modele. Acest criteriu, principalul dupa care trebuie sa te ghidezi depinde de urmatorii factori: procesorul, memoria RAM, placa video si capacitatea de stocare. Sa le luam pe rand:

Procesorul

Procesorul este componenta care prelucreaza si controleaza datele intregului sistem. Este, practic “creierul” laptopului, lucrand atat activitatile sistemului de operare, cat si cele rezultate din aplicatiile instalate ulterior.

Cele mai apreciate si cautate procesoare de pe piata sunt Intel sau AMD, fiind alese in functie de performantele care le caracterizeaza.

Fiecare tip de procesor permite efectuarea unor anumite activitati, dintre cele mai ample, iar performantele pe care acestea le ofera cresc direct proportional cu pretul.

Procesoarele pentru laptopuri ieftine permit efectuarea doar actiunilor de baza: browsing, sarcini cu programele office sau vizionarea de filme, ori ascultarea de muzica si sunt de obicei de tipul Intel Dual Pentium.

Procesoarele Intel I3 sau cele AMD A6 fac parte din clasa de mijloc, cum s-ar zice, si permit functionarea de activitati si aplicatii ceva mai ample, precum jocurile simple care nu au nevoie de o configuratie prea sofisticata sau programe de prelucrare de date si imagini.

Procesoarele Intel I5 si I7 si AMD A8 sunt cele mai performante, implicit costisitoare, permitand editare video profesionala si/sau instalarea de jocuri complexe. La aceasta categorie este bine de stiut ca procesoarele mai noi se incadreaza numai in gama quad-core, acestea fiind mult mai performante decat cele dual core care dealtfel sunt mai des intalnite.

Daca dispui de un buget mic si vrei un laptop ieftin si bun pentru browsing, muzica, filme si programe de tip Office, un procesor dual-core din gamele Intel Celeron si Intel Pentium este cel mai indicat, pentru ca pretul laptopului va fi unul mic, accesibil.

Tipul de procesor Intel Core i3 este destinat utilizatorilor mai putin pretentiosi, in timp ce tipul de procesor Intel Core i5 poate fi folosit pentru jocuri virtuale complexe. Exista si modelul de procesor Intel Core i7, disponibil numai in variante quad-core, sunt destinate pentru modele de top, laptopuri care au si preturi pe masura.

Un laptop decent care sa prezinte o performanta buna, ideal pentru sarcini de zi cu zi include un procesor Intel Core i5 din seria U. Acestea sunt bune pentru munca de birou dar si pentru gaming fara pretentii pe partea de detalii.

Laptopurile dotate cu procesor Intel Core M sau procesor Intel Core i5 si Core i7 cu litera Y in model, prezinta o autonomie peste medie, sunt foarte subtiri, insa vin cu compromisuri destul de mari in ceea ce priveste performanta.

Cei mai mari producatori de procesoare sunt Intel si AMD. Procesoarele lor sunt foarte diversificate, astfel ca Intel are foarte multe modele printre care Celeron, Pentium, Core 2, Core i3, Core i7, Core i9, etc, iar AMD are Phenom, Athlon, Sempron, Opteron, etc.

Cel mai rapid si performant procesor la ora actuala este fara doar si poate tipul de procesor Intel Core i9.

O noua aparitie in materie de procesoare, sunt procesoarele Kaby Lake lansate de Intel, care ofera o serie de avantaje destul de atractive: frecvente mai ridicate, decodare video mai buna, performante grafice mai bune, ajustare dinamica mai buna a frecventelor, posibilitati mai bune de overcloking. Fara ezitare, Kaby Lake face fata cu succes procesoarelor concurente, cu toate ca sunt noi pe piata.

Procesoarele de la Intel, din gama Kaby Lake sunt un pic mai slabe fata de unele serii de la NVIDIA sau AMD, insa vor oferi un spor suficient de putere la redarea filmelor 360 de grade si a continutului VR. In plus, au preturi mai bune, iar performantele oferite sunt calitative, lucru care le incadreaza cu succes in raportul calitate-pret.

Procesoarele din seria Kaby Lake ofera compatibilitate pentru sistemul de protectie din Windows 10, ceea ce asigura faptul ca vei putea urmari, spre exemplu filmele la rezolutii 4K.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune laptopuri!

Placa video

Placa video permite afisarea imaginilor pe ecranul monitorului laptopului si este a doua componenta, ca importanta, ce determina performanta unui laptop. Placile video pot fi integrate sau dedicate.

Un laptop poate fi dotat simultan cu ambele tipuri, caz in care si performantele sunt mai ridicate.

Placa video dedicata este mai performanta, in general si devine o componenta aproape obligatorie pentru utilizatorii pasionati de gaming performant.

Spre exemplu, modelele de placi video NVIDIA Geforce GTX foloseste cele mai recente tehnologii GameWorks pentru a oferi utilizatorului experiente de neuitat in timpul jocurilor. Placile video NVIDIA Geforce GTX au o grafica mai rapida caracteristica care ofera o frecventa mai mare a cadrelor.

Seria noua de placa video NVIDIA Geforce GTX este cu mult mai buna fata de seriile vechi, cu 30% mai performanta si lucreaza la temperaturi mai bune si au un consum mai mic. Asadar, gama Geforce GTX este cea mai potrivita placa video pentru un laptop gaming si am vorbit doar despre acest modele pentru ca sunt cele mai cautate la un laptop si, clar si cele mai apreciate. Preturile pentru laptopurile care au placa video NVIDIA Geforce GTX, sunt un pic mai scumpe, insa performantele sunt pe masura si nu vei regreta banii investiti.

Memoria RAM

Memoria RAM este locul în care ajung datele înainte de a fi prelucrate de microprocesor, sau cu alte cuvinte putem spune ca este spatiul de lucru al intregului sistem.

Orice program de software este creat pentru a functiona doar la o anumita valoare a memoriei RAM, iar daca acesta nu va gasi minimul necesar, programul nu va functiona corespunzator sau chiar deloc. In mod cert, mai multa memorie RAM va rezulta prin performante mai inalte ale laptopului.

Pentru ati face o idee, o memorie cu valori de 4 GB la o frecventa de 1600 MHz sau de 1333 MHz functioneaza la capacitati normale pentru un laptop cu performante medii.

Daca vrei sa cumperi un laptop bun, indiferent ca vorbim de unul clasic sau de modele de gaming, un sfat bun de urmat este sa alegi unul cu 16 GB de RAM, chiar si in detrimentul spatiului de stocare.

Intre 8 GB RAM cu 512 GB stocare si 16 GB de RAM cu 256 GB stocare, a doua versiune este recomandata, motivul fiind unul simplu. Memoria RAM suplimentara influenteaza actiunile in fiecare moment al utilizarii laptopului, iar capacitatea totala de stocare devine o problema doar cand memoria se umple.

Spre exemplu, un browser web cu 10 file deschise poate consuma lejer peste 2,2 GB memorie de Ram. In general, sunt mai multe optiuni de memorie: 2 GB RAM, 4 GB RAM, 8 GB RAM, 16 GB+. Majoritatea dispozitivelor de perfomanta scazuta sunt cu 4 GB memorie, in timp ce dispozitivele de inaltă calitate si implicit mai scumpe au 8 GB memorie de RAM sau 16 GB memorie de RAM standard.

In functie de nevoile pe care vrei sa le acoperi, alege un laptop cu memoria RAM, in functie de criteriile de mai jos:

  • 4 GB RAM: daca vrei doar sa navighezi pe internet, sa lucrezi cu aplicatiile Office de baza si sa folosesti programe de editare video sau foto.
  • 8 GB RAM: sunt potrivite pentru multitasking sau jucuri avansate.
  • 16 GB RAM: sunt pentru utilizatorii infocati care nu doresc niciodata sa aiba parte de incetiniri.
Cele mai bune laptopuri la preturi foarte bune le gasesti aici!

Capacitatea de stocare

Capacitatea de stocare a hard disk-ului reprezinta spatiul in care se acumuleaza datele dispozitivului.

Pentru ca un laptop sa functioneze este nevoie obligatoriu de 20-30 GB numai pentru sistemul de operare, restul de spatiu fiind necesar pentru instalarea aplicatiilor si depozitarea informatiilor.

Cu cat capacitatea de stocare este mai mare, cu atat mai multe date pot fi pastrate in laptop. In functie de dimensiunea platanelor din interiorul unui HDD, acestea pot fi de mai multe tipuri, cele mai intalnite pentru laptopuri fiind cele cu diametrul platanelor de 2.5 inch si de 1.8 inch.

Un HDD cu o capacitate de 500 GB este considerat a fi suficient pentru un laptop de calitate.

Stocare HDD sau stocare SSD?

In functie de preferintele tale si bineinteles de buget, esti pus in situatia in care trebuie sa alegi intre stocare HDD si stocare SSD.

Laptopurile cu HDD-urile de capacitati mari sunt de obicei disponibile la preturi mai rezonabile, in timp ce SSD-urile sunt pentru un buget mai considerabil. Ca sa iti faci o idee, daca e sa luam piesele separat fata de laptop, afla ca un HDD de 1 TB va avea acelasi pret cu un SSD de doar 120 GB.

Daca nu te intereseaza neaparat capacitatea de stocare interna, poti alege varianta de stocare SSD. Cu SSD sistemul de operare va porni aproape instant, iar aplicatiile se vor comporta mult mai bine. O stocare SSD, cu siguranta va face diferenta in functionarea unui sistem. Aceasta varianta de unitate de stocare nu are componente detasabile ceea ce presupune un consum mai redus de energie, plus ca emana mai putina caldura in interiorul laptopului.

Designul

Designul este un factor important si ma refer la estica neaparat ci mai degraba la forma acestuia deoarece aceasta indica gradul de portabilitate al dispozitivului. Designul permite utilizatorului sa stie daca modelul de laptop ales va fi si unul comod in utilizare ce va facilita desfasurarea activitatilor.

La aceasta categorie trebuie luate in evidenta: materialele, dimesiunile, greutatea, diagonala ecranului si chiar si interfata cu care este prevazut.

Este important sa stii de la inceput din ce materiale este confectionat produsul si ce greutate are, pentru a aprecia nivelul de portabilitate.

Este indicat ca, carcasa sa fie construita din material de calitate, pentru ca are rolul de a proteja intregul sistem, in timp ce displayul poate fi de tipul Glare sau Non-Glare pentru aceeasi protectie de calitate.

Display-ul. Ceea ce trebuie sa stii de spre display-uri este ca cele de tip Glare (glossy) sunt lucioase si nu permit vizualizarea perfecta in conditii de lumina puternica, iar cele Non-Glare (mate) ofera posibilitati mai optime de vizualizare chiar si in lumina puternica a soarelui.

De asemenea, fii atent si la celealte aspecte importante pentru un ecran bun al laptopului, cum ar fi: unghiurile de vizualizare care sa iti permita pentru folosirea dispozitivului in cat mai multe pozitii, luminozitatea- mai ales in cazul in care vrei sa il folosesti si in aer liber, sau contrastul care influenteaza si calitatea culorilor.

Odata cu Windows 10 au aparut si ecranele cu touch screen, insa acestea sunt ceva mai incomode, pentru simplul fapt ca mereu trebuie sa stai cu mana intinsa.

Poti alege un laptop cu display de diferite dimensiuni si caracteristici, precum:

  • display cu diagonala de 14.1” – 15.6”- reprezinta cea mai comuna varianta de laptopuri portabile. Un laptop cu aceasta diagonala este potrivit pentru persoanele care doresc un computer pe care sa il foloseasca acasa si pe care la nevoie sa poata fi transporat cu usurinta.
  • display cu diagonala de peste 16”- aceste modele sunt catalogate ca fiind pentru desktop replacement. Acestea sunt potrivite utilizatorilor care vor sa inlocuiasca calculatorul desktop si sa scape de sumedenia de cabluri in detrimentul unui laptop care ocupa putin spatiu si care este mai putin zgomotos.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune laptopuri!

Rezolutia ecranului trebuie sa fie una cat mai evoluata, de tipul High Definition, pentru a permite vizualizarea clara a culorilor si a detaliilor. Cea mai intalnita rezolutie este de 1366×768 pixeli, insa exista si modele de laptopuri care vin cu o rezolutie de 1600×900 pixeli, in timp ce Full HD are o valoare de 1920×1080 pixeli constituind una dintre alegerile cele mai costisitoare dealtfel.

Diagonala ecranului este importanta pentru cei care doresc sa editeze 2D sau 3D de pe laptop sau pentru cei ce practica gaming. Laptopurile care pot fi transportate cu usurinta au dimensiuni de 14.1 sau 15.6 inch, in timp ce modelele cu diagonala de peste 16 inch sunt mai mult utilizate pentru a indeplini atributiile sistemelor desktop.

Interfata este importanta pentru confortul utilizatorului si  presupune porturile de conexie USB si pe cele de alimentare. Numarul porturilor si tipurile acestora asigura transferul de informatii intre laptop si alte dispozitive de stocare externe, HDD-uri de tip portabile sau stick-uri de memorie. O interfata buna va inlclude facilitatile multimedia precum: webcam, microfon, difuzoare, unitate DVD RW, cititor pentru carduri, etc.

Autonomia

Autonomia reprezinta un criteriu de selectie aproape vital, in special pentru cei ce vor exploata la maxim portabilitatea laptopului.

Inainte de a te decide asupra unui model de laptop, este indicat sa stiti in cat timp se va epuiza bateria sistemului si in cat timp se va face o reincarcare completa.

Evident, trebuie sa iei in considerare faptul ca autonomia unui laptop variaza in functie de programele de soft care sunt deschise si de consumul de energie al procesorului, prin urmare trebuie sa stii exact pentru ce ai nevoie de un laptop.

Cele mai bune laptopuri ar trebuie sa aiba un timp de autonomie de aproximativ 4 ore in conditiile de functionare normale a procesorului, fara a utiliza jocuri virtuale complexe  sau functii suplimentare care sa consume energie in plus.

Exista si laptopuri dotate cu procesoare care genereaza un consum redus de energie, insa acestea se pot dovedi a fi optiuni ceva mai scumpe.

Exista pareri care spun ca atunci cand un laptopul are doua placi video, incorporate si dedicate, consumul de energie va fi unul mai mic, deoarece placa dedicata va functiona doar la actiuni complexe, iar pentru restul aplicatiilor placa incorporata, care consuma mai putin.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune laptopuri!

Softul

Desi constituie un factor secundar acesta este important si este unul din elementele care fac diferenta intre un laptop ieftin si unul costisitor.

Laptopurile care sunt achizitionate cu sisteme de operare deja instalate sunt mai costisitoare decat modele simple, din cauza pretului pentru licentele software.

Sistemul de operare este considerat un software de nivel mediu, deoarece interactioneaza cu aplicatiile de nivel inalt si direct cu componentele hardware prin intermediul driverelor si prin BIOS.

BIOS-ul este un software de nivel jos ce ofera anumite servicii care permit utilizatorilor si programelor de nivel mai inalt sa configureze setarile componentelor hardware ale device-ului si sa primeasca date de la acele componente.

Atentie la soft-uri, pentru ca uneori poti plati o suma de bani importanta in plus, doar din cauza ca furnizorii instaleaza si alte aplicatii care insotesc Windows-ul, dar care sunt de multe ori inutile utilizatorului.

Ca si recomandari, laptopuri ce functioneaza cu Linux sunt perfecte, deoarece acesta este gratuit si poate fi ulterior inlocuit cu un Windows, mai ales de catre cei care deja detin o licenta sau care isi permit o astfel de investitie.

Scopul

Desi am lasat la urma acest aspect, nu insemna ca este mai putin important.

Scopul este esential in luarea unei decizii, deoarece toate elementele de performanta ale unui laptop ar trebui luate in seama, sau nu in functie de necesitatea pentru care doresti sa faci o astfel de achizitie. In plus, scopul pentru care doresti un laptop permite stabilirea bugetului pe care il veti aloca pentru achizitie

Modelele de laptopuri care se doresc a fi cumparate pentru aplicatii de baza si portabilitate, vor fi mai ieftine si vor fi ideale pentru cei care nu vor mai mult decat sa vizualizeze filme, pentru a asculta muzica, pentru a lucra cu unele soft-uri simple si pentru browsing pe internet.

Daca doresti un laptop cu un sistem de desktop, atunci clar investitia va fi una mai mare, insa performantele aduse de acesta vor fi pe masura.

Alegerea unui laptop, clar nu este o treaba atat de usoara precum ti-ai imaginat. Asta daca chiar vrei sa tii cont de specificatiile acestora si in primul rand de scopul pentru care vrei sa achizitionezi unul. Nu te panica, caci cu putina documentare vei face alegerea corecta. Nimeni nu s-a nascut invatat si chiar si cei mai impatimiti utilizatori nu le stiu chiar pe toate, mai ales ca tehnologia device-urilor este in permanenta evolutie.

In continuare, vom incerca sa aflam raspunsurile pentru intrebarile cele mai frecvente pe care utilizatorii le au, atunci cand urmaresc gama de oferte laptopuri si doreste sa achizitioneze laptopuri ieftine si bune.

Cele mai bune laptopuri la preturi foarte bune le gasesti aici!

Ce diagonala display are cel mai bun laptop?

Intrebarea este ambigua, pentru care nu exista un raspuns clar. Daca un laptop are o diagonala mai mica, nu inseamna ca este mai slab decat unul cu o diagonala mare. Cel mai bun laptop nu se masoara dupa diagonala display-ului, care ar trebui sa fie atat de mare pe cat crezi ca de confortabila ar putea fi pentru tine.

Laptopurile pot avea diagonale de 10 inch, 12.1 inch, 13.3 inch, 14 inch, 15.6 inch 17 inch chiar is 19 inch. Ca o regula de baza, pe masura ce diagonala creste, creste si dimensiunea laptopului si implicit greutatea. Un display mare e mai util, insa mobilitatea si portabilitatea nu sunt punctele sale forte.

Inapoi la meniu ↑

Sa aleg o placa video integrata sau dedicata?

Placile video integrate sunt mai ieftine decat placile video dedicate si in general au performante destul de limitate. Acestea sunt destinate celor care folosesc device-ul doar in scopuri simple, precum navigarea pe internet, verificarea emailului sau vizionarea online.

Placa video dedicata reprezinta cea mai buna varianta daca dorim performanta. Placa video dedicata are, de cele mai multe ori preturi destul de piperate, prin urmare, este recomandata pentru laptopuri gaming sau pentru software mai pretentios.

In concluzie, placa video dedicata presupune preturi mari insa ofera performanta si este specifica pentru cele mai bune laptopuri de gaming, in timp ce placa video integrata este potrivita pentru laptopuri cu performante limitate, destinate uzului zilnic.

Inapoi la meniu ↑

Pentru ce tip de stocare sa optez? HDD, SSD, HDD+SSD sau SSHD?

HDD nu prea mai are nevoie de nici o prezentare, fiind optiunea standard de stocare aparuta la sfarsitul anilor `80 si care inca este o optiune adesea folosita pentru stocarea datelor.

SSD a aparut pe piata prin 2003, insa abia incepand cu 2010 au aparut modele suficient de accesibile din punct de vedere al pretului. Cu trecerea timpului, modelele au devenit tot mai mari, mai rapide si mai ieftine.

Chit ca preturile SSD-urilor au mai scazut, pretul per gigabyte inca este cu mult peste pretul per gigabyte al unui HDD. Performanta ridicata, viteza mare de incarcare a sistemului de operare sau al programelor fac diferenta intre o unitate de stocare SSD si una HDD, cea dintai castigand detasat.

Un HDD il poti folosi pentru o capacitate de stocare mai mare si pentru a plati mai putin pentru spatiul de stocare, iar un SSD il poti folosi daca vrei performante superioare si daca esti dispus sa platesti mai mult pentru asta insa sa ai totusi o capacitate mica de stocare.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune laptopuri! Inapoi la meniu ↑

Ce memorie are cel mai bun laptop?

Cu cat aceasta este mai mare, cu atat este mai bine. Poti opta pentru un laptop care are o capacitate de stocare intre 512 Mb si 8 Gb. Bineinteles, una mai mare de atat este cu siguranta si una mai buna, insa cauta sa nu alegi un laptop cu o capacitate mai mica decat aceasta.

Inapoi la meniu ↑

Ce procesor are cel mai bun laptop?

Discutabil. Sunt destul de multe modele de procesoare, care isi fac treaba excelent, diferenta intre ele fiind poate doar de pret si mai putin de specificatii.

Insa, unele din cele mai bune procesoare de pe piata de astazi sunt cele de la Intel, care vine cu cateva modele absolut uluitoare. In cazul unui procesor Intel, seria este cea care face diferenta intre modele pentru putere maxima din seria H, pentru echilibru intre putere si consum din seria U, sau cele pentru un maxim de eficienta energetica din seria Y.

Inapoi la meniu ↑

Ce laptop sa cumpar? Gaming, Home, Ultraportabil sau Business?

Ce ti se potriveste. Greu de raspuns, mai ales cand oferte laptopuri sunt cu sutele. Sute de modele, ale unora dintre cele mai cunoscute branduri, se intrec in a reusi sa iasa invingatori la capitolul de cel mai bun. Totul depinde de preferintele si mai ales de nevoile tale. Mai jos, in articol vei gasi raspunsul mai detaliat la aceasta intrebare.

Inapoi la meniu ↑

Care sunt cele mai bune laptopuri?

Intr-un top 3, realizat pe baza a celor mai bune recenzii acordate in anul 2020, se pare ca la mare cautare sunt urmatoarele laptopuri:

  1. Laptopuri ASUS, preturi acceptabile pentru configuratia pe care acestea le prezinta. Modelele din laptop ASUS ROG se fac remarcate printre preferintele utilizatorilor, in special cele care au specificatiile: placa video dedicata GTX 1660TI, 6 GB, procesor Intel I5 9300H, SSD 512 GB si 8 GB de RAM.
  2. Laptopuri Lenovo Ideapad Legion din seria Y. Un laptop Lenovo din aceasta serie sunt printre cele mai cautate, datorita caracteristicilor pe care le are: placa video integrata, procesor Intel I5 9750H, 512GB SSD si 8 GB de RAM.
  3. Laptopuri HP OMEN 15. Acest model de laptop HP, are placa video RTX 2060 de 6 GB, procesor Intel I7 8750H, SSD 128 GB + 1 TB HDD si 8GB RAM.

Comparare laptopuri. Desi la prima vedere, au cam aceleasi specificatii, acestea nu sunt tocmai unul si acelasi. In primul rand difera pretul, de la un model la altul, iar pentru a fi sigur ca il alegi pe cel mai bun si mai ales cel mai potrivit nevoilor tale, fa o lista completa cu specificatiile acestora si incepe sa le compari. In final, alege-l pe cel care ti se pare a fi cel mai bun laptop calitate pret, in opinia ta.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune laptopuri!

Care este cel mai bun laptop?

Depinde de categoria la care se incadreaza laptopul. Dupa categorii, am putea da cateva exemple intr-un top cele mai bune laptopuri. Astfel avem:

Laptop multimedia– detasat, la aceasta categorie sunt laptopurile care au ecrane Full HD sau QHD cu diagonale de 15″ +, procesoare puternice din gama Intel Core ULV, si sisteme audio ceva mai bune. Un astfel de device poate fi un laptop ASUS din seriile N, care beneficiaza in general de procesoare Intel Core quad-core HQ, ecran de 15″ cu Full HD, placa video dedicata NVIDIA GTX 950, 8 GB de memorie RAM si HDD cu capacitatea de 1 TB.

Laptopurile de tip ultrabook(portabile)- ofera specificatii din gamele medie si superioara, au procesor Intel Core ULV sau Core M, ecrane Full HD IPS, stocare SSD. Ca si exemplu, marcile de laptopuri ACER din gama Swift se incadreaza bine in categoria de ultrabooking-uri. Acestea au procesor Intel Core i7-6500U, 8 GB de memorie RAM, un SSD cu o capacitate de 512 GB, ecranul 14″, greutate de doar 1,5 kilograme si o grosime de 17,9 mm.

Cele mai apreciate laptopuri 2 în 1, sunt din categoria de laptopuri scumpe, datorita designului ce le permite acestora sa se transforme in tablete. Un laptop ASUS de acest gen, la pret mai mic poate fi unul din gama ZenBook Flip din generatia Kaby Lake, RAM de 8gb , ecran IPS tactic de 13″ Full HD si SSD de 256 GB, sau daca ai ceva mai multi bani de investit poti alege un DELL din gama Inspiration cu  ecran tactil de 13″, Full HD, procesor Intel Core i5 , 8 GB de RAM, SSD cu spatiu de 256 GB.

Laptopuri pentru business. Vedeta la aceasta categorie este un laptop Lenovo ThinkPad T, cu un procesor Intel Core i7, ecran IPS de 14″ cu Full HD, strat protector mat, 8 GB memorie de RAM, SSD de 256 GB, cititor pentru amprenta Trusted Platform Module si vPro si ofera conectivitate mobila 4G.

Laptopuri pentru gaming– Un laptop gaming bun putem cauta la Lenovo Legion din seriile Y, care au un procesor Intel Core i7 si o placa video dedicata NVIDIA GTX 960M cu 4Gb memorie. In plus, ofera, ecran IPS cu Full HD, 8GB de RAM, un HDD de 1 TB, difuzoare stereo cu subwoofer de 7W si tastatura cu iluminare.

Unde gasesc cele mai bune preturi si oferte laptopuri? Cum poti cumpara laptopuri bune la preturi accesibile?

Cea mai mare platforma online, de unde poti achizitiona cele mai bune marci de laptopuri este eMag. Zilnic, acolo zeci de oferte laptopuri si promotii laptopuri sunt updatate si probabil ca este cel mai usor loc de unde poti face o asemenea achizitie.

Datorita filtrelor prin care poti seta exact ce anume cauti, iti vor fi afisate acele laptopuri care sunt pe placul tau. Ori, poti scrie pe motoarele de cautare, expresii precum: oferte laptopuri emag, laptopuri apple emag,laptopuri samsung emag, laptopuri lenovo emag, laptopuri hp emag, laptopuri asus emag, laptopuri ieftine emag, laptopuri gaming emag, etc.

Un alt mod prin care poti sa cumperi cel mai bun laptop , la cele mai bune preturi laptopuri, este sa urmaresti oferta laptopuri Black Friday, ori sa cauti sectiunea de pe emag “laptopuri resigilate”, de unde vei avea ocazia sa cumperi laptopuri bune si ieftine, chiar si dintre cele mai cunoscute. De cele mai multe ori cele mai mari reduceri laptopuri sunt la categoria de resigilate, unde poti avea ocazia sa cumperi un produs ravnit chiar si cu jumatate de pret mai mic. Produsele resigilate, sunt produsele intoarse de catre clienti si de cele mai multe ori prezinta doar mici zgarieturi sau doar cutia deteriorata.

Pe langa ofertele marelor magazine online, poti sa gasesti cele mai ieftine laptopuri de vanzare pe platformele de anunturi gratuite. Acolo poti gasi laptopuri gaming ieftine sau unul clasic pentru utilizare standard.

Laptopuri eMag ieftine: daca doresti sa cumperi un laptop doar pentru uz personal, pentru navigare si vizualizare filme, poti opta pentru cel mai ieftin laptop din urmatoarele marci: laptopuri xiaomi, laptopuri toshiba satellite, laptopuri myria. Sunt marci care produc unele dintre cele mai accesibile device-uri, cu buget pentru toate buzunarele.

Un alt mod prin care poti cumpara cea mai buna marca de laptop, cu performante pe care ti le doresti dar nu ti le permiti, este sa apelezi la magazinele care vand laptopuri in rate. Este mai usor sa platesti lunar, esalonat, decat sa platesti o suma mare de bani, dintr-o miscare. In felul acesta, te asiguri ca ai cumparat exact ceea ce ti-ai dorit.

Cele mai bune laptopuri la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Cat costa un laptop?

In ceea ce priveste categoria de preturi laptop, acestea variaza in functie de buget si specificatiile pe care le cauti, astfel ca poti laptopuri pornind de la 700 de lei pentru cele mai ieftine si pot ajunge pana peste 7000 de lei pentru cele mai performante.

Cel mai usor mod prin care poti afla preturile unui laptop, mai ales daca preferi doar o singura marca, este sa scrii expresii precum”laptopuri samsung pret”, “laptopuri hp preturi”, pe internet.

 

Concluzii

Recomandare laptop. Cele mai bune laptopuri calitate pret.

Inapoi la meniu ↑

Specificatiile unui laptop bun

Ca orice dispozitiv si laptopul poate fi la fel performant pe cat sunt specificatiile lui. Bineinteles, asta nu inseamna ca ai nevoie de un laptop super performant doar pentru o navigare simpla pe internet, sau pentru a viziona un film online.

Activitatile simple si chiar si cateva jocuri mai complexe se pot desfasura in conditii bune si pe un laptop ieftin si modest, iar in continuare vom urmari sa facem cateva recomandari pentru un laptop bun pentru filme, navigare, uz comun si chiar pentru serviciu.

Un laptop bun si ieftin, care sa il poti cumpara la un pret accesibil si onorabil pentru caracteristicile ce le detine ar trebui sa indeplineasca urmatoarele specificatii.

  • Model Procesor – Intel®;
  • Generatie Procesor – i3 sau i5;
  • Serie Procesor – 7xxx (Kaby Lake) sau 8xxx (Coffee Lake);
  • Placa Video – dedicata, Intel ® Graphics HD/UHD 600/620;
  • Memorie RAM – 4 sau 8 GB RAM;
  • Tip si Capacitate Stocare – SSD, 128 GB;
Inapoi la meniu ↑

Tipuri de laptopuri

Este important ca atunci cand vrei sa alegi un laptop bun, sa stii exact ce asteptari ai de la el, si in ce scop doresti sa il folosesti cel mai mult.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune laptopuri!

In functie de nevoile fiecaruia, laptopurile sunt disponibile pentru diverse categorii de utilizatori,precum:

  1. Laptop gaming

Un laptop pentru gaming are in principiu specificatii care sa asigure executarea jocurilor video fara erori si intreruperi.

Desi este imbunatatit si destinat pentru jocuri, cu un laptop bun pentru gaming poti efectua orice alte sarcini, dintre cele comune, cu usurinta, cum ar fi vizionarea filmelor, navigarea pe internet, aplicatii pentru serviciu, programare si chiar design grafic.

Un laptop pentru gaming, ar trebui sa se incadreze in specificatiile de mai jos:

  • Placa video – dedicata NVidia GeForce, seriile 10xx;
  • Procesor – Intel Core i7, seriile Kaby Lake sau Coffee Lake;
  • Display si rezolutie – Full HD, 1920×1080;
  • RAM – minim 8 GB , insa recomandat ar fi 16 GB;
  • Stocare – SSD + HDD.

2. Laptop pentru filme si uz zilnic/comun

Laptopurile clasice pentru vizionarea filmelor si uzul comun sunt cu alte cuvinte, sunt cele pe care poti face aproape de toate si care au in general preturi acceptabile.

Un laptop clasic, iti va oferi fara probleme:

  • vizionarea filmelor descarcate sau online;
  • vizionarea de stream-uri (cum ar fi YouTube);
  • navigare usoara pe internet, stiri, email;
  • utilizarea social mesia– Facebook, Twitter, Instagram, Skype;
  • jocuri simple, fara cerinte prea mari;

Ca si sfat pentru alegerea unui laptop bun pentru uz comun, este ideal ca acesta sa beneficieze de SSD pentru instalarea sistemului de operare, sa aiba aproximativ 4-6 GB RAM si un procesor decent de tip Intel i3 sau i5, iar placa video sa fie integrata.

