Recomandat!

Ce trebuie să știu pentru a putea alege un ATV potrivit?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

ATV-ul, mijlocul de transport pe patru roți îndrăgit de toți pasionații de aventură și senzații tari, este unul dinte cele mai căutate vehicule pe piață. Însă, este bine de știut faptul că un ATV nu este neapărat un vehicul ieftin. În funcție de modelul, mărime, dotările tehnice și de marca sub al cărui nume se află, prețul unui astfel de bolid poate urca chiar și până la câteva zeci de mii de euro.

La ora actuală, pe piață există o gamă foarte variată de modele aflate sub diverse branduri. Unele dintre acestea sunt mai faimoase, altele mai puțin cunoscute și mai obscure. Se pot găsi modele mai scumpe, dar și altele mai ieftine. Motoarele sunt diversificate, de diferite mărimi, suspensii diverse și anumite sisteme de transmisie, unele mai performante decât altele, plus câteva colecții impresionante de tehnologii ultra-moderne. Pe lângă toate aceste aspecte pozitive găsite la un ATV, acesta din urmă, mai poate aduce și alte beneficii utilizatorilor lui, printre care posibilitatea de a fi echipat cu o șa de o persoană sau de două, plus dotările opționale și, desigur, multitudinea de variante de omologare. Prin urmare, având atât de multd posibilități de a alege un model, nu mai există mirare în faptul că, adesea, chiar și veteranii se află în postura de a se întreba ce model este mai bun?

Din aceste cauze, mai jos se va continua prin a prezenta o listă cu anumite elemente și tematici de gândire corespunzătoare, care să vină în ajutorul oricărui doritor de a realiza o asemenea achiziție, dar care nu știe de unde să înceapă cu căutările.

În ce scopuri vom folosi ATV-ul?

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc - oferte ATV 125ccVehiculele off-road road au evoluat treptat în ultimii ani, iar astăzi, așa zisul vehicul generic pentru lucru, dar și pentru distracție s-a specializat și s-a adaptat pe un anumit tip de sarcină. Astăzi este destul de complicat să poți realiza o comparație între un Yamaha Kodiak, supranumit și un „cal de povară”, cu un model Can-Am Renegade, care este conceput special pentru activități de distracție și de senzații tari. Și chiar mai mult decât atât, aceste două categorii de ATV-uri, utilitar și recreațional, dețin și alte subcategorii cum ar fi: un model de ATV de mud riding ( pilotare prin noroi) care va prezenta o serie de modificări și schimbări în ceea ce privesc admisiile în scopul de a preveni posibila încarce a motorului.

Aici, orice hotărâre în ceea ce privește actul de cumpărare al unui ATV trebuie să fie aflată în conformitate cu o evaluare sinceră și directă a propriilor obiective și dorințe. Există mai multe variante în care poți să folosești ATV-ul, fie că vrei să faci o drumeție cu el pe un traseu de munte și să parcurgi unele dintre cele mai dificile trasee, sau chiar în cazul în care dorești să mergi la vânătoare sau la pescuit cu acest vehicul. Sau există posibilitatea, ca pur și simplu, să ai nevoie de acest tip de vehicul off-road, din postura de partener solid de lucru și de încredere pentru tine, alături de care să poți transpirata lucrurile dintr-un loc în altul prin preajma propriei gospodării sau chiar la o cabană. Ori în situația în care doar ai ceva de tractat. Oricare ar fi motivul, înainte de a efectua o achiziție ai nevoie să depui un efort de cercetare prin intermediul căruia să poți descoperi cu ușurință părerii și recenzii legate de modul de folosință potrivit al fiecărui model. Important este să știi din timp ce vrei.

Oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Unde vom folosi ATV-ul?

Terenul pe care urmează să fie folosit ATV-ul are o importanță foarte ridicată. ATV-urile sunt concepute pentru diverse drumuri și nu poți folosi un model pentru orice tip de teren. Spre exemplu, dacă ATV-ul va parcurge drumuri ușoare și drepte, servodirecția sau tracțiunea 4X4 nu îți vor mai fi un must to have pentru a face folosirea ATV-ului mai ușoară. Poți renunța liniștit la ele și astfel poți reduce costurile de achiziție. Însă, dacă privim în direcția opusă și vehiculul off-road va fi nevoit să urce un traseu de munte sau să parcurgă un teren plin cu bolovan, sau chiar în situația în care se va înfruntă nisipul desertului sau posibilitatea de a se afunda în noroi, atunci ATV-ul va trebui să fie unul specializat pentru astfel de activități și să aibă sisteme electronice de control incluse pentru a putea evita orice situație nefavorabilă ce s-ar putea ivi pe parcursul traseului.

Dar oare în ce buget ne încadrăm?

Deoarece pe piață se găsesc tot felul de variante și modele de ATV, cu siguranță se poate găsi și ATV-ul pentru bugetul tău. Prețul acestor vehicule pe patru roți variază treptat în funcție de model și specificațiile acestuia. Accesând platforma celor de la emag, unul dintre cei mai serioși, dacă nu chiar cel mai serios, vânzător de astfel de mijloace de transport, se poate observa cu ochiul liber cum prețul pentru acest vehicul poate porni de la o sumă de 3000 de euro și poate ajunge lejer până la o sumă de 16.500 de euro. Sumă destul de ridicată, la nivelul căreia se încadrează modelul Can-Am ultra-performant și foarte bine echipat.

Totuși, un preț ridicat nu trebuie să fie un grad de alegere pentru noi. Un preț cât mai mare nu îți poate garanta că produsul este chiar cel mai potrivit pentru tine și că nu te va dezamăgi niciodată pe parcursul folosirii lui. Există posibilitatea, ca, la fel de bine, sau poate chiar mai bine, să te mulțumească un an ATV mai ieftin.

Fiecare model în parte este bun și foarte bun, dacă este ales așa cum trebuie, în conformitate cu așteptările clientului. Dacă cercetarea realizată înaintea achiziție este una validă, corectă și obiectiv, atunci ai toate șansele să găsești cel mai bun ATV pentru tine și care să fie, poate și la un preț mai mic, la care nu te așteptai. O informare bună atrage după sine o achiziție bună și utilă. Nu te grăbi în alegerea unui ATV și cercetează toate informațiile de care ai nevoie. După ce ai făcut acest lucru nu rămâne decât să ai spor la cumpărături!

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Citeste si:

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un ATV

Aspecte importante despre un atv de vânzare 4×4

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc – Ce trebuie să știți!

 

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro