
Daca va place estetica subtire a noului televizor 4K, putem pune pariu ca nu are sunetul de care aveti nevoie pentru a se potrivi cu vederea. Asta inseamna ca cel mai bun soundbar la televizorul tau este cea mai buna modalitate de a profita la maximum de emisiunile si filmele tale preferate.
Cel mai bun soundbar din 2022 sunt concepute pentru a fi placute ochiului. Cele mai multe dintre ele sunt elegante, minimaliste si concepute pentru a fi montate pe perete sau pe un sistem home theater. Ele sunt, de asemenea, o solutie excelenta pentru case mai mici si camere in care nu poate fi instalat un sistem audio de difuzoare cu 7 1 canale.
Majoritatea celor mai bune soundbar-uri sunt montate in fata ecranului, dar pot fi montate si pe perete deasupra sau lateral, in functie de modul in care este aranjata camera.
Acest lucru va ofera alegerea suprema cu privire la modul in care ar trebui sa arate dispozitivul dvs. de divertisment acasa.
In timp ce majoritatea barelor de sunet din aceasta lista includ doar difuzoare frontale, multe sunt capabile sa proiecteze sunetul cu incredere, facand sa para ca sunetul extins vine din toate directiile.
Cel mai bun soundbar este foarte asemanator din multe puncte de vedere: accentul este pus pe difuzorul central, lung, orizontal, cu sau fara alte carcase.
Cu toate acestea, se pot observa diferente mari in pretul modelelor, astfel incat pot exista diferente vizibile intre diferitele produse.
Vezi oferta actuala de pret pentru cel mai bun soundbar!Cum sa alegi cel mai bun soundbar?
Exista multi factori care determina ce bara de sunet ar trebui sa cumparati. Dimensiunea este probabil cea mai descurajanta pentru majoritatea clientilor; evident, aveti nevoie de o bara de sunet care sa se incadreze in constrangerile de spatiu ale televizorului si consolei dvs. de divertisment.
Deoarece cel mai bun soundbar este una dintre componentele de baza ale unei configuratii home theater, trebuie sa arate bine si sa se potriveasca in stil. Apoi trebuie sa luati in considerare dimensiunea camerei cu care aveti de-a face si distanta vizitatorului este de obicei distanta fata de televizor.
Daca aveti de-a face cu spatii mai mari, cel mai bine este sa tintati o bara de sunet cu un subwoofer – va va placea basul suplimentar.
Porturile si conectivitatea sunt, de asemenea, importante atunci cand vine vorba de acces prin cablu si fara fir. Nu orice soundbar are un port HDMI audio. Unii te vor obliga sa te adaptezi la sunetul optic.
Acest lucru este perfect daca doriti sa folositi televizorul ca comutator, dar cei care au nevoie de multe porturi HDMI audio- deoarece capacitatea lor este limitata intre console de jocuri, casete de streaming etc. – vor trebui sa acorde prioritate acestor optiuni pentru conexiuni suplimentare.
In cele din urma, tot mai multe dintre cele mai bune bare de sunet dispun de Dolby Atmos, o tehnologie de sunet surround conceputa pentru a simula sunetul 3D uimitor pe care il obtineti de la un cinematograf.
Cea mai mare diferenta dintre Atmos si sunetul surround traditional este ca auziti sunetul miscandu-se in sus si in jos, nu doar pe partile laterale, facandu-va mai captivant in timp ce masina zboara deasupra filmului de actiune.
Exista deja multe bare de sunet care accepta Atmos, inclusiv LG, Sony si Yamaha.
Inapoi la meniu ↑Cum sa testati cele mai bune bare de sunet
Cand testam modele pentru cea mai buna coloana sonora, redam o varietate de medii (inclusiv filme, muzica si jocuri) pentru a evalua calitatea generala a sunetului.
De asemenea, am testat orice software insotitor care ar putea avea o bara de sunet si am luat in considerare cat de usoara a fost configurarea si utilizarea fiecarui dispozitiv.
Alte caracteristici pe care le-am considerat includ intrari, iesiri si capacitatea de a monta pe perete soundbar-ul, toate acestea determinand cat de bine va functiona cu configurarea dvs. de divertisment la domiciliu.
De asemenea, luam in considerare puterea fiecarei bare de sunet, canalele audio acceptate si daca include un subwoofer dar si toti factorii care afecteaza foarte mult modul in care suna fiecare difuzor in camera de zi.
Profita de oferta actuala eMag pentru cel mai bun soundbar! Inapoi la meniu ↑Caracteristici importante a unui soundbar bun
Subwoofer
Indiferent de soundbar-ul pe care il alegeti, aceasta va fi o imbunatatire majora fata de aproape orice difuzoare interne ale televizorului. Totusi, trebuie luata o decizie, iar prima este foarte importanta: ar trebui sa cumparati o bara de sunet cu sau fara subwoofer2?
Un subwoofer este un difuzor special conceput pentru a reproduce sunete de joasa frecventa – ganditi-va la bas zgomotos, bombe care explodeaza, urletul palelor elicopterului.
Un soundbar bun cu subwoofer va adauga dinamica si zgomot emisiunilor TV si filmelor, creand un sunet mai plin si proiectand sunetul in camera mai eficient.
Daca intentionati sa vizionati o multime de filme de actiune sau filme cu muzica epica, s-ar putea sa doriti un subwoofer.
Unele bare de sunet vin cu subwoofere dedicate (majoritatea sunt subwoofere wireless – se conecteaza fara fir, desi unele necesita o conexiune directa prin cablu), dar in unele cazuri este mai bine sa le cumparati separat.
Asigurati-va ca faceti cateva cercetari. Daca decideti sa cumparati un subwoofer separat dedicat tertului, asigurati-va ca soundbar-ul il accepta – nu toate barele de sunet au o iesire pentru subwoofer dedicata.
In alte cazuri, cum ar fi scumpul, dar frumosul Bang and Olufsen Beosound Stage, subwoofer-ul inclus in bara de sunet in sine este suficient de puternic pentru a livra pe canapea toate sunetele, cu exceptia celor tremurate.
Chiar si Sonos Arc si Bose Soundbar 700 pot avea fara indoiala propriul subwoofer separat.
Numarul de boxe
Incepand cu una pana la patru. Termenul soundbar inseamna „bara de sunet” si se refera la boxa centrala, care are o forma alungita. Echipata cu difuzoare, de obicei laterale, poate reda stereo fara a fi nevoie de doua incinte diferite.
De asemenea, cel mai frecvent intalnit pe langa acestea este un subwoofer wireless pentru a accentua frecventele joase, dar in unele cazuri puteti primi si sateliti din spate (doua difuzoare mici). Acest lucru va produce un efect de surround home theater eficient.
Cu toate acestea, majoritatea seturilor de bare de sunet sunt introduse tocmai pentru a satisface nevoile clientilor care nu doresc prea multe dispozitive in camera, asa ca doua incinte sunt de obicei oferta standard.
In unele cazuri (daca aveti un receptor home theater), puteti conecta un astfel de sistem audio separat cu alte difuzoare daca preferati acest aranjament.
Numarul de difuzoare
Aici, ne vom referi la carcasa central-orizontala, deoarece subwooferele au de obicei un singur difuzor pentru bas, in timp ce satelitii din spate au unul sau doua difuzoare.
Pe scurt, pe lungimea difuzorului central, poti avea doua difuzoare, trei (una in centru), sau chiar mai multe, de la model la model. Desigur, cu cat numarul este mai mare, cu atat puterea este mai mare.
Pe unele sisteme, vor exista difuzoare in partea de sus sau in lateral pentru a raspandi sunetul in toate directiile. Daca ar fi de diferite tipuri (unele pentru bass, altele pentru inalte), calitatea sunetului ar fi mai mare.
Cel mai bun soundbar la preturi excelente il gasesti aici!De ce dimensiune trebuie sa aiba cel mai bun soundbar?
Deoarece barele de sunet vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, va trebui sa decideti ce dimensiune este cea mai buna pentru televizorul dvs.
Unii oameni doresc ca soundbar-ul sa aiba aceeasi latime ca si televizorul lor, in timp ce altii cauta o bara de sunet mai mare. Se rezuma la preferintele personale.
Porturi de conexiuni
In cele mai multe cazuri, veti avea nevoie de un cablu pentru a conecta soundbar-ul la televizor. Unele bare de sunet se bazeaza pe cabluri de fibra optica, care functioneaza bine. Cu toate acestea, HDMI este de preferat.
Interfata HDMI audio accepta mai multe formate audio decat formatele optice, ceea ce inseamna ca puteti obtine un sunet de calitate superioara, ceea ce este si mai fascinant cu HDMI.
Dar conexiunile HDMI nu sunt chiar aceleasi, mai ales cand vine vorba de bare de sunet. Pentru a conecta bara de sunet la un televizor HDMI, televizorul trebuie sa accepte HDMI ARC (Audio Return Channel) sau HDMI eARC – unele televizoare mai vechi nu au aceasta caracteristica. Daca televizorul dvs. nu il are, va trebui sa pastrati o conexiune prin fibra optica.
Retineti ca, daca va conectati soundbar-ul prin HDMI, acum veti avea un port HDMI mai putin pe televizor pentru dispozitive precum un player media de streaming, un player Blu-ray sau cutii de cablu.
Pentru a compensa, unele bare de sunet ofera o singura intrare HDMI, in timp ce altele ofera multiple intrari HDMI, transformandu-le efectiv in mini-receptoare A/V.
Dar unele bare de sunet, cum ar fi Sonos Arc, nu au intrari HDMI. Acesta este ceva de retinut daca aveti deja mai multe porturi HDMI ocupate.
Singura solutie (alta decat cumpararea unei bare de sunet cu mai multe intrari HDMI) este sa cumparati un comutator HDMI, care transforma un port HDMI in doua, trei, patru sau mai multe – dar care adauga la complexitate de configurare, aceasta o bara de sunet este menita sa previna.
Aici trebuie sa existe cel putin un slot HDMI si/sau o intrare audio auxiliara. Un stick USB este de obicei inclus pentru redarea de pe stick.
O iesire jack de 3 5 mm pentru casti poate fi gasita si pe multe modele, iar intrarea optica este prima alegere a audiofilului deoarece calitatea semnalului este destul de ridicata.
Display
Pentru multi utilizatori, prezenta unui mic afisaj LED sau LCD faciliteaza utilizarea sistemului de sunet – pe care puteti vedea sursa (TV/aux/radio) sau setarile de sunet (bas, inalte). Philips HTL2183B/12, un astfel de model este, care are un LED in centru, ascuns inteligent in spatele grilajului difuzorului.
Putere
Muzica si puterea reala sunt specificate pe multe bare de sunet la preturi accesibile. Acesta din urma este mult mai mic decat primul si ambele sunt exprimate in wati. Mai simplu spus, puterea muzicii reprezinta nivelul de zgomot, iar cealalta reprezinta consumul de curent.
Totusi, in ceea ce priveste directia, fara a intra in detalii tehnice, 200 de wati sunt mai mult decat suficienti pentru o camera de apartament obisnuita (aproximativ 20-30 de metri patrati), mai mult decat aceasta valoare este un living mare, iar 500 de wati acopera perfect un living de 50 mp.
Vezi oferta actuala de pret pentru cel mai bun soundbar!Calibrare digitala
Daca ai o camera mare si vrei cel mai bun soundbar, de preferinta cu difuzoare pe spate, atunci ai o problema de rezolvat. Aceasta are de-a face cu latenta calitatea sunetului si cu intensitatea perceputa de utilizator (daca este mai aproape de un difuzor comparativ cu celalalt).
Aceste probleme se rezolva cu calibrarea digitala, pe baza microfonului special din pachet, astfel auzul va fi optim. JBL Bar 5 1 canale este un astfel de sistem audio in care toate ajustarile si calibrarile pot fi facute cu usurinta, chiar si de catre proprietar.
Canale si Dolby Digital
Cand faceti cumparaturi pentru o bara de sunet home theater, este posibil sa intalniti cateva numere confuze. Etichete precum „2 1”, „3 1” canale sau „5 1”canale care vor sa va anunte
A) cate canale are cel mai bun soundbar
B) daca are sau nu un subwoofer separat.
Primul numar (inainte de punct) se refera la numarul de canale, iar numarul de dupa punct va indica daca exista un subwoofer (1) sau nu (0). Daca soundbar-ul are doar doua canale, inseamna un canal din stanga si unul din dreapta. Daca are trei canale, al treilea este canalul central, ceea ce imbunatateste claritatea dialogului. Cinci canale suplimentare pentru difuzoarele spate sau surround.
Adesea, sistemele de bare de sunet vor avea un subwoofer wireless sau un subwoofer separat si, in unele cazuri, chiar si difuzoare cu conexiune wireless.
Nu trebuie sa fie conectate fizic la bara de sunet in sine, dar necesita energie, asa ca va trebui sa le plasati langa o priza de perete (sau sa fiti creativ).
Aici intervine partea mai dificila: soundbar-ul poate pretinde ca este 2 1, 3 1, chiar si 5 1 – chiar daca nu vine cu subwoofer separat.
Atata timp cat o bara de sunet are un driver dedicat de frecventa joasa (cum ar fi un Beosound Stage), ea poate revendica in continuare statutul „.1”.
Daca exista un al treilea numar – 5 1 4 – inseamna ca soundbar-ul accepta sunet surround Dolby Digitak si/sau DTS:X. Ultimul numar se refera la numarul de drivere dedicate care sunt trase spre tavan pentru a ridica sunetul in jos pentru a crea un efect de invaluire.
Primele modele Dolby Digital au fost foarte eficiente la emularea difuzoarelor dedicate pe inaltime, dar cele mai recente bare de sunet de calitate Atmos sunt incredibile.
Atmos este cea mai populara tehnologie de sunet surround, capabila sa manipuleze 128 de obiecte diferite intr-o anumita scena.
Dar stati, de ce vad niste bare de sunet care pretind ca ofera sunet Dolby Digital, dar au doar doua canale?
Aceasta este magia Dolby Digital. Poate fi redat folosind un driver dedicat intr-un singur difuzor (cum ar fi Sonos Arc), un difuzor separat (cum ar fi Vizio SB36514-G6) sau poate reda „practic” un difuzor folosind doar doua canale.
Desigur, in aceste cazuri, gama de masa este larga. Dupa parerea mea, daca sunteti fan Dolby Digital, nu exista niciun substitut pentru difuzoarele dedicate plasate corect in jurul camerei. Cu toate acestea, performanta Atmos virtualizata este remarcabila.
Audio pentru toata casa si conexiune Bluetooth
Barele de sunet sunt din ce in ce mai folosite pentru a asculta muzica, la fel ca si pentru a asculta televizorul. Acest lucru este valabil mai ales in casele sau apartamentele mai mici.
Cele mai multe bare de sunet de calitate noi accepta conexiune Bluetooth si streaming de pe smartphone, tableta sau computer, permitandu-va sa ascultati rapid si usor Spotify sau alta muzica pe difuzorul mai mare. Cu toate acestea, exista optiuni mai complexe.
Sonos, Denon HEOS, Bluesound, Bose, Yamaha si altele ofera bare de sunet care au conexiune wireless la sistem audio prin Wi-Fi.
Daca credeti ca ati putea dori sa va extindeti la un sistem muzical cu conexiune wireless mai mare in viitor (sau daca detineti deja alte componente audio Wi-Fi de la aceste marci), este logic sa luati in considerare unul dintre aceste modele inainte de a cumpara.
Chiar si o bara de sunet ieftina va fi preferata daca indeparteaza cablul inestetic de prin camera. Din acest motiv, capacitatea de a transmite semnale audio prin Bluetooth a devenit aproape o cerinta obligatorie pentru astfel de produse.
Din aceste motive, este mentionata existenta acestuia in demo-ul sistemului, pentru a nu pune la indoiala posibilitatea de a asculta in acest fel, fie de pe un gadget precum telefon sau tableta, fie pe un televizor sau PC.
Profita de oferta actuala eMag pentru cel mai bun soundbar!Soundbar inteligent
Barele de sunet nu mai sunt doar despre sunet. Cele mai recente modele de la JBL si Roku includ acum software inteligent precum Roku OS si chiar asistenti vocali precum Google Assistant si Alexa.
Este o optiune grozava pentru cei care doresc sa-si actualizeze vechiul televizor cu cele mai recente servicii de streaming si de automatizare a locuintei, fara a-si complica configurarea cu un set-top box si cabluri suplimentare.
Aceste bare de sunet inteligente sunt la indemana, dar nu uitati: sarcina dvs. principala ar trebui sa fie un sunet mai bun. Nu merita sa cumparati o bara de sunet inteligenta care nu corespunde asteptarilor dvs. de calitatea sunetului.
Senzori IR si de pozitie
Presupunand ca doriti sa controlati televizorul (ceea ce ar trebui sa faceti), trebuie sa aveti grija unde plasati soundbar-ul. In mod obisnuit, bara de sunet se aseaza direct sub televizor sau chiar in suport de perete, daca aveti unul.
Cu toate acestea, daca utilizati medii de divertisment, nu doriti ca soundbar-ul sa fie in fata senzorului infrarosu (IR) al televizorului, unde telecomanda trimite semnalul.
Unele bare de sunet au repetoare IR; transmit semnalul prin bara de sunet in sine catre senzorul televizorului. Daca aveti unul, grozav – asigurati-va ca soundbar-ul nu ascunde ecranul.
In general, veti dori o bara de sunet care sa aiba aproximativ aceeasi latime ca si televizorul dvs.; cu toate acestea, proportiile barei de sunet sunt in mare masura un factor estetic si nu ar trebui sa fie o problema.
Cand vorbim despre plasare, este, de asemenea, important sa retineti daca doriti o bara de sunet cu afisaj pe panoul frontal. Desi aceasta este o caracteristica placuta, nu este neaparat necesara.
Nu multe bare de sunet au afisaje adevarate orientate in fata, asa ca nu veti fi afectat de mult feedback vizual atunci cand mariti volumul.
Baza sonora
Daca un sistem de soundbar nu este pentru tine, ar putea merita sa te uiti la bazele de sunet.
Desi sunt din ce in ce mai greu de gasit din cauza cresterii televizoarelor supradimensionate montate pe perete, baza de sunet este similara cu o bara de sunet, cu exceptia faptului ca este semnificativ mai groasa si mai adanca pentru a oferi mai mult spatiu driverelor si amplificatoarelor .
Baza de sunet poate gazdui un televizor plasat deasupra difuzoarelor, dar trebuie sa determinati daca baza de sunt poate suporta greutatea televizorului.
Daca decideti sa utilizati o baza de sunet, luati in considerare dimensiunea acesteia pentru a va asigura ca televizorul poate fi montat pe suprafata bazei difuzorului sau ca baza difuzorului poate aluneca sub televizor si se poate potrivi confortabil intre picioare.
Cel mai bun soundbar la preturi excelente il gasesti aici!Difuzoare TV dedicate
Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au oamenii cu difuzoarele TV incorporate este lipsa unui dialog clar.
Utilizarea calitatea sunetului surround sound multicanal complex face vorbirea umana din ce in ce mai dificila de auzit. Din pacate, unele bare de sunet o fac mai rau, nu mai bine.
Recent, a existat o tendinta in crestere de a se concentra pe bare de sunet mai mici, care fac vorbirea mai clara, cum ar fi Zvox AV157.
Chiar si difuzoarele care nu au multiple moduri de imbunatatire a vocii de la Zvox, cum ar fi Sonos Beam sau Roku Streambar, pot ajuta la clarificarea conversatiilor prin simpla indreptare a sunetelor de frecventa mai inalta direct catre pozitia de vizionare.
Daca trebuie sa imbunatatiti claritatea conversatiei pentru toti cei din camera, aceste difuzoare TV vor face treaba.
Dar daca cautati mai multa personalizare, veti dori bare de sunet precum boxele Bose soundbar 300, 500 si 700, care va permit sa va conectati la un set de casti Bluetooth.
Indiferent daca utilizati castile in tandem cu difuzoarele sau pe cont propriu, este extrem de eficient.
Pret
Atat numarul de difuzoare, cat si numarul de boxe vor afecta pretul, mai multi bani inseamna mai multa achizitie a sistemului dorit. Desigur, exista multi alti factori care afecteaza acest lucru.
Orientativ, un sistem cu o singura incinta poate costa de la mai putin de 500 pana la peste 1500 de lei.
Cele care includ un subwoofer separat pot ajunge chiar si la peste o mie de euro, cele mai scumpe dar si cel mai bun soundbar costand in jur de 1500 de euro, care includ adesea sateliti din spate.
Putem afirma ca exista cate un model pentru orice buzunar, in aceasta categorie, daca nu esti dispus sa platesti pretul intreg pentru o oferta, vei avea intotdeauna ocazia sa explorezi piata second-hand, unde poti economisi o suma considerabila achizitionand cel mai bun soundbar ieftin, in stare aproape noua la un pret decent.
Brand
In electronica de divertisment, numele unei companii poate oferi o baza solida de fani, mai ales daca vorbim de o companie care se concentreaza pe produse de nisa, cum ar fi JBL, care produce doar incinte de sunet.
Pe de alta parte, daca optezi pentru o bara de sunet Samsung, compania sud-coreeana este cunoscuta in special pentru televizoarele sale, iar parerile despre sistemele sale sunt impartite, unii cumparatori avand mai putina incredere in ele decat altii precum Bose.
In orice caz, este o idee buna sa testati singur soundbar-ul, daca este posibil. Astfel, veti putea lasa deoparte brandingul si va veti concentra pe performanta audio specifica a sistemului dvs.
Acum ca ati citit intregul nostru ghid de criterii de cumparare, sunteti intr-o pozitie mai buna pentru a alege o bara de sunet la preturi accesibile. Mai ai intrebari? Daca da, iata o rubrica care speram ca va aborda cu succes aceste probleme:
Vezi oferta actuala de pret pentru cel mai bun soundbar! Inapoi la meniu ↑Intrebari frecvente despre barele de sunet
Merita sa cumparati o bara de sunet?
Absolut. Chiar daca nu va considerati un fan de film, cele mai bune bare de sunet vor face diferenta pentru experienta dvs. de vizionare TV – difuzoarele TV incorporate pur si simplu nu va vor justifica filmele, emisiunile TV si jocurile preferate.
Cum instalez un suport pentru bara de sunet?
Utilizati un burghiu (de preferinta) sau cuie (daca nu aveti de ales) pentru a atasa structura de perete. Nu uitati sa folositi dibluri lungi, mai ales daca materialul peretelui este moale, altfel priza ar putea sa nu fie sigura si soundbar-ul poate cadea cu sprijin.
Chiar daca aceste difuzoare nu sunt de obicei foarte grele, este bine sa va asigurati ca ati dat bine gaurile. De asemenea, nu uitati sa folositi o nivela cu bule atunci cand desenati semnele de gaurit.
Folosind acest instrument, veti determina cea mai buna pozitie de mentinere orizontala, altfel rezultatul va fi foarte urat, cu soundbar-ul inclinat intr-o directie, in contrast puternic cu linia TV din apropiere.
Cum configurez o bara de sunet bluetooth?
Mai intai va trebui sa apasati butonul care activeaza modul de cautare si asociere al barei de sunet cu un alt dispozitiv.
De multe ori, trebuie sa-l tineti apasat sau nu se va activa. Apoi, va trebui sa accesati meniul de sunet al televizorului dvs. inteligent si sa selectati optiunea „Bluetooth Audio” sau orice alta optiune similara pe care o aveti (poate varia in functie de modelul televizorului – in unele cazuri va trebui sa accesati o optiune numita in meniu simplu „Bluetooth”).
Acolo, veti gasi numele difuzorului intr-o lista, iar dupa introducerea unui cod de securitate (pentru a impiedica alte surse sa se conecteze la cel mai bun soundbar), se va stabili o conexiune intre cele doua.
Ce sa alegi: cel mai bun Soundbar 5 1 sau cel mai bun Soundbar 2 1?
Depinde: vrei si sunet in spatele tau, in timp ce te uiti la un film, sau chiar in fata ta?
Intrebarea are de-a face cu aceasta preferinta, precum si cu alti factori de practic, precum daca mai ai loc pentru inca doua difuzoare in spate (nu ar trebui sa stea langa urechile tale, ci la o anumita distanta), dar si siruri de cablu in camera (totusi, s-ar putea sa le puteti conecta pe toate doar prin bluetooth).
Profita de oferta actuala eMag pentru cel mai bun soundbar!Cat ar trebui sa cheltuiesc pe o bara de sunet?
Chiar depinde de ceea ce cauti. Daca vrei sa dispui de cel mai bun soundbar, s-ar putea sa vrei sa te uiti la 2.000 de lei sau mai mult. Cu toate acestea, pe piata exista o multime de bare de sunet grozave, unele cu preturi sub 1.000 de lei.
Amintiti-va, de obicei obtineti ceea ce platiti si este posibil ca aceste modele bugetare sa nu vina cu functii premium precum Dolby Digital, inclusiv difuzoare din spate si suport audio Hi-Res.
Cat costa o bara de sunet fara subwoofer?
Daca doriti doar un difuzor lung orizontal, soundbar-ul in sine si nicio alta carcasa nu sunt incluse, gama de preturi variaza considerabil.
Care este cea mai ieftina bara de sunet?
Cele mai ieftine modele sunt in jur de 300 de lei, iar cele mai scumpe modele pot necesita 4000 de lei (sunt modele de la LG sau alte companii precum Sonos sau Denon).
Gasesti si cantitati intermediare, si bineinteles, pentru acest tip de produs, exista variante de 2000, 2500, 1000 RON, pe care le poti folosi in dezvoltarea pietei.
Sony HT-X8500 este cel mai bun SoundBar de inalta calitate care ofera un sunet grozav la un pret accesibil – si prin accesibil, ne referim la sub 2.000 RON.
Cu toate acestea, exista optiuni mai ieftine, mai ales daca sunteti in cautarea unei bare de sunet mici pentru computer.
Daca aveti nevoie de un soundbar bun pentru jocuri, verificati Razer Leviathan.
Unde ar trebui sa plasez soundbar-ul?
In general, cand vine vorba de amplasarea unei bare de sunet, ai doua optiuni: montata pe perete sau plasata sub televizor pe suportul televizorului.
Daca soundbar-ul este suficient de inalt, un suport de perete poate fi cea mai buna optiune, deoarece ascunde receptorul IR de televizor, facand inutila telecomanda.
Cel mai bun soundbar la preturi excelente il gasesti aici!Home cinema vs Soundbar
Bara de sunet sau home theater? Ce este mai bine pentru mine? Care este diferenta dintre cele doua sisteme de sunet? Oferim raspunsuri scurte la aceste intrebari in aceasta sectiune.
Care este diferenta dintre o bara de sunet si un home cinema?
Am mentionat la intrebarea de mai sus ca termenul bara de sunet se refera la un difuzor subtire, alungit, conceput pentru a oferi sunet stereo atunci cand este plasat sub sau deasupra unui televizor sau monitor.
Ca urmare, barele de sunet au devenit solutia pentru ameliorarea salbei calitatea sunetului difuzoarelor TV, eliminand nevoia de amplificatoare si receptoare externe, nenumarate cabluri sau difuzoare in toata camera.
Ordinea si simplitatea sunt cuvintele cheie. Intr-un sistem home cinema, pe de alta parte, se pune accent pe cat mai multe difuzoare pentru a umple camera de sunet si a prezenta sunetul teatrului cat mai precis posibil.
Ce poti alege?
Pentru a clasifica produsele, pentru aceste sisteme poti avea configuratii 5 1 (centru, doua difuzoare frontale, doua spate si subwoofer), 7.1 (adauga doua difuzoare laterale) sau chiar 7.2 (cu doua subwoofere duale).
De obicei, toate aceste carcase sunt coordonate de un amplificator central, de unde se fac conexiuni la diverse surse. Toate carcasele trebuie sa fie pozitionate asa cum a fost planificat si la distanta de ascultator pentru o experienta home cinema de cea mai inalta calitate.
In multe cazuri, optiunea soundbar este pentru cei care doresc un sunet clar, mai bun de la un televizor amplasat intr-o incapere mica, mai ales daca aleg un produs care include doar un difuzor central si atat.
Sistem home cinema este potrivit pentru saloanele mari de cinema. In plus, un sistem de sunet simplu, fara multe elemente, economiseste spatiu dar permite si mentinerea liniilor estetice ale optiunilor de amenajare interioara din camera.
Exista o diferenta de cost intre cele doua sisteme?
Vezi oferta actuala de pret pentru cel mai bun soundbar!Sa vorbim putin despre pret. Daca bune soundbar-uri costa oriunde de la 300 de lei pana la peste 1000 de euro, atunci pentru alte tipuri de sisteme ar putea costa de la 700 de lei pana la peste 2000 de euro, in functie de performanta, companie si numarul de boxe.
Deci, pentru a rezuma si a raspunde la intrebarea care dintre cele doua sunete este mai bine pentru tine, totul se rezuma la importanta calitatea sunetului apropiat de experienta home cinema.
Daca doriti cele mai impresionante difuzoare, alegeti un home cinema. Daca doriti un sunet clar si nu aveti multe difuzoare si fire in jurul camerei, o bara de sunet simpla este pentru dvs.
Cum caut modele de soundbar online?
Prin simpla navigare a urmatoarelor exemple “soundbar lg emag”; “cele mai bune soundbar” ; “soundbar pareri”, “oferte soundbar”, “soundbar ieftin si bun”, “oferta soundbar ieftin si bun”, “soundbar lg pret”, “soundbar samsung pret”, “top soundbar”, “recomandare soundbar”, “boxe soundbar”, “soundbar wireless”, “soundbar samsung emag”, “soundbar pret”, “suport soundbar”, “soundbar ieftine”, “soundbar philips”, “soundbar emag“, “subwoofer wireless”, “soundbar sony”, “calitatea sunet surround”.
Vezi si alte articole interesante din categoria Ghid Cumparaturi!