Recomandat!

Ce determina un pret vin de casa corect?

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Este posibil ca vinul din sticla ta sa fi costat doar cativa lei. Acest lucru poate suna ca o inselaciune, dar, desigur, nu platiti pentru vin. Platesti forta de munca, marketingul, transportul, taxele si sticla in sine, care ar putea costa mai mult decat vinul propriu-zis! Vom incerca sa intelegem modul in care este determinat pretul unei sticle de vin, mai ales un pret vin de casa corect.

Factorii ce influenteaza un pret vin de casa

Pamantul si strugurii

Unele dintre cele mai bune regiuni viticole din lume au fost identificate ca fiind deosebit de bune pentru cultivarea strugurilor. Poate chiar pentru un sir mic de vita de vie. Acel loc in care lumina soarelui loveste vita-de-vie si solul este perfect potrivit pentru cultivarea strugurilor. Intrucat acesti struguri sunt la cerere mai mare, terenul propriu-zis este mai scump! Si puteti paria ca astfel costul terenului influenteaza un pret vin de casa.

Strugurii din podgorii mai prestigioase sunt, de asemenea, mai scumpi de cumparat. Chiar si cei mai cunoscuti struguri merg la un pret mai mare. Acesta este motivul pentru care anumiti viticultori pot planta Cabernet Sauvignon intr-o zona care ar putea fi mai buna pentru un alt struguri precum Merlot sau Syrah.

Cu alte cuvinte, inainte ca strugurii sa fie macar zdrobiti, un soi de struguri bine stabilit dintr-o regiune binecunoscuta, cum ar fi Pinot Noir, va fi mai scump de cultivat sau cumparat decat soiurile mai putin cunoscute. Cu toate acestea, puteti gasi si niste vinuri delicioase de acolo.

Vezi optiunile de comanda pentru vin online – Click aici!

Tehnicile de vinificatie si munca

Ingrijirea podgoriilor si fabricarea vinului in crama necesita forta de munca umana. Anumite tari au protectie legala sau salarii minime mai mari care fac forta de munca mai scumpa. Altii pot gasi masini mai ieftine decat recoltarea manuala. Prin urmare, un pret vin de casa calitativ mai crescut este partial influentat de nevoia oamenilor de a evalua si culege fiecare ciorchine de struguri.

Odata ce strugurii ajung la crama, se poate cere un salariu mare. Acest lucru este valabil mai ales in locuri precum Bordeaux sau California, unde au aparut vinificatori consultanti. Vinariile bazate pe calitate vor pune deoparte costurile de inovare pentru a face cercetare cu diferite parcele sau butoaie pentru a lucra la imbunatatirea constanta a produsului.

Aceste regiuni impartasesc, de asemenea, tendinta costisitoare de depozitare a vinului si a stejarului nou. Un butoi de stejar francez nou ar putea costa mii de dolari. In plus, daca il depozitati timp de cativa ani, aveti nevoie de mai mult spatiu in vinarie pentru a stoca inventarul.

Cauti un vin online la un pret excelent? – Click aici!

Ambalare si transport pentru un pret vin de casa rezonabil

Daca vorbim de un vin casa, menit sa fie consumat devreme si vandut in primul rand localnicilor, nu veti avea nevoie de toate acele straturi suplimentare de calitate a ambalajului. O eticheta draguta sau o sticla mai deosebita si grea sunt uneori o deghizare pentru un pret vin de casa ridicat, nu pentru unul mai calitativ. Un client obisnuit intelege in mod inerent ca ar trebui sa fie de mai buna calitate, ca atunci cand iei un articol de imbracaminte costisitor. Dar s-ar putea ca un investitor cu multi bani sa aleaga un ambalaj atragator, mai degraba decat o echipa de vinificatie solida.

Vinul la toate nivelurile necesita transport special cu temperatura controlata, care este mai costisitor datorita specializarii sale. Sticlele de vin sunt mult mai grele de expediat decat cutiile sau cutiile de carton si necesita mai multa ambalare pentru a preveni spargerea. Datorita greutatii, sticlele necesita, de asemenea, mai mult combustibil pentru a fi transportate.

In cele din urma, fiecare pas al procesului de distributie a vinului adauga costuri, dar un pret vin de casa corect nu ar trebui sa fie mai mare decat unul al marilor branduri.

 

Vezi si alte articole interesante din categoria Comenzi Online!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro