
Incarcatoarele de telefon, nu mai sunt atat de rezistente, cum erau odata, iar astazi ne izbim de situatia in care acestea se deterioreaza destul de rapid, din diverse motive. In plus, pentru ca cei mai multi dintre noi, petrec un timp destul de mare pe telefon, de cele mai multe ori suntem pusi in fata alegerii in care ne trebuie si un incarcator de rezerva, datorita ritmului alert, mereu pe fuga, cu care traim. Totusi, exista cateva sfaturi utile, pe care daca le luam in considerare, putem sa achizitionam incarcatoare rezistente, cu o durata mare de viata, cu fel de fel de functii si capacitati de incarcare.
Pentru a invata cum sa alegi cele mai bune incarcatoare telefoane mobile, te invitam sa citesti articolul nostru, destinat acestui capitol. Afla cum sa identifici calitatea incarcatoarelor, cum sa le alegi pe cele mai bune, care sunt tipurile de incarcatoare ce ofera cel mai mare grad de confort si cum sa beneficiezi de produs pentru perioade cat mai lungi de timp.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune incarcatoare telefoane!Ce tip de incarcator telefon sa aleg?
Exista mai multe tipuri de incarcatoare mobile, iar alegerea unuia va trebui sa o faci la un moment dat, inevitabil, acestea defectandu-se din varii motive. Din fericire, astazi ai posibilitatea de a opta pentru diferite tipuri, iar alegerea unuia sa o faci in functie de preferinte cat si de bugetul de care dispui. Nu e panica, daca ti se intampla ca incarcatorul tau sa nu mai incarce corespunzator, sau sa se rupa cablul de alimentare, pentru ca poti mereu, fara prea multe batai de cap, sa cumperi altul, preturile acestora fiind destul de accesibile.
Astfel ca, pe piata exista urmatoarele tipuri de incarcatoare:
Incarcator original
Este vorba despre incarcatorul pe care l-ai primit atunci cand ai cumparat un telefon. Acesta vine la pachet cu telefonul mobil si este de la acelasi brand. Acest incarcator este compatibil cu telefonul tau si reprezinta solutia ideala de incarcare, intrucat producatorii l-au conceput special pentru modelul telefonului tau. Daca se intampla ca acesta sa se defecteze, in timp, nu te ingrijora. Poti sa il inlocuiesti cu tipurile de incarcatoare de mai jos si nu este absolut necesar, desi este recomandat, sa cauti unul original, de la aceeasi marca din care face parte si telefonul.
Incarcator universal
Este tipul de incarcator standard, cu incarcare tip USB de 5 volti si diferite amperaje. Acest tip poate fi compatibil si cu standarde de incarcare rapida, cu voltaje mari, si de asemenea, poate incarca unul sau mai multe dispozitive, in acelasi timp. Desi nu sunt incarcatoare originale, acestea pot fi o solutie de incarcare pentru mobilul tau, chiar daca nu face parte din acelasi brand cu telefonul. Sunt cel mai des alese tipuri, datorita accesibilitatii mai rapide si a faptului ca pot fi achizitionate aproape de peste tot.
Incarcator auto
Nu de putine ori ti s-a intamplat sa ai nevoie de un astfel de incarcator, mai ales daca stilul tau de viata presupune mult timp petrecut in masina. In acest caz, ai nevoie de un incarcator care isi procura energia electrica de la mufa de 12 volti, dotata la masina. Exista incarcatoare auto, care se adapteaza cu mufa de incarcare a telefonului si in general, au aceleasi caracteristici ca si la cele universale. Practic, sunt tot incarcatoare universale, insa sunt adaptate pentru incarcare auto.
Power Bank sau bateria externa
Sunt de asemenea universale si sunt extrem de utile, datorita mobilitatii si a faptului ca o poti lua cu tine, oriunde ai merge. Si acestea trebuie incarcate la randul sau, cu un incarcator universal. Acestea inmagazineaza energia necesara pentru una sau mai multe incarcari complete a telefonului, in functie de capacitatea lor de stocare. Desi sunt un pic mai scumpe, acestea sunt excelente pentru cei care petrec un timp foarte mare, in afara casei, si care implicit, la un moment dat vor avea nevoie de o sursa la care sa isi incarce telefonul.
Incarcator Wireless
Acest incarcator, foloseste principiul inductantei magnetice si poate incarca telefonul mobil, fara a mai fi nevoie de fire, cabluri sau port USB. Tehnologia functioneaza doar de la distante mici si este capabila sa incarce un telefon, la capacitate maxima, insa nu cu aceasi intensitate ca un incarcator normal. In plus, incarcatoarele wireless sunt compatibile doar cu modele de telefon performante, de actualitate si la randul sau trebuiesc incarcate.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune incarcatoare telefoane!Ce pret are cel mai bun incarcator telefon?
Preturile incarcatoarelor de telefon, din fericire, sunt destul de accesibile, pentru oricine, iar atunci cand ai nevoie de un produs nou, este usor sa faci alegerea, in functie de preferintele tale. In timp ce incarcatoarele universale sunt cele mai ieftine, cele cu incarcare rapida sau incarcare wireless sunt un pic mai scumpe, insa chiar si asa pretul lor este destul de accesibil pentru orice buget.
Atunci cand vrei un incarcator nou, pe emag.ro, poti gasi modelele pe care le vrei si poti alege dintr-o gama variata de astfel de produse: de la incarcatoare auto si pana la cele wireless sau fast charging. Mai jos gasesti cateva exemple de incarcatoare telefoane emag, astfel incat sa iti faci o idee despre pretul acestora.
Incarcatoare baterii telefoane, universale
- Unul din cele mai apreciate incarcatoare universale, din categoria de incarcatoare telefon emag, este modelul Cablu de incarcare EasyLife 3in1, cu functia de Fast Charge si porturi USB-C, Micro-USB. Cablul este rotativ, la 540 grade si are lungimea de 1 metru. Pretul acestuia este de 69 lei.
- Un model mai ieftine, de incarcator universal poate fi varianta alegerii unui Set Incarcator compatibilitate universala, cu functia Fast 9V/1.67 A sau 5V/2A si cu cablu de alimentare Type-C. Pretul este de doar 22 lei.
Incarcatoare telefon wireless
- Incarcatorul beneficiaza de o tehnologie prin care in momentul in care bacteria este incarcata acesta va scadea puterea de incarcare pentru menajarea duratei de viata a bateriei telefonului. Pret 39 lei.
- Din categoria de incarcatoare telefoane Samsung face parte Incarcatorul wireless Samsung Wireless Fast Charge, Duo Pad. Are o lungime de 195 mm si este compatibil pentru dispozitivul Samsung Galaxy Note S10e, S10, sau S10+ si pentru ceasul Galaxy Active, capabil de incarcare simultana. Pretul incarcatorului este ceva mai ridicat, de 315 lei.
Incarcatoare externe telefoane
- Poti alege modelul de Acumulator extern, Pyramid, cu lanterna led in timpul utilizarii, cu incarcari de pana la 50 ore. Incarcatorul dispune de functia cu incarcare solara, fiind un produs excelent pentru atunci cand mergi in excursii si are 2 porturi USB si lanterna cu 32 de LED-uri, ce ofera lumina cateva zile la rand. Pretul produsului este de 137 lei.
- O varianta mai ieftina de Power Bank, poate fi modelul Bateria externa elSales ELS-10A cu 3 porturi USB pentru incarcare , cu 10.000 mAh si afisaj pentru procentaj. Produsul dispune si de lanterna si poate fi purtat si in buzunar, datorita dimensiunilor reduse de doar 14,5 x 6,5 x 1,5 cm. Face parte din categoria de incarcatoare telefoane ieftine, avand un pret de doar 25 lei.
Incarcatoare auto
- Incarcatorul auto Huawei CP37, cu functia de Super Charge, Maxim 40W, compatibil cu USB Type C. Produsul costa 133 lei.
- Un incarcator auto mai ieftin, poate fi modelul de Incarcator auto Quick Charge 4.8A, PREMIUM, cu 2x USB, compatibil cu dispozitive Samsung Galaxy si iPhone. Pretul este de doar 29 lei.
Cum alegi cele mai bune dispozitive de incarcat telefoanele mobile?
Atunci cand trebuie sa alegi un incarcatot pentru telefon, este bine sa tii cont de specificatiile pe care le vom enumera mai jos. In acest fel vei beneficia de cele mai bune produse si te vei bucura de ele pentru perioade lungi de timp.
Tipul incarcatorului. Se alege in functie de utilizarea acestuia si de locul unde il vei folosi, astfel ca poti opta intre: incarcator auto, model pentru priza sau incarcare de tip wireless.
Tipul si numarul porturilor de incarcare. Incearca sa alegi tipurile de cabluri: micro USB, Apple lightning sau USB Type C, caci in viitor vor fi singurele standarde, iar daca ai nevoie de incarcare simultana alege un incarcator cu minim doua porturi USB.
Puterea incarcatorului. Cele mai recomandate incarcatoare sunt cele capabile sa incarce la 5V, 2A, ideal si cu Quick Charge. Astfel de modele sunt capabile sa iti incarce telefonul, la capacitate maxima, in mai putin de o ora.
LED cu afisaj. Este util pentru ca iti arata exact cat a mai ramas de incarcat, pana la capacitatea maxima. Cele mai bune incarcatoare, ar trebui sa dispuna de aceasta functie.
Amperajul. Fiecare tip de incarcator are o anumita valoare de amperaj. In functie de modelul telefonului pe care il ai, va trebui sa alegi intre variantele 1A, 2A, 2.1 A, etc. Cel mai bun incarcator va avea un amperaj suficient de mare incat sa acopere specificatiile tehnice a dispozitivului. Aceste valori le gasesti in cartea tehnica a telefonului, iar in functie de acestea te vei orienta spre incarcatorul cu amperajul potrivit. Este recomandat sa te orientezi spre incarcatoarele cu cel putin doua porturi, pentru ca utilitatea acestora creste pe masura ce poate incarca mai multe dispozitive.
Lungimea cablului. Cu totii am patit sa vrem sa folosim telefonul in timp ce este la incarcat si de cele mai multe ori, lungimea cablului sa fie deranjanta. Cauta acele modele care ofera peste un metru de cablu de alimentare si incearca sa eviti cele mai mici, cu cablu prelungitor, pentru ca acestea vor pierde din calitatea incarcarii, iar timpul de incarcare va fi mai lung. Din pacate, producatorii aduc pe piata modele de incarcatoare de 1 metru sau chiar mai mici, iar acest lucru poate fi destul de incomod in utilizarea produsului. O optiune extrem de buna este incarcarea de tip wireless, insa aceasta este compatibila doar cu unele modele de telefoane, dintre cele mai performante.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune incarcatoare telefoane!Avantaje si dezavantaje intre tipuri de incarcare
S-ar spune ca cea mai buna varianta de incarcare a telefoanelor, este cea wireless, care ofera un grad mare de comoditate, datorita lipsei de cabluri. Este adevarat, insa aceasta metoda poate fi folosita doar in cazul anumitor modele de telefoane, cum ar fi cele de ultima generatie, care sunt dotate cu aceasta functie. In plus, incarcarea wireless, poate incarca doar baterii mici, intrucat aceste incarcatoare nu au o putere mare, iar timpul de incarcare totala poate ajunge si pana la 2 ore, acestea nefiind inca capabile de incarcare rapida.
Incarcatoarele originale, sunt variantele cele mai bune, intrucat brand-urile producatoare de telefoane, incurajeaza aceasta metoda, incarcatoarele de acest tip fiind special adaptate la valorile si specificatiile de telefon. In acest fel, telefonul va primi exact energia necesara pentru incarcare, care va fi una rapida, in mai putin de 45 de minute, in cazul celor mai bune incarcatoare. Din pacate, la acest tip de incarcatoare, lungimea cablului poate fi o problema, pentru ca producatorii ofera, in general, incarcatoare originale cu lungimi de pana intr-un metru. Daca asta nu reprezinta un dezavantaj pentru tine, este recomandat sa folosesti incarcatorul original pentru incarcarea telefonului tau.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune incarcatoare telefoane!Incarcatoarele universale, sunt variante destul de bune, datorita faptului ca poate veni cu mai multe capuri de alimentare si pentru ca sunt capabile sa incarce simultan mai multe dispozitive. Dezavantajul acestui tip de incarcator, este faptul ca timpul in care incarcarea va fi completa, poate fi mai mare, intrucat acestea pot avea amperaje diferite fata de cel pe care telefonul tau il poate suporta cel mai bine. In plus, acestea au tendinta de a se defecta mai repede, iar tu sa fii nevoit sa cumperi periodic, un incarcator nou.
Incarcatoarele auto, au o singura intrebuintare si pot fi folosite doar pentru incarcarea in masina, intrucat sunt concepute special pentru a putea fi atasate la sursa de alimentare cu care este dotata masina. Cele mai bune astfel de incarcatoare, ofera incarcare rapida, au afisaj cu procentajul incarcarii, iar partea buna este ca sunt compatibile cu multe tipuri de mufe de incarcare.
Alegerea celui mai bun incarcator de telefon, depinde in general de preferintele tale si de bugetul pe care esti dispus sa il aloci acestei categorii. Nu sunt prea multe specificatii dupa care sa faci alegerea unui model, iar cea mai mare caracteristica este compatibilitatea cu telefonul tau. Este primul si cel mai important element, dupa care sa faci alegerea unui model sau tip de incarcator, iar mai apoi poti lua in considerare si caracteristicile despre care am discutat in articol.
Cele mai bune incarcatoare telefoane la preturi foarte excelente le gasesti aici!