Recomandat!

Cum alegi cele mai bune convectoare electrice?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Caldura este unul dintre principalele elemente care determina o stare de bine in serile reci de iarna.

In contextul actual in care avem proiectate la granita niste tendinte beligerante evidente, consumul de energie electrica este unul dintre subiectele principale.

Cele mai bune convectoare electrice sunt acelea care incalzesc spatiile care nu beneficiaza de o alta sursa de caldura, intr-un timp scurt si prioritizand eficienta energetica.

Si pentru ca tot am vorbit despre eficienta privind consumul de energie electrica, hai impreuna sa observam care sunt tendintele statelor si societatilor in privinta fluctuatiilor de pe piata energiei in vederea construitii unor deziderate durabile privind protectia surselor neregenerabile.

Prin expansiunea conceptului de „dezvoltare durabilă” în cadrul politicilor publice și directivelor internaționale, educația a devenit un pilon prioritar de implementare iar consumatorii au fost nevoiti sa isi reconfigureze modul de a discerne energia electrica si rationalitatea consumului acesteia.

Acest aspect a fost subliniat atât la nivel discursiv cât și în cadrul rapoartelor inițiale pe tematica definirii dezvoltării durabile.

Astfel, dezvoltarea durabilă poate fi asociată cu un echilibru între protecția mediului ( atât prin acțiunile individuale ale oamenilor cât și prin cele realizate la nivelul companiilor) și educația generațională în vederea intruziunii unor valori.

În tot acest context, statul este cel care asumă și adaptează politicile de mediu, reglementările și modul în care sunt evaluate consecințele prin indicatori specifici.

Ce fac companiile care produc elemente cu consum de energie? Incearca sa se adapteze politicilor si directivelor internationale pentru a putea realiza la nivel tehnic produse cu un consum mai mic care sa echilibreze avantajele consumatorilor dar si protejarea resurselor fara capacitate de regenerare.

Multe companii au asumat la nivel discursiv si empiric doua concepte: sustenabilitate si dezvoltare durabila. Atunci cand vorbim despre cumpararea unor convectoare electrice economice trebuie sa luam in calcul si aceste aspecte legate de energie.

Viata umana este intr-o permanenta schimbare!

Evolutiile tehnologice contemporane ne surprind treptat si in acelasi timp, ne usureaza majoritatea activitatilor pe care le intreprindem zilnic.

Calitatea incalzirii unui spatiu, mai ales atunci cand frigul iernii este de nesuportat, este unul dintre problemele cu care se confrunta oamenii. Indiferent de zona de resedinta, spatiile mari sunt cu adevarat greu de incalzit.

Convectorul electric este raspunsul la aceasta problema si poate realiza, in comparatie cu un calorifer electric, o incalzire a unor spatii mari indiferent de amplasarea acestuia.

Odata cu secolul al XX-lea in care surprindem o dinamica aparte, boom-ul tehnologic a adus in prim-plan numeroase abilitati si noi cunostinte pe care oamenii trebuiau sa le gestioneze in raport cu propria viata si intruziunea tehnologiei.

Daca privim la un simplu domeniu de activitate, cel al agriculturii de exemplu, observam cat de mult si de eficiente sunt tehnologiile de irigare, de insamantare dar si de monitorizare a dezvoltarii plantelor.

Daca privim la modalitatile de incalzire ale locuintelor, acestea s-au diversificat intens.

De la pompe de caldura, centrale termice si electrice si pana la utilizarea unor convectoare electrice cu infrarosu, toate aceste modalitati au fost gandite pentru diversitatea alegerii clientilor.

Cu timpul, intruziunea tehnologiei in viata oamenilor a devenit iminenta. In prima instanta aceasta a fost privita cu reticenta datorita sentimentului de nouatate.

Noutatea, din punct de vedere psihologic, prezinta un nivel inalt de atractivitate mai ales atunci cand confortul uman este prioritar.

Dupa valorificarea tuturor avantajelor rezultate din utilizarea si implementarea tehnologiei in diverse sectoare, oamenii au accepat mai usor modul specific de actiune al unor aparate sau device-uri, dar si integrarea unor convectoare electrice pentru baie sau orice alta incapere a casei care necesita incalzire.

In vederea recomandarii celor mai bune convectoare, acest articol realizeaza o analiza de piata si prioritizeaza parerile utilizatorilor.

Astfel, vom discuta pe rand in articol despre functii, putere, suprafata de montare, brandul si preturile celor mai bune convectoare, toate ca tu sa poti face alegerea cea mai potrivita si informata atunci cand cumperi un convector electric.

Nu inainte de toate, aducem in prim plan care sunt principalele avantaje pe care le asuma utilizarea unor convectoare electrice cu termostat reglabil amplasate pe perete sau podea:

-doua tipuri de convectie: naturala sau asistata

-consum ce variaza in functie de timpul de utilizare si puterea unor convectoare electrice consum

-se regasesc pe piata convectoare cu putere intre 500 w si 3000 w, tu il poti alege pe cel care se potriveste dimensiunii camerei tale

-cu ajutorul unor trepte de putere poti regla temperatura din incapere

-doua functii principale: supraincalzire si rezistenta la inghet fac utilizarea unor convectoare electrice de caldura sigura

-chiar daca greutatea si dimensiunea sunt mari, tocmai eficienta este punctul forte

-acele convectoare electrice podea asigura incalzirea rapida

-instalarea si mutarea sunt simplu de realizat

-silentioase

Dezavantaje identificate pe convectoare electrice forum:

 • pe convectoare electrice de perete forum identificam faptul ca aerul cald oferit de un convector de perete sau podea se propaga intr-o singura directie si nu este oscilant
 • posbilitatea crearii unui aer uscat in interiorul camerei
 • posibilitatea modificarii instalatiei de energie electrica pentru a se adapta consumul unui convector electric de perete sau podea
 • preturi variabile in functie de functiile incluse pe aparat

Un bun convector poate fi identificat atunci cand tu, in calitate de cumparator, cunosti elementele camerei ce necesita a fi incalzita.

Fie ca vorbim despre un convector electric de perete sau cel creat pentru podea, alegerea acestuia trebuie adaptata la dimensiunea camerei si designul acesteia in vederea incalzirii pentru aerul rece.

Functiile celor mai bune convectoare electrice

Ce poata sa faca un aparat? Cu siguranta asta este intrebarea de baza atunci cand cumperi si te orientezi dupa convectoare electrice pret. Indiferent ca vrei convectoare electrice ieftine, de perete sau pentru amplasare pe podea, este esential sa stii care sunt funtiile principale ale acestora, pe langa incalzire.

La un simplu search convectoare electrice pareri, forumurile de discutie iti vor aduce in prim plan mai multe functii, printre acestea pot fi si :

 • termostat reglabil
 • protectie supraincalzire
 • afisaj digital
 • protectie anti-inghet
 • timer
 • control wi-fi
 • teelcomanda
 • blocare acces copil
 • aeroterma incorporata
 • sistem depozitare cablu

Atunci cand cumparam un produs tinem cont si de consum convectoare electrice. Dar acesta nu este singurul criteriu dupa care ne ghidam alegerile.

In continuarea acestei sectiuni va vom prezenta un top convectoare electrice de perete sau pentru amplasare pe podea pentru ca tu sa observi tendintele altor utilizatori in raport cu ceea ce se vinde pe piata de catre producatori.

Pentru a analiza piata avem in vedere functiile tehnice, design si putere, toate pentru a identifica un bun convector electric special dedicat casei tale.

-printre cele mai cautate modele de bun convector electric regasim modelul Concept KS3030 cu amplasare pe podea si cu o putere de 2000 w. Fiind un convector electric de podea, acesta prezinta o serie de caracteristici care merita a fi mentionate pentru conturarea unei idei generale de catre viitorul cumparator. Astfel, acest bun convector electric te va impresiona prin faptul ca, indiferent de surprinderea pe care o provoaca timpul de afara, casa ta va fi mereu incalzita si primitoare.

Dotat cu termostat reglabil prin care ai optiunea de a seta si personaliza nivelul de caldura dar si un consum redus de energie dublat de imposibilitatea de supraincalzire, acest convector va fi atat eficient cat si avantajos pentru o utilizare pe termen lung. Si asta nu este tot!

Cu 3 trepte de putere, ventilator care asigura uniform distribuirea caldurii intrun spatiu dat, design usor de integrat in orice fel de spatiu si mobilitate sporita gratie manerelor, acest convector este realizat pentru a scapa de grija frigului din orice casa! In caz de accidente neprevazute care pot deregla pozitia acestui convector de podea in functiune, oprirea automata ii ofera un plus de securitate in utilizare.

Daca iti doresti ca incaperile tale sa fie incalzite rapid si cu consum redus de energie, apeleaza cu incredere la convectorul electric de podea care iti va facilita confortul cu minim de efort!

-din gama convectoare electrice tesy identificam modelul TESY CN 202 ZF cu o putere de 2000 w si 4 trepte de putere. La o simpla cautare dupa convectoare electrice emag puteti vizualiza faptul ca numarul de recenzii pozitive la acest produs recomanda calitatea si un raport pret eficienta bun.

Din perspectiva specificatiilor tehnice, acest convector electric de podea este recomandat pentru incalzirea unei suprafete de maxim 14 mp si poate fi conectat la o sursa de alimentare de maxim 230 v ca tensiune. Cu ventilator incorporat si numeroase functii (Turbo Termostat ajustabil Protectie anti-inghet Ventilator incorporat Incalzire rapida Indicator luminos), un design alb si o greutate de 3 kilograme, acest convector imbina armonios pretul bun, calitatea si caldura, putand fi amplasat pe podea.

-urmatorul produs pe care il prezentam este din gama convectoare electrice stiebel eltron, mai precis modelul Stiebel Eltron CWM P cu o putere de 1000 w si termostat electronic. De montat pe perete, acest model de convector electric imbina armonios eleganta cu putere medie.

-cu o putere mai mica, modelele convectoare electrice noirot sunt realizate pentru incalzirea unor spatii mai mici. Modelul Noirot, MELODIE Evolution are o putere de 500 w. De precizat ca acele convectoare electrice din aceasta gama sunt conectate in retea printr-un sistem de tevi care utilizeaza apa drept sursa de incalzit.

-tot in topul favoritelor regasim si modelul de podea Star-Light CTC2000G. Acesta este special creat sub deviza sustenabilitatii, consumului redus al energiei electrice si economisirea financiara.

Prin aceste caracteristici, Star-Light a inovat o tripla viziune: tehnologia, designul si calitatea garantata. Dotat cu o putere de 2000 w care poate incalzi orice fel de suprafata (cu mentiunea ca usa sa fie inchisa in vederea permanentizarii caldurii), 3 trepte de putere de 800 w, 1200 w si 2000 w dar si functie turbo pentru situatiile in care ai nevoie rapida de caldura, acest convector electric de podea asigura caldura casei tale.

Cu un design gri adaptabil coloristic oricarui tip de incapere si termostat ajustabil, acest convector de podea va transforma aerul rece intr-unul placut in functie de confortul tau termic. Fiidca convectoarele electrice devin treptat o sursa de caldura tot mai cautata, acest model trebuie sa se afle pe lista ta de cumparaturi pentru a intampina iarna asa cum trebuie!

-nu in ultimul rand, un convector electric de podea apreciat de catre clienti este si Tesy CN 203 ZF cu o putere de 2000 w si 3 trepte de putere.

Cu termostat reglabil care permite personalizarea nivelului de caldura, protectie impotriva inghetului. Nu detine ventilator dar, perimetrul care poate fi incalzit prin intermediul acestuia este de 17 mp.

Puterea celor mai bune convectoare electrice

Puterea este unul dintre aspectele care diferentiaza tipurile de convectoare electrice.

Acest element influenteaza direct consumul de energie electrica dar si este un bun indicator pentru suprafata care poate fi incalzita de catre un convector electric.

Fie ca vorbim despre 500 w, 1500 w sau 2000 w, toate aceste indicative descriu in fapt raportul dintre consumul de enrgie si potentialul de incalzire al unei camere cu un anumit perimetru.

Un bun convector electric este cel care se adapteaza perimetrului ce necesita a fi incalzit.

Practic, ca si cumparator trebuie sa alegi astfel: o camera de dimensiuni mici necesita convectoarele electrice de pana in 1500 w, iar cele de dimeniuni mai mari de peste 2000 w.

Gama larga de convectoare electrice de la 500 w pana la 3000 w a fost creata pentru a se adapta oricarui tip de incapere. Inafara de suprafata care necesita caldura, ia in calcul atunci cand cumperi un bun convector electric si izolarea termica a incaperii.

Astfel, daca va urma sa amplasazi convectorul intr-o camera care este pozitionata cu mai multi pereti de exterior, poti alege o putere mai mare pentru convector electric de podea sau de perete chiar daca suprafata nu este foarte mare.

Aerul cald va fi mai eficient distribuit si va tine aerul rece la distanta de perete.

Principalele categorii de putere asociate unui convector sunt:

 • sub 1 kw
 • 1-1,5 kw
 • 1,5-2 kw
 • 2,1-2,9 kw
 • 3-6 kw
 • peste 10 kw

Suprafata de montare pentru cele mai bune convectoare electrice

Montarea pentru convectoarele electrice nu este o actiune complexa sau dificila. Fiecare convestor vine la pachet cu dibluri asta in cazurile in care acesta trebuie montat pe perete.

Principala regula de care trebuie sa tineti cont atunci cand montati un bun convector electric este ca, dupa conectarea acestuia la reteaua de energie electrica, sa va asigurati ca pastrati cativa centimetri distanta intre dispozitiv si perete.

Pentru a reduce riscul de incalzire brusca si intensa a peretelui, aceasta recomandare trebuie luata in calcul.

Cand vine vorba despre suprafata pe care poate fi montat convectorul electric, dicutam despre 2 posibilitati:

 • perete
 • podea

Un scurt top convector electric de podea:

 • Convector electric de podea Concept KS3030
 • Convector electric de podea Star-Light CTC2000G
 • Convector electric de podea TESY CN 202 ZF
 • Convector electric de podea Tesy CN 203 ZF

Un scurt top convector electric de perete:

 • Convector de perete TESY HEATECO CN03250EISW
 • Convector electric AlecoAir C20 Heatix
 • Convector de perete TESY HEATECO CN03200EISW
 • Convector digital de perete sau pardoseala Vigo EPK

Brandul celor mai bune convectoare electrice

La inceputul acestui articol am adus in prim plan conceptul de dezvoltare durabila a unei societati prin intermediul actiunilor comune de respect asupra mediului si conservarii acestuia pentru urmatoarele generatii.
odata cu tehnologizarea tot mai avansata a unor sectoare economice, companiile au implementat treptat politici care prioritizeaza impactul asupra mediului.
nu putem discuta despre un brand fara sa vizualizam politicile acestuia privind sustenabilitatea pe termen scurt, mediu si lung.

Guvernanta în domeniul mediului și energiei constituie una dintre prioritatile pe care totalitatea institutiilor le asuma.

Inca din 1992 prin Declaratia de la Rio s-au sistematizat principiile directoare de urmat la nivel international. Complexitatea structurilor de decizie face ca aceste principii sa fie in permanenta transformabile.

In acest complex legislativ amplu, capacitatea oamenilor de a ințelege impactul, modul de transformare și identificare a unor soluții se realizeaza in raport cu demersurile sistemelor educatioanale de transfer a unor competente si abilitati specifice.

Brandul si politicile de marketing devin adevarati formatori de opinie in randul clientilor! Un calcat vertical bun poate lasa in randul apropiatilor diverse pareri si experiente care sa influenteze si alti clienti.

Brand-ul este unul dintre cele mai importante aspecte in societatea contemporana mai ales in cadrul firmelor competitoare.

Pentru acele convectoare electrice de perete tesy sau de la un alt brand, este foarte important ca vizibilitatea firmei pe piata si in online sa primeze. La fel si recenziile pozitive ale clietilor.

Tehnologia este parte integrata a vietii noastre indiferent de spatiul in care ne-am afla iar politicile de brand o utilizeaza prioritar pentru a stabili pe o lunga durata relatii stabile cu clientii.

Pentru emag convectoare electrice de calitate va fi intotdeauna apreciat pentru usurinta acestuia si timpul economisit pentru incalzire si consumul de energie electrica.

Pusa sub presiunea unor noi riscuri si vulnerabilitati din arii diferite, comunitatea internationala a fost nevoita sa tehnologizeze mai mult anumite sectoare.

Educatia, comertul, comunicarea sau munca au fost plasate partial sau in totalitate in mediile virtuale pentru a-si putea sistematiza traseul si dezvoltarea. In vederea utilizarii acestui aspect iti recomandam ca, in calitate de cumparator, sa iti faci o idee despre preturi convectoare electrice pentru a putea ulterior sa evaluezi si alte caracteristici tehnice impuse de brand.

La fel ca in cazul multor activitati, comertul online a luat un puternic avant in ultimii ani. Majoritatea companiilor si-au extins activitatea in mediile online, si-au creat site-uri proprii si au inceput sa comunice cu clientii prin intermediul diverselor instrumente disponibile (Facebook, Messenger, Email, etc.).

Extinderea activitatilor vine insa la pachet cu noi si noi provocari. De ce este important comertul online si care este avantajul pe care ni-l ofera pentru a putea alege un convector electric bun?

Ei bine, este foarte important sa transformam accesibilitatea noastra si relatia pe care o avem cu motoarele de cautare intr-un motiv de cautare permanenta a celui mai bun produs.

Daca facem un search pe aceste motoare de cautare vom identifica rapid site-uri de specialitate care se ocupa fie cu furnizarea unor produse fie cu consultanta in alegerea unui bun aparat.

Cu ajutorul comertului online si a platformelor specializate putem identifica astazi cu usurinta un produs care sa economiseasca timp in procesul de incalzire al incaperilor. Cum? Simplu!

Accesand paginile unor site-uri precum emag, altex, flanco vei putea in calitate de client sa identifici si sa compari produse de la anumite brand-uri, sa selectezi si sa prioritizezi cele mai bune alegeri.

Ca si pentru alte produse pe care le achizitionezi, brand-ul este proritar atunci cand cumperi convectoarele electrice potrivite pentru casa ta deoarece imaginea unui brand este asociata cu nivelul de calitate pe care il distribuie odata cu produsele comercializate sub tutela acestuia.

Prin branding (care este o strategie de marketing) se creeaza un nume, oferte diferite, masurarea indicatorilor de calitate, logo sau mesaje si bineinteles, canale de comunicare cu posibili clienti).

Brandul este un aspect important atunci cand cuparam orice produs, fie el de natura perisabila sau o oarecare tehnologie deoarece creeaza anumite asteptari in parerile si experientele ulterioare ale clientilor.

Foarte multi dintre noi asociem notiunea de „calitate„ cu un brand renumit/celebru. Facem acest lucru fie pentru ca persoane din anturajul nostru au pretins niste bune particularitati asociate unui brand, fie am vizionat, in repetate randuri, anumite reclame.

Brandul echivaleaza cu un nume si o persistenta a unui producator pe piata prin raportul la calitatea pe care o reprezinta.

Este foarte important ca inainte de a pune accent pe brand, sa cunoastem cateva detalii ce il definesc ca fiind bun si de calitate.

In privinta acelor companii care activeaza in domeniul tehnologiei, vorbim la nivel public in ultimii ani despre sustenabilitate, a fi prietenos cu mediul, si asa mai departe. Aceste valori sunt esentiale pentru toate societatile axate pe conservarea naturii si santatii mediului inconjurator pentru viitoarele generatii.

Asa cum am mai subliniat, dezvoltarea durabila in raport cu nivelul de trai al oamenilor trebuie sa mentina un nivel de echilibru.

Daca tu respecti aceste principii, te invitam sa te documentezi pe paginile oficiale ale acestor firme renumite pentru a vedea politicile lor aferente produselor dar si programele in care se implica.

Daca si tu pui accent pe calitate, fa o alegere rationala si urmareste in permanenta raportul calitate-pret pe care un produs bun il are!

In cadrul analizei noastre am identificat o serie de branduri care comercializeaza convectorul electric ideal pentru incaperi si adaptat fluxului constant de tehnologie.

Cateva exemple de care trebuie sa tii cont sunt:

 • Tesy
 • Atlantic
 • ivigo
 • home

Aceasta nu este o lista exhaustiva, dar unele branduri de afla in lista cumparatorilor multimiti de un convector electric de perete sau pentru podea.

Preturile celor mai bune convectoare electrice

Trebuie sa acordam o atentie sporita indicatorului pret pentru a putea valorifica totalitatea caracteristicilor de care aceste aparate dispun.

In cadrul acelui top pentru convectoarele electrice pe care l-am realizat in acest articol am incercat sa identificam un echilibru intre calitate, pret si opiniile clientilor care beneficiaza deja de calitatile unei anumit produs.

Un bun convector electric de perete sau de podea va trebui sa fie analizat atat din perspectiva puterii ( 1500 w, 2000 w sau chiar 3000 w- cele mai des intalnite categorii de putere) cat si din perspectiva modului de transmitere a caldurii.

Este foarte important sa studiati atent piata, sa va informati asupra caracteristicilor si preturilor orientative ale unui convector de perete de exemplu iar ulterior, fie ca preferati sa comandati online sau sa faceti o vizita in magazin, sa detineti totalitatea informatiilor necesare despre produsele preferate.

Preturile, aflate intr-o continua schimbare din cauza pietei concurentiale, pot suferi permanent trasformari de care sa va bucurati pentru a economisi.

Preturile nu pot fi exprimate cu exactitate din cauza unor indicatori ce fluctueaza precum: politici de marketing, reduceri, evenimente precum black friday.

In functie de prioritatile si bugetul tau, ai ocazia de a compara preturile din magazinele online si fizice.

Spor la cumparaturi sustenabile, eficiente pe termen scurt, mediu si lung !

Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!

 

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro