Ce vinuri romanesti poti comanda online si savura oricand?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Industria viticola romaneasca foloseste o gama larga de soiuri autohtone si internationale de struguri rosii si albi care dau savoare vinurilor noastre. Ce s-ar alege de folclorul nostru fara vinul care ne caracterizeaza traditiile stravechi? Incercam sa va prezentam pe scurt soiurile de vinuri romanesti, lasandu-va placerea sa le degustati cu ajutorul unei comenzi online.

Cateva soriuri de vinuri romanesti deosebite

Aici sunt prezente atat specii vinifera, cat si vita de vie americana, precum si o serie de hibrizi. Acestea din urma sunt alese pentru rezistenta lor la climate variabile. Sunt vinuri rosii, albe, roze si dulci, realizate din soiuri de struguri autohtone si internationale. Criteriile esentiale pentru aceasta selectie au fost: reprezentativitatea soiurilor de struguri, specificul local si regional, marimea mosiilor, vechimea vinului, disponibilitatea pentru achizitie/consum, fiind luate in considerare atat podgorii mari cat si mici. producatori.

Feteasca alba (cele doua variante Feteasca Regala si Alba) sunt cele mai plantate din Romania. Ele reprezinta o parte importanta a productiei de vin alb a tarii. „Riesling” romanesc este mai probabil sa fie Welschriesling decat Rieslingul renan adevarat. Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat (Ottonel) si Sauvignon Blanc sunt identificabile in mod sigur.

Vinul alb din regiunea Romaniei dezvaluie adesea arome de ananas, floare de soc sau condimente si uneori si arome de migdale, miere sau paie.

Vinul spumant din regiunea Romaniei dezvaluie adesea tipuri de citrice, capsuni sau arome de citrice si uneori si arome de fructe rosii, de evolutie (invechire) sau fermentate (drojdie).

In ceea ce priveste vinurile rosii, marile clasice Bordeaux Cabernet Sauvignon si Merlot sunt plantate in numar mare in podgoriile romanesti si impreuna reprezinta in jur de 20.000 de hectare (50.000 de acri). Alte rosii cunoscute sunt Pinot Noir si Blaufrankisch (Kekfrankos / Lemberger). Feteasca Neagra si-a stabilit resedinta in estul tarii, in Moldova.

Vezi optiunile de comanda pentru vin online – Click aici!

Cum asociem mancarea comandata cu vinuri romanesti de poveste?

Vinurile albe din regiunea Romaniei se potrivesc, in general, cu preparate din carne de vita, miel sau porc, precum retetele de placinta (cartofi, vita, morcov, bacon), spata de miel rulata cu ierburi sau friptura de porc cu mustar.

Vinurile spumante din regiunea Romaniei se potrivesc in general bine cu pestele gras, fructele de mare sau mancarurile vegetariene precum retetele de sandvisuri englezesti cu ton, curry sau placintele cu carne la cuptor.

Iata cateva asocieri posibile ale vinurilor romanesti cu niste categorii de alimente:

  • Vin si carne: preferati un vin puternic si tanic pentru carnea rosie, dar un vin alb sau un rosu deschis pentru carnea alba.
  • Vinul si fructele de mare: combinatia ideala este cea cu vinul alb, deoarece pestii si crustaceele nu apreciaza taninurile.
  • Vin si branza: Spre deosebire de opinia populara, un vin alb dulce poate fi savurat cu o branza albastra sau o branza de capra. Daca preferati sa ramaneti cu un vin rosu, principalul lucru este sa fie unul usor si nu prea aromat.

Cauti un vin online la un pret excelent? – Click aici!

De ce sa comandati vinuri romanesti?

Majoritatea producatorilor de vin din Romania fac vin dintr-un amestec de struguri internationali si autohtoni. Desi recent, mai multi producatori s-au concentrat pe soiuri internationale exclusive de struguri. Multi producatori de top si-au replantat podgoriile si ofera astfel o calitate superioara a vinului astfel obtinut.

In plus de asta, dupa cum se stie, intreaga industrie a fost aspru lovita de situatia internationala si de lipsa exporturilor, inchiderea localurilor, interzicerea petrecerilor de orice fel. Astfel ca este important sa sprijinim producatorii locali, industria de care depind foarte multi oameni.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa ne mandrim de calitatea vinului romanesc pe care au inceput sa-l descopere si cei din alte tari. Nu e greu sa alegi un soi pe gustul tau din multitudinea de vinuri romanesti, cu doar cateva click-uri!

Vezi si alte articole interesante din categoria Comenzi Online!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro