ATV-ul potrivit pentru tine

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Primăvara și vara sunt două anotimpuri mult așteptate și îndrăgite de oameni deoarece, acestea două au mereu câte ceva de oferit pentru fiecare dintre noi. Primăvara trezește mereu în noi senzația renașterii și a reinventării, a prospețimii unui nou început. Vara îți oferă adesea senzația că viața merită trăită și retrăită la nesfârșit și la maxim, deoarece fiacre zi poate fi tot mai frumoasă și mai caldă, iar frumusețile naturii nu încetează să te surprindă. Indiferent de motivul pentru care alegem să părăsim spațiile interioare la apariția acestor două anotimpuri, important este să știm să ne bucurăm de fiecare clipă.

Mulți dintre pasionații de natură se vor găsi destul de des în aceasta alături de un ATV care să le ofere adrenalină și care să îi ajute să se desprindă de stresul vieții de zi cu zi.

Chiar dacă sunt vehicule folosite pentru activități de recreere, ATV-urile trebuiesc studiate înainte de a iniția o plimbare alături de acestea.

Tipuri de ATV-uri

La ora actuală se poate descoperi o gamă destul de largă de modele de astfel de vehicule de teren, de la modele sport, la cele utilitare, la vehiculele din categoria celor utilitare, la cele folosite pentru distracții sau chiar la cele performanță înaltă conduse de către experți.

ATV-urile din categoria celor utilitare – aceste vehicule sunt unele de dimensiuni mai mari și cu o capacitate a motorului ridicată. Aceste vehicule off-road sunt adesea utilizate în domenii de activitate cum ar fi: vânătoarea, munca sau transportarea diversor mărfuri sau echipamente.

ATV-urile sport – aceste vehicule sunt concepute cu o dinamică specială, prezintă suspensii mai mari, însă sunt mai mici și mult mai ușoare decât cele utilitare. Totuși stilul și performanța se pot altera prin modificări ușoare.

ATV-urile performante – acestea dispun de motoare cu capacități mari, prezintă un sistem de suspensii mai bune, iar de cele mai multe ori sunt utilizate în curse sau competiții. ATV-urile de înaltă performanță se pot folosi pe diverse trasee, printre care dune de nisip, prin păduri și chiar și pe drumuri muntoase.

ATV-urile pentru cei mici – acestea prezintă o putere a motorului mai scăzută și sunt de dimensiuni mai mici. Sunt vehicule cu greutăți mai mici decât în cazul vehiculelor destinate adulților, și sunt mai ușor de manevrat. Aceste ATV-uri reprezintă o alegere foarte bună pentru cei micuți dacă aceștia sunt pasionați de sport.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Capacitatea motorului unui ATV

atv online de vanzare - magazin online de atv-uriDeși au același scop de bază, ATV-urile sunt construite diferit în funcție de locul și de modul în care urmează să fie folosite. Deci nu toate ATV-urile vor dispune de aceleași puteri ale motorului, iar dacă dorești unul cu o capacitate ridicată a motorului, trebui să fii sigur că îi poți face față și că tu vei fi cel care îl va manevra și nu invers.

În ceea ce privește alegerea unui ATV, este recomandat ca puterea acestuia să fie direct proporțional cu nivelul de experiență pe care îl ai. Nu alege niciodată un model mult prea puternic pentru tine! Nu îl vei putea conduce iar rezultatul final aici va fi reprezentat de către accidentarea ta.

Pe de-o altă parte, nu alege nici unul foarte slab, nu îți vei putea îndeplini scopurile pentru care ai realizat achiziția acestuia. Prin urmare nu îți va fi de prea mare folos.

În cazul în care investiția ce urmează a fi realizată este destinată satisfacerii nevoilor unui minor, se recomandă alegerea unui motor de 70 cc pentru cei cu vârste de sub 11 ani, iar pentru cei a căror vârstă variază între 12 și 15 ani se poate alege un ATV ce dispune de un motor ce dispune de o capacitate cuprinsă între 70 cc și 90 cc. Pentru cei ce depășesc vârsta de 15 ani, motorul vehiculului off-road va crește la o capacitate de 125 cc și se poate ajunge până la 250 cc.

Roțile

Chiar dacă denumirea vehiculului este All Terrain Vehicle, asta nu înseamnă că acesta nu are nevoie de mici ajustări și de o întreținere bună. Roțile acestei mașinării trebuiesc alese în funcție de traseul pe care urmează să îl parcurgă și de cât de greu se poate dovedi pe parcurs. Se va avea în vedere verificarea numărului de straturi și tipul de roată. Spre exemplu, pe asfalt vei avea nevoie de un tip de roți, pe drumurile publice, iar pe zonele de munte de altele, mult mai mari și mai puternice și rezistente.

ATV nou sau second-hand

În ceea ce privește alegerea unui ATV, nou sau second-hand, se vor avea în vedere anumite criterii de diferențiere între aceste două opțiuni. Printre care ne vom raporta la următoarele:

  • Prețul de achiziție. ATV-urile noi vor avea mereu prețuri mai ridicate decât cele deja folosite. Costul de achiziție al unui ATV nou variază între 3000 și 9000 de euro.
  • Garanția produsului. Aceasta este prezentă în cazul achiziției unui ATV nou.
  • Problemele mecanice. Apar în cazul ATV-urilor deja folosite, iar principal problemă aici este faptul că de multe ori le descoperim abia după ce am realizat plata vehiculului.

Chiar dacă ATV-urile deja utilizate sunt o variantă foarte bună de a economisi bani, achiziția unui astfel de vehicul trebuie realizată cu foarte mare atenție și fără grabă pentru a putea descoperi toate minusurile pe care vehiculul vizat le poate avea. Astfel, înainte de a realiza achiziția vehiculului off-road este recomandat să verifici dacă vehiculul are rugină, prezintă diverse crăpături sau emite vreun sunet sau vreun miros suspect ce provine din partea motorului. Asigură-te că această investiție este o economie de buget, nu un cost ridicat mai târziu prin necesitatea prea multor defecțiuni.

În cele din urmă, indiferent de alegerea pe care urmează să o faci, studiază bine piața, delimitează-ți nevoile și încearcă să descoperi ATV-ul ce te poate ajuta să îți îndeplinești toate planurile și sarcinile pe care le vizualizezi alături de el. Dar cel mai important, alege un ATV sigur pentru tine. Viața ta are mereu prioritate. Înainte de a urca la conducerea unui astfel de vehicul de transport, fii sigur că toate părțile component ale acestuia funcționează optim, iar riscul producerii unui accident este scăzut.

Acestea fiind spuse eu îți urez spor la cumpărături și drumuri cât mai sigure!

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Citeste si:

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un ATV

Aspecte importante despre un atv de vânzare 4×4

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc – Ce trebuie să știți!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro