Recomandat!

Cum alegi cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Tehnologia in ultimele decenii a evoluat progresiv, usurand vietile oamenilor si implicit, activitatile intreprinse de acestia. Boom-ul informational si tehnologic de dupa anii 1990 s-a extins si inspre statele din Europa Centrala si de Est, acoperind noi piete de desfacere. Un alt factor destul de important in emergenta tehnologica il constituie si globalizarea care a permis statelor sa fie interdependente in materie economica si comerciala. Firmele au inceput sa-si extinda pietele de desfacere in zone putin accesibile ale lumii, sporind puterea de cumparare si varietate produselor comercializate.

Practic, putem vorbi astazi de o piata globala in care majoritatea agentilor economici isi pot lansa produsele. Dependenta cerere-oferta si continua competie permite oamenilor sa profite de noi si noi produse care sa le usureze activitatile zilnice.

Astazi, la fel ca si in alte state ale lumii, inovatiile stiintifice si tehnologice ne surprind si trezesc la nivel social anumite intrebari. O relationare foarte stransa intre tehnologie si alte sectoare de activitate se poate reflecta in dependenta unor locuri de munca de spatiul virtual si mai nou, dependenta educatiei de noile tehnologii tot mai avansate. Prin urmare, raportat la aceste doua domenii de cunoastere si specializare, putem vorbi astazi de laptop-uri cu ecran tactil, imprimante multifunctionale, videoproiectoare portabile si multe altele.

In cadrul acestui articol vom sublinia importanta si utilizarea larg raspandita a unui obiect ce se regaseste des in scoli, case, institutii, anume despre imprimante. Vom avea in vedere sistematizarea unor detalii tehnice, vom categoriza anumite imprimante in functie de caracteristici si proprietati. Totodata, vom analiza recenzii ale produselor si feedback-uri, totul ca viitorul cumparator al unei imprimante sa fie informat despre urmatoarea achizitie.

Fie ca detii deja una acasa sau intentionezi sa iti achizitionezi, o buna imprimanta trebuie sa raspunda la o nevoie, sa genereze documente de catitate si sa fie usor de folosit. Majoritatea aspectelor ce tin de caracteristicile tehnice ale imprimantei sunt in corelatie cu alte proprietati esentiale precum cea de calitate a hartiei, cartuse, viteza de printare.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet!

Istoria imprimantei

O folosim atunci când dorim să multiplicam, printam anumite informatii in format fizic. Poate printa chiar si fotografii daca are o asemenea optiune, bineinteles pe hartie fotografica. O imprimanta este o tehnologie inseparabila muncii de pe calculator dar si celor care prefera vizualizarea unor documente in format fizic. Putin dintre noi cunoastem insa, cel putin in linii mari, istoricul imprimantei si dezvoltarea in timp a acesteia.

Tehnica de a copia informatii dintr-o sursa pe un suport este foarte veche si exprima una dintre nevoile primare ale oamenilor de a disemina informatii. Ulterior, odata cu evolutiile speciei umane si cu institutionalizarea societatii si formele de copiere si transcrire s-au diversificat. Aparitia imprimantei moderne are loc in 1938, intr-o perioada relativ plina de descoperiri tehnologice esentiale vietii. Din simpla nevoie de transcrire si imprimare copiere documente, in anul anterior mentionat varianta revolutionara a acestui obiect „funcționa într-un proces de uscare prin printare”.

Facand un arc in timp, astazi discutam atat despre imprimante multifunctionale, in a caror componenta se regaseste jet de cerneala, cat si de o calitata avansata a printarii ca proces. Fie ca unii prefera varianta de printare alb negru, iar altii color, imprimantele contemporane pot satisface nevoile si celor mai pretentiosi cumparatori care prioritizeaza o calitate adecvata a materialelor.

Intr-o era intens tehnologizata in care informatiile circula rapid in mediul online, mai exista persoane care prefera documente in format hartie si apeleaza ori la servicii specializate de xerox, fie isi cumpara ei insisi pentru acasa o imprimanta laser care sa le raspunda cerintelor. In cadrul urmatoarelor sectiuni vom prioritiza avantajele ce decurg din a avea o buna imprimanta, vom selecta pe baza recenziilor clientilor pareri despre anumite modele si vom evidentia functii, brand-uri celebre si preturi adaptabile mai multor versiuni de buget.

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet! Inapoi la meniu ↑

Conectivitate imprimanta multifunctionala Inkjet

Este important de subliniat in cadrul acestei sectiuni care sunt principalele diferente intre imprimante inkjet si laser. Pentru tine, potential cumparator, este foarte important sa te informezi din surse sigure despre aceste diferente terminologice pentru a putea face o alegere corecta si de calitate.

In primul rand, o imprimanta inkjetpresupune aplicarea de puncte de cerneală microscopice pe foaia de hârtie prin intermediul duzelor” iar una prin tehnologia laser „funcţionează pe baza razei laser care tipăreşte imaginea pe un tambur rotativ încărcat cu sarcină pozitivă”.

Pentru a utiliza o imprimanta, este foarte important ca aceasta sa poata fi conectata cat mai usor la pc sau laptop. Un aspect important pe langa aceasta il reprezinta viteza de printare ce este prescurtata in tehnica de specialitate cu prescurtarea „ppm” ce se traduce prin pagini pe minut. Aceasta viteza este deferita in functie de comanda, daca doresti alb negru sau color.

Conectivitatea imprimantelor multifunctionale inkjet se poate realiza astfel :

usb si wi-fi– cateva modele ce se pliaza pe acest tip ar putea fi :

Multifunctional Inkjet color HP DeskJet 2720e All-in-One- aceasta este o imprimanta cu o configurare simpla si care are urmatoarele comenzi :imprimare, scanare si copiere. Din privinta conectivitatii, acest model remediaza automat problemele pentru a-ti putea oferi in permanenta cele mai bune experiente.

 • Imprimanta Inkjet color EPSON L3250 EcoTank- ideala pentru munca de acasa sau de la birou, aceasta imprimanta este compatibila cu mai multe sisteme de operare si vine la pachet cu mai multe elemente: 1 x Cablu alimentare, 1 x CD cu drivere, 1 x Multifunctional, 5 x Recipient cerneala. Are o culoare neagra si o viteza de printare 10 ppm pentru comenzi alb negru si 5 ppm pentru color.
 • Multifunctional inkjet Canon Pixma TS3451- pe langa o conectivitate prin usb si wi-fi, acest model de imprimante permite si PictBridge (adica „tipărirea imaginilor direct de la camerele digitale la o imprimantă, fără a fi nevoie să conectați camera la computer”). Pe langa acest aspect, are o viteza de printare monocrom de 7.7 pagini pe minut si 4 ppm pentru color. Face parte din categoria unor bune imprimante ce sunt apreciate de cumparatori.

-retea (o imprinata poate fi asociata mai multor pc-uri prin intermediul retelei), cateva modele de imprimante cu o astfel de conectivitate:

 • Multifunctional inkjet Brother DCP-T720DW- dotata cu imprimare duplex automata, acest model ofera o calitate inalta a printului si este rapida in lucrul cu documente. Ca manevrare hartie, aceasta are o capacitate de intrare de 150 coli si utilizeaza ca si consumabile cartuse de hartie.
 • Multifunctional inkjet color HP OfficeJet Pro 7740 WF All-in-One Printer- o imprimanta ideala pentru munca de birou ce permite doua tipuri de scanare catre email si catre pc. Este multifunctionala si detine ca principale functii: Printare, Scanare, Copiere, Fax. De precizat ca imprima, scaneaza si copiaza in culori bogate pe diferite formate, pana la A3.
Cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet la preturi excelente le gasesti aici!

-Conectivitate Bluetooth- modele:

 • Imprimanta inkjet color Canon PIXMA TS305- compacta si simpla ca design, acest model printeaza documente de o inalta calitate, dar printarea fata-verso trebuie realizata manual.
 • Multifunctional inkjet HP Smart Tank 530 All-in-One CISS- cu un volum recomandat de printare de pana la 800 de pagini pe luna, acest model este unul potrivit pentru activitatile dintr-o organizatie. Doar trebuie sa acorzi o atentie sporita faptului ca printarea fata-verso trebuie realizata manual, iar formatul scannerului nu depaseste A4.

-Conectivitate NFC („NFC înseamnă Near Field Communication (comunicare în câmp apropiat) și permite dispozitivelor electronice să stabilească linii de comunicare radio între ele, în ambele direcții, folosind alte tehnologii complementare precum Bluetooth sau WiFi)– modele:

 • Multifunctional inkjet A3 fax Brother MFC-J6957DW- utila pentru business-uri si implicit, pentru munca voluminoasa de birou, acest model de imprimanta are 3 tavi de hartie si un volum recomandat de printare pagini pe luna de 3500. Are un display Touchscreen si printare fata/verso (Duplex) in mod automat.
 • Multifunctional inkjet color HP PageWide MFP 377dw Printer, A4- calitate garantata prin tehnologia HP Pagewide („Spre deosebire de imprimantele tradiționale care trec hârtia peste capete de imprimare mobile, capetele de imprimare HP PageWide sunt staționare. Hârtia intră sub capul de imprimare imobil, cu o pagină, cu o viteză incredibilă, în timp ce mii de duze mici de cerneală aplică culoarea HP Thermal InkJet.”). Totodata, are o viteza de printare monocrom si color de 30 pagini pe minut, cu o inalta calitate de imprimare si duplex automat.
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet! Inapoi la meniu ↑

Functii: copiere, fax, scanare, printare

Prin insasi definitia termenului „multifunctional” de dam seama ca atributiile si functiile unei imprimante sunt multiple. Sa le aprofundam in parte in sectiunile urmatoare.

Copierea

-o imprimanta nu mai este un simplu device care completeaza anasamblul de obiecte de pe birou. Ea este mai mult de atat. Principala functie pe care o imprimanta o asuma este cea de copiere a documentelor. daca vrei sa obtii in format tiparit mai multe copii sau vrei sa multiplici, aceasta functie de copiere iti permite sa detii controlul si gestiunea documentelor tale. Mai ales in organizatii, aceasta functie este vitala, imbunandu-se armonios cu practicile birocratice specifice

-optiunea copiere este asociata in general cu anumiti pasi. Spre exemplu, dupa ce documentul este incarcat, trebuie sa te asuguri ca ai suficienta hartie in tava si sa setezi anumite optiuni precum formatul, culoarea, marginile, optiunea duplex, etc.

-copierea este utila si realizata rapid de imprimante multifunctionale, procesul in sine de imprimare si calitatea acestuia oferind un aspect potrivit acelor documente de care ai nevoie

Fax

-transmiterea documentelor prin fax a fost o optiune des utilizata pana la aparitia email-urilor

Documentele scanate sunt convertite în format TIFF şi sunt transmise ca fişiere ataşate la aparatul I-fax compatibil al destinatarului. Indiferent de distanţă şi zonă, I-fax ajută la reducerea costurilor de transmisie prin efectuarea de tranzacţii pe Internet.

-imprimantele prezinta aceasta optiune, de specificat ca aspectul de calitate al documentelor se pastreaza

Scanare

-fie color sau alb negru, scanarea realizata de o imprimanta ofera documentului claritate si calitate.

-obtinerea unui document in format pdf este mult mai usor de realizat prin aceasta functie

PRINTARE

-DACA AI UN DOCUMENT PE STIC, MAIL SAU IN ORICE ALT FORMAT CE CORESPUNDE SPATIULUI CIBERNETIC SI ITI DORESTI SA IL OBTII IN FORMAT HARTIE, PRINTAREA ACESTUIA NECESITA „INTERACTIUNEA” CU O IMPRMANTA

-LA FEL CA SI IN CAZUL MULTIPLICARII, OPERATIILE POT FI DIVERSE SI PERSONALIZATE, OPTIUNEA COLOR, GROSIME HARTIE SAU ORIENTAREA IN PAGINA POT CREA UN DOCUMENTE DE CALITATE DE CARE SA TE BUCURI LA TINE ACASA

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet! Inapoi la meniu ↑

Modul de printare – Color – Monocrom

Asa cum am mai spus, documentele tale pot avea un aspect placut daca aplici cateva optiuni simple. Prima si una dintre cele mai importante dintre acestea o reprezinta culoarea. In functie de traseul pe care documnetul tau il urmeaza, dar si in functie de componenta acestuia, culoarea trebuie sa fie una adaptata.

Spre exemplu, daca documentul tau contine o serie de imagini, schite si altele asemenea, iti sugeram sa printezi color respectivul continut. In aceeasi idee, dimensiunea este un factor important.

In momentul achizitionarii unei imprimnate trebuie sa sa luati in calcul si cumpararea unor cartuse. Acele imprimante inkjet cu cartuse reincarcabile iti pot oferi o buna calitate de imprimare dar este nevoie sa fii in permanenta vigilent la reincarcarea de cartuse. Iti oferim mai jos cateva modele eficiente din acest punct de vedere.

 • Multifunctional inkjet color CANON PIXMA TR4650- acest model vine la pachet cu 2 cartuse FINE, Cablu de alimentare, Cablu pentru linia telefonica/de fax si documentatia necesara instalarii si utilizarii produsului
 • Multifunctional inkjet color CANON MAXIFY GX6040 CISS- o buna alegere pentru munca de birou, ea vine la pachet cu Cartuse starter, Cablu alimentare, Documentatie

Este nevoie sa acorzi o importanta sporita cartuselor, acestea difera de la un model de imprimanta la altul, pot fi reincarcabile si schimbate periodic.

Cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet la preturi excelente le gasesti aici!

Brandul celor mai bune imprimante multifunctionale Inkjet

Brandul este un aspect important atunci cand cuparam orice produs. Foarte multi dintre noi asociem notiunea de „calitate„ cuun brand renumit/celebru. Facem acest lucru fie pentru ca persoane din anturajul nostru au pretins niste bune particularitati asociate unui brand, fie am vizionat, in repetate randuri, anumite reclame. Brandul echivaleaza cu un nume si o persistenta a unui producator pe piata. Este foarte important ca inainte de a pune accent pe brand, sa cunoastem cateva detalii ce il definesc. In privinta acelor companii care activeaza in domeniul tehnologiei, vorbim la nivel public in ultimii ani despre sustenabilitate, a fi prietenos cu mediul, si asa mai departe. Aceste principii ce incep a fi asumate de un numar tot mai mare de firme trebuie sa ne intereseze si pe noi ca si cumparatori.

In aceasta sectiune vom expune cititorului cateva branduri renumite de imprimante. Ne vom baza atat pe recenziile clientilor de pe site-urile de profil dar si pe anumite particularitati tehnice uzuale. Daca intentionezi sa-ti achizitionezi in periaoda urmatoare o imprimanta, ramai alaturi de noi pentru a te documenta simplu si rapid despre ceea ce ai nevoie.

Multi dintre cumparatori apeleaza la motoarele de cautare pentru a identifica produsul adaptat nevoilor lor. Problema principala pe care o intampina este legata de diversitarea ofertelor pe care le ragesesc in mediul online. Fiecare brand incearca sa expuna cele mai bune caracteristici ale produsului sau atat ca si particularitati tehnice cat si ca design. La un simplu search pe motoarele de cautare dupa cuvintele imprimanta multifunctionala sau imprimanta laser se deschid o sumedenie de pagini de continut. Rolul nostru este acela de a filtra produsele si de a prezenta pe scurt ceea ce te intereseaza.

Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet!
 • Imprimante inkjet hp- modele:

HP este o firma cu traditie atat pe piata romaneasca cat si pe cea internationala. Dezideratul acesteia este de a fi „cea mai durabilă și mai justă companie tehnologică din lume, luând măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice, a proteja drepturile omului și a accelera echitatea digitală”. In acest sens, HP doreste sa satisfaca atat nevoile clientilor, dar si sa se implice in actiuni sociale precum finantarea unor programe educationale si initiative de reciclare. Cateva modele apreciate de imprimante aflate sub sigla lor sunt:

Imprimante inkjet color: Multifunctional inkjet color HP DeskJet 2720e All-in-One, Multifunctional inkjet color HP ENVY 6420e All-in-One, Multifunctional inkjet color HP DeskJet 3762- acestea au un bun raport calitate-pret, produsele putand fi adaptabile muncii de birou si de acasa. Ele functioneaza pe baza de cartuse reincarcabile.

imprimante inkjet a3 color– Multifunctional inkjet color HP OfficeJet Pro 7720 Wide Format, A3, Multifunctional laser monocrom HP LaserJet M442dn, Retea, Duplex, A3, Imprimanta laser color HP LaserJet Professional CP5225dn, A3

 • Imprimante Epson- modele :

Politicile Epson sunt foarte actuale raportat la schimbarile din ultima vreme. Firma sustine ca „dacă fiecare locuitor al planetei face o mică schimbare, impactul pozitiv poate fi considerabil. Pagină cu pagină, putem schimba întreaga poveste împreună”. Pe piata mondiala EPSON este un brand calitativ ce promoveaza evolutiile din domeniul tehnologic dar prioritizeaza si experientele clientilor cu produsele lor.

-imprimante inkjet epson: MULTIFUNCTIONALA EPSON EXPRESSION HOME XP-3150, INKJET COLOR, Multifunctional inkjet color EPSON EcoTank L4260 CISS (o buna imprimanta potrivita volumului mare e munca)

Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet! Inapoi la meniu ↑

Imprimante inkjet vs laser

Prima diferenta intre cele doua tipuri este legata de pret. In mare parte din cazuri, imprimantele inkjet sunt mult mai ieftine decat cele laser. Cu toate acestea, imprimantele inkjet sunt de dimensiuni mai mici, perfecte pentru birou sau acasa. Este in schimb nevoie sa reincarci periodic cartusele pentru o buna imprimanta. La o simpla cautare imprimante inkjet pareri, utilizatorii au subliniat multumirea fata de acest model prin pretul mai mic la achizitie, posibilitatea de a printa fotografii. Ca si dezavantaje au reclamat posibilitatea ridicata ca hartia sa se blocheze in imprimanta, acel jet de cerneala sa nu fie suficient de pigmentat, dar si numarul mic de coli de hartie ce pot incapea in tavi.

Si imprimnata laser reclama atat avantaje cat si dezavantaje. Pentru acest model laser costul unei printari este mai mic in comparatie cu cele care utilizeaza jet de cerneala. Modelul laser denota o buna imrpimanta deoarece poate imprima un volum mare de documente, iar consumabilele sunt sub forma unor prafuri. O buna imprimanta laser nu produce zgomote, iar performantele ei sunt ridicate. Din perspectiva dezavanatajelor avem costuri ridicate de cumparare si in cazul imprimarii fotografiilor, o calitate mai scazuta.

Indiferent de alegerea ta, ne-a mai ramas sa discutam despre preturile unor bune imprimante. Raportul calitate-pret este unul esential atunci cand achizitionezi orice tip de tehnologie, o imprimanta multifunctionala iti va usura pe termen scurt si lung munca si prin urmare, modelul cumparat trebuie sa coincida cu volumul de munca. In urmatoarea sectiune discuta despre imprimante inkjet ieftine, dar nu ne dorim sa facem din pret un obiect de referinta. Vom face apel la caracteristici tehnice si pareri ale utilizatorilor pentru a te ajuta in alegerea ta.

Cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet la preturi excelente le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑

Preturile pentru cele mai bune imprimante multifunctionale inkjet

O buna imprimanta iti usureaza munca de la birou si de acasa prin functiile pe care le asuma: scanare, printare, copiere, fax. Acestea sunt caracteristicile esentiale de activitate pentru o imprimanta multifunctionala. La un simplu search in motoarele de cautare ni se deschid o serie de optiuni cu preturi ce variaza in functie caracteristici, an de aparitie, tehnologie in sine. Spre exemplu, in gama de oferte emag surprindem preturi intre 250 si 18000 le, preturi ce comporta schimbari in functie de reduceri, promotii si politici de marketing.

Cateva modele de imprimante cu preturi intre 200 si 500 lei :

 • Multifunctional Inkjet color Canon Pixma MG2550s- cu o viteza de printare monocrom de 8 ppm, aceasta este o imprimanta multifunctionala ce este usor de utilizat, cu o capacitate de intrare de 60 coli
 • Multifunctional inkjet color HP OfficeJet 8012e All-in-One- o buna alegere pentru cei care solicita performante si operabilitate. Modelul acorda o importanta deosebita sarcinilor repetitive care pot fi eliminate cu ajutorul Comenzilor rapide, imprimare fata verso automata, conexiune wireless si imprimare mobila

Cateva modele de imprimante cu preturi intre 500 si 1200 lei :

 • Multifunctional inkjet color Canon PIXMA TS5350- o buna alegere pentru acasa sau birou, conectivitate USB, Bluetooth,Wi-Fi si formate generale imprimanta : A4 A5 B5
 • Imprimanta Inkjet color Epson WF-100W- portabilitate, imrpimare de la distanta, ecran LCD, conectivitate Wi-Fi si Wi-Fi Direct®

Cateva modele de imprimante laser:

 • Multifunctional laser monocrom Brother DCP-1622WE- Retea Wireless, Toner de capacitate mare de 1500 de pagini, Viteza de imprimare de 20 de pagini pe minut
 • Multifunctional laser color Xerox C315DN- Ideala pentru intreprinderile mici si mijlocii si pentru lucratorii hibrizi care au nevoie sa lucreze de acasa, Toner 1500 pagini negru si 1000 pagini color inclus
Vezi oferta actuala de pret pentru cele mai bune imprimante si multifunctionale inkjet! Inapoi la meniu ↑

Concluzii

Conectivitate wireless, usb sau bluetooth, cu laser sau inkjet, orice model de imprimanta pe care l-ai alege trebuie sa se potriveasca cu nevoile pe care le ai. Daca esti in cautarea unei asemnea tehnologii pentru intreprinderea ta, incearca sa alegi un produs pregatit pentru un volum mare de documente. Daca doar vrei sa-ti fluidizezi fluxul de documente la tine acasa, orieteaza-te dupa modele de mici dimensiuni si cu un design adaptat biroului tau. Ia in calcul raportul calitate-pret si modul in care aceasta mini investitie se paote amortiza in timp.

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

 

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro