Foliile de protectie pot fi considerate accesorii pentru telefoane, insa utilitatea lor este mai mult decat un moft, acestea fiind chiar esentiale in utilizarea telefonului. Acestea au rolul de a proteja telefonul de zgarieturi si uneori pot chiar evita deteriorarea sau spargerea ecranului, daca acestea sunt realizate din materiale suficient de dure. Pe piata, exista mai multe tipuri de folii protective pentru smartphone-uri, iar pentru a te asigura ca vei dispune de cea mai buna, in continuare articolului iti vom prezenta care sunt caracteristicile celor mai bune folii de protectie.
Ce tip de folie de protectie sa aleg?
Foliile de protectie de telefon, pot fi de mai multe tipuri, iar alegerea uneia se va face in functie de gradul de protectie pe care il doresti, in raport cu grosimea acesteia. In timp ce unele folii pot fi extrem de subtiri si aproape ca nu le vei simti, altele pot fi destul de groase, insa foarte rezistente. Astfel ca, poti avea posibilitea de a alege intre urmatoarele tipuri de folii de protectie.
- folie standard;
- folie antiamprenta;
- folie oglinda;
- folie cu filtru special anti-spy;
- folie din sticla.
Din ce material sunt facute cele mai bune folii protectii telefoane?
Folia de sticla este cea mai populara alegere si cel mai accesibil tip de protectie, pentru care poti opta. Este de asemenea si cea mai scumpa varianta, insa este si cea care ofera cel mai mare grad de protectie, pentru smartphone-ul tau. Desi nu ai crede, folia de sticla nu este doar din sticla, ci este compusa din mai multe straturi de materiale, ce au roluri diferite de protectie, acestea fiind:
- un strat din silicon, perfect pentru rezistenta la socuri;
- un strat de polietilena, care este un tip de plastic dur;
- un strat de adeziv incolor;
- un strat de sticla securizata;
- un strat de protectie, care impiedica formarea urmelor lasate la atingere;
Toate straturile mentionate mai sus, sunt presate intr-o folie ce are o grosime de maxim jumatate de milimetru. Folia de sticla este usor de aplicat si ofera protectie buna impotriva socurilor, este rezistenta la praf si nisip, lasa lumina sa patrunda pentru un afisaj clar, nu reflecta lumina si are un efect scazut de stralucire si nu lasa urme la atingere. De asemenea, ofera o suprafata neteda, iar cele mai bune modele au o calitate asemanatoare cu materialul din care este compus ecranul telefonului.
Pentru ca sunt cel mai adesea cumparate folii de protectie, producatorii au inteles acest lucru si au dezvoltat mai multe tipuri de folii din sticla, astfel ca putem alege intre: folie de sticla plata sau standard, folie 2,5D si folii 3D( exista modele pana la 10D). Cele doua modele din urma sunt destinate telefoanelor a caror ecran depaseste marginile carcasei, respectiv ecranelor curbate.
Folia de protectie din polietilena este compusa dintr-un strat de poliester(un tip de plastic) si unul de adeziv pe baza de silicon. Aceste folii ofera destula claritate, sunt transparente si rezistente la zgarieturi, insa nu ofera protectie si la socuri, ecranele putand fi usor de spart, in cazul unei lovituri. Sunt cele mai ieftine folii pe care le putem cumpara, uneori acestea putand fi achizitionate in pachete de trei bucati. Nu ofera la fel de multa calitate ca primul tip, acestea lasand urme de la atingere, iar in plus, se decoloreaza destul de usor la uzura.
Foliile protectoare din poliuretan termoplastic sunt rezistente la zgarieturi, sunt elastice si rezistente la atingere si au o durabilitate mai crescuta decat cele din polietilena.
Profita de oferta actuala eMag pentru cele mai bune folii protectie telefoane! Inapoi la meniu ↑Ce pret au cele mai bune folii protectie telefon?
Preturile foliilor pentru protectia telefonului, difera in functie de materialele si de tipul acestora. In timp ce cele mai ieftine, sunt foliile de plastic, cele mai scumpe si mai rezistente sunt cele din sticla. Cele mai ieftine modele pot costa doar 2 lei, iar cele mai calitative, ajung si pana la peste 600 de lei. Mai jos, gasesti cateva exemple de folii de protectie, cu preturi diferite, huse standard sau huse de brand. Acestea pot fi achizitionate de pe emag.ro, unde vei plati cele mai mici preturi si unde ai posibilitatea sa te inspiri din sectiunea speciala cu “folie protectie telefon pareri”.
Folie protectie telefon silicon. Preturile pornesc de la 9 lei, iar variantele sunt extrem de variate si ai posibilitatea de a cumpara folie de silicon, compatibila cu modelul tau de telefon.
Folie protectie telefon Huawei. Indiferent de modelul de telefon Huawei pe care il ai, preturile pentru folii incep de la 2 lei, iar in functie de materialul din care sunt realizate, acestea pot ajunge sa coste 50 de lei.
Folie protectie telefon Samsung A10. Acesta este doar un exemplu, pe emag.ro, fiind disponibile peste 10 mii de huse compatibile cu brand-ul de telefoane Samsung. Cele mai multe dintre acestea sunt din fibra de sticla, iar cea mai ieftina varianta costa in jur de 10 lei.
Folie protectie telefon sticla. Foliile de sticla sau de sticla securizata, au preturi ce pornesc de la 3 lei si pot ajunge pana la 300 de lei.
Preturile sunt extrem de variate, si ai posibilitatea de a opta pentru cele mai ieftine, care vor costa de la 2 lei in sus, iar daca bugetul tau iti permite, poti achizitiona cele mai calitative folii, care pot ajunge sa coste chiar si peste 500 de lei.
Cele mai bune folii protectie telefoane la preturi foarte bune le gasesti aici! Inapoi la meniu ↑Cum se aplica foliile protective pentru telefon?
Exista mai multe metode, prin care foliile se pot aplica pe ecranul smartphone-ului. Daca nu te simti in stare sa le aplici, fara a lasa bule care sunt destul de inestetice, poti apela la un specialist. De obicei, orice magazin care vinde astfel de accesorii, ofera la fiecare achizitie, aplicarea foliei in mod gratuit, insa daca vei comanda de pe internet va trebui sa o aplici singur. Nu este deloc greu, insa este nevoie de putina precizie si indemanare.
Metodele de aplicare a foliei pe ecranul telefonului, sunt in principiu de trei feluri: aplicare pe baza de adeviz, aplicare cu metoda uscata sau aplicare cu metoda umeda. Cel mai adesea foliile de protectie se aplica cu metoda pe baza de adeziv-silicon, cu care sunt prevazute cele mai multe dintre folii.
Atunci cand metoda de aplicare este pe baza de adeviz, folia se va fixa si va ramane prinsa de ecran, iar pasii de urmat sunt urmatorii:
- se curata bine ecranul, cu un material special, care nu lasa scame.
- luand ca punct de reper, linia carcasei, se aliniaza partea superioara a foliei, pe partea de sus a telefonului;
- se dezlipeste usor si treptat folia de protectie de pe folie, fara sa atingi partea cu adeziv.
- se fizeaza cu ajutorul unui card, sau ceva asemanator, eliminand eventualele bule.
Metoda uscata este asemanatoare cu cea pe baza de adeziv. Singura diferenta este ca va trebui sa o fixezi din prima, aceste folii folosind electricitatea statica pentru a se lipi de ecrane. Este important sa reusesti din prima, pentru ca odata dezlipite de ecran, praful si scamele se pot instala usor pe partea care se fixeaza pe ecran.
Metoda umeda este ceva mai complicata de aplicat, fata de primele doua variante. Aceasta varianta este mai putin folosita, insa daca vreii sa incerci, trebuie sa stii ca aceasta functioneaza prin umezirea foliei pe partea interioara, care apoi trebuie lipita de ecranul telefonului mobil.
Foliile de protectie pentru telefon sunt accesorii destul de importante si se recomanda folosirea lor, pentru a evita zgarieturile pe ecran. In cazul foliilor dure, cu un grad mare de protectie, poti chiar sa eviti riscul de a se sparge ecranul telefonului, atunci cand din neatentie il scapi jos, sau sufera socuri puternice. Folia, poate prelungi durata de viata a telefonului si este chiar o necesitate, mai ales daca beneficiezi de un telefon scump, de care vrei sa te bucuri pentru perioade cat mai lungi de timp.