3. Laptop pentru serviciu si business

Nu este cu mult mai performant decat un laptop clasic, totusi prezinta cateva atuuri in plus, precum:

  • rezistenta mai mare;
  • un aspect simplu, standard;
  • vine cu securitate imbunatatita in cazul atacurilor cibernetice;
  • conectivitate imbunatatita- poate fi conectat mai usor la un monitor sau alte periferice;
  • autonomie mai mare;

4. Laptop 2 in 1

In principiu, ai inteles deja despre ce vorbim aici. Un laptop 2 in 1, prezinta un avantaj principal: acela ca poate fi folosit atat ca laptop cat si ca tableta. Insa, un laptop de acest gen, cu specificatii destul de puternice poate fi considerat slab comparativ cu un laptop standard, chiar si la acelasi pret.

Totusi, avantajele unui laptop 2 in 1, fata de unul clasic, sunt:

  • flexibilitate;
  • portabilitate;
  • touch screen;
  • sistem de operare Windows 10, free DOS;
  • design subtire si usor;
  • baterie rezistenta;
  • ecran mai mare decat al unei tablete clasice.

Intel detine monopol pe piata in ceea ce priveste aceasta categorie. Netbook-urile dotate cu Intel Atom N550 sau Intel Atom N570 sunt si cele mai performante, mai ales ca ofera redare video in format HD. Pe langa asta, acestea au placa video integrata, in special ca netbook-urile nu sunt facute pentru multimedia si jocuri.

5. Laptop portabil

Sunt cele mai subtiri, usoare si elegante laptopuri, iar daca planuiesti sa iti cumperi un laptop pe care sa il iei cu tine peste tot, atunci varianta aceasta este cea mai ideala solutie.

Aceste modele de laptopuri mai sunt numite si ultrabook si in general indeplineasc urmatoarele specificatii:

  • sunt subtiri si usoare, cu o grosime de maxim 2.5 cm;
  • contin tehnologie Intel(procesor Intel Core);
  • autonomie de cel putin 5 ore;
  • sistem de operare Windows 10, free dos;
  • stocare SSD;
  • au cel putin 8 GB RAM;
  • design elegant;

Daca pana nu demult existau astfel modele cu diagonala de 7” sau 9”, in prezent cel mai cunoscut si intalnit model este cu diagonal de 10.1”. Este ideal pentru cei care vor sa transporte cu usurinta un device portabil, aceste netbook-uri utilizeazand de obicei ecrane cu tehnologie LCD cu o rezolutie standard de 1024×600 pixeli.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune laptopuri!

6. Laptop pentru design grafic

In mod cert, aceste laptopuri sunt destinate pentru anumite categorii de utilizatori si anume: designeri grafici. Un laptop bun pentru a indeplini aceasta necesitate ar trebui sa aiba specificatiile de mai jos:

  • Procesor – generatia a 7-a, seriile KabyLake;
  • Placa video – dedicata, spre exemplu nVidiaQuadro;
  • RAM – cel putin 16 GB DDR4;
  • Sistem de operare Windos 10, free dos.
  • Capacitate de stocare – 512 GB SSD sau 128 GB SSD + 1 TB HDD;
  • Dimensiunea ecranului – 15.6″;
  • Autonomie de cel putin 6 ore.

Laptopuri Apple ieftine pentru design grafic. Apple este cunoscut pentru furnizarea de produse satisfacatoare pentru oameni creativi, care au nevoie de un atfel de laptop.

Cele mai bune laptopuri la preturi foarte bune le gasesti aici!

In concluzie, pentru a deduce care sunt cele mai ok laptopuri, trebuie sa iei in calcul atat aspectele tehnice, cat si specificatiile si performantele de care dau dovada, dar asta cu conditia sa stabilesti clar scopul in care vei utiliza modelul ales. Degeaba iti cumperi cel mai performant laptop, daca nu stii ce sa faci cu el si este inutil sa cumperi un laptop doar pentru ca este ieftin, dar nu este in stare de nimic. Cauta calea de mijloc si alege ce ti se potriveste si mai ales ce ai nevoie.

Pentru cei ce se intreaba unde gasesc cele mai bune laptopuri ieftine si nu numai, sunt sfatuiti sa faca o analiza cat se poate de detaliata a ofertelor de laptopuri de pe piata, prin comparare.

Avand la dispozitie toate aceste criterii de selectie, iti recomandam sa achizitionezi modelul cautat de pe internet, pentru ca ai posibilitatea sa analizezi online aceste date, sa economisesti timp si de cele mai multe ori poti avea avantajul unor posibile reduceri de pret.

Mai mult decat atat, poti beneficia de garantie ca si in cazul unui magazin fizic, iar daca nu esti multumiti, poti returna oricand produsul, conform conditiilor de achizitioare online.

Speram ca articolul nostru te-a ajuta sa intelegi cat de complexa poate fi alegerea laptopului potrivit si ca ti-am furnizat toate informatiile de care ai nevoie pentru a opta pentru varianta cea mai buna.

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro