Recomandat!

ATV-ul – Cel mai bun vehicul de teren

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Există diverse varianta de vehicule de teren pe piață în zilele noastre. Cea mai căutată dintre acestea este ATV-ul, All Terrain Vehicle. Această mașinărie intră în categoria vehiculelor off-road și este din ce în ce mai întâlnită prin gospodării.

Dacă te afli în căutarea unui astfel de vehicul pe patru roți din postura de iubitor și pasionat al excursiilor în natură sau al drumețiilor pe munte, articolul de față este menit să tea jute în alegerea modelului potrivit propriilor nevoi.

ATV-urile sunt vehiculele ideale pentru parcurgerea fără probleme și în siguranță a traseelor greu accesibile, a drumurilor accidentate și înguste, sau chiar și prin locurile în care nimeni nu visează să ajungă prea cu ușor cu orice alt vehicul de transport.

Aceste vehicule off-road sunt alegerea potrivită și pentru cei pasionați de activități sportive. Prin intermediul acestora, șoferii lor, pot primi experiențe pline de adrenalină și senzații super. ATV-urile sunt ideale pentru a traversa râurile sau pentru a putea urca dealurile înalte. Indiferent de vârsta pe care o ai, un ATV este conceput perfect pentru a fi o adevărată afacere când vei achiziționa unul, indiferent de modelul pe care îl vei alege. În continuare se vor prezenta anumite aspecte esențiale în alegerea ATV-ului ideal pentru tine din multitudinea de modele oferite pe piață de către comercializanți.

Cum să alegi cel mai bun ATV?

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc - oferte ATV 125ccConsiderat a fi cea mai viabilă opțiune în materie de vehicule pe patru roți cu care poți traversa orice tip de teren, indiferent de dificultatea acestuia, ATV-ul este bolidul ce te va ajuta să ajungi în locuri greu sau chiar imposibil accesibile pentru alte tipuri de vehicule. Deoarece dispun de 4  roți suficient de mari și de o putere a motorului pe măsură, aceste vehicule rutiere sunt concepute perfect pentru a putea traversa orice fel de teren, dealurile de pe traseele neasfaltate sau pietruite și foarte greu accesibile.

La ora actuală nu există doar modele concepute pentru o singură persoană, ci și pentru doi pasageri concomitent, variant posibilă în cazul ATV-urilor din categoria celor utilitare. Desigur, există ș variante mai mici, mai ușoare și la prețuri relative mai scăzute, destinate celor micuți, dornici și pasionați de activitatea de conducere. Aceste modele sunt, în general vehicule electrice concepute cu anumite limite de viteze, menite să sporească nivelul de siguranță al celui mic. Indiferent de modelul ales și de categoria din care acesta face parte, ATV-urile sunt mijloace de transport confortabile și sigure pentru a petrece o după-amiază perfecta în natură alături de prieteni sau de familie.

În continuare se va avea în vedere prezentarea anumitor tipuri de ATV-uri și principalele criterii de diferențiere ale acestora pe piață, în vederea achiziției unui astfel de vehicul. Chiar dacă acestea par asemănătoare și au ca scop final comun transportul de persoane, ele sunt concepute diferit în funcție de activitatea pentru care urmează să fie folosite.

Prin urmare, înainte de a realiza o astfel de investiție într-un vehicul off-road, este indicat ca fiecare cumpărător să dețină anumite informații esențiale cu privire la caracteristicile de bază care trebuiesc luate în considerare înainte de a pronunța decizia finală. Și pentru că gama de variante este una destul de largă, pornind de la variantele concepute pentru condusul off-road la cele destinate competițiilor în domeniu, alegerea celui mai bun ATV în funcție de nevoile pe care le ai și de scopul în care urmează să îl folosești, este posibilă.

Alege eMag pentru achizitionarea unui ATV!

În acest sens vom discuta despre următoarele categorii de vehicule off-road:

  1. ATV-urile utilitare. Deoarece această categorie de vehicule de teren este cea ce dispune de o tracțiune integrală, aceste ATV-uri sunt capabile să tragă după ele remorci și să urce pe cele mai puțin accesibile trasee. Desigur, aceste tipuri de vehicule pot transporta încărcături destul de mari. Dacă ar fi să realizăm o comparație între acestea și modelul de ATV sport, un prim avantaj ar fi faptul că, vehiculele utilitare sunt mult mai confortabile. Chiar dacă în ceea ce privește viteza, acestea sunt mai lente decât cele sport, și mai grele față de acestea, ele sunt considerabil mai puternice, aspect ce le face perfecte pentru realizarea excursiilor pe munți sau pe alte trasee pline de dificultăți. Deoarece nu este un vehicul al vitezei și prezintă o stabilitate ridicată pe teren, acesta este considerat a fi un vehicul ideal atât pentru începători, cât și pentru avansați. Practic, acest model de ATV este cea mai bună variantă ce se poate găsi pe piață, ideală pentru orice tip de teren, dar și pentru orice șofer.

Principalii producători de astfel de vehicule de la care se pot realiza achiziții sigure și calitative, sunt următorii: Yamaha, Polaris, Honda, Kawasaki sau Suzuki.

  1. ATV-urile pentru cei mici. Această categorie de vehicule este formată, în general, din ATV-uri electrice, deoarece acestea sunt mai ușoare, nu foarte puternice iar ,în cazul lor, există posibilitatea de a se seta o limită de viteză. Comparative cu cele concepute pentru adulți, aceste modele sunt mai ușor de manevrat și mai sigure pentru cei micuți. Pe lângă aceste aspecte, aceste vehicule se pot selecta în funcție de vârsta pe care o are minorul. Transmisiaautomata a acestor vehicule de teren este un factor esențial, deoarece aceasta face condusul vehicului să fie mai ușor realizabil.

Sistemul de frânare – în ceea ce privește sistemul de frânare al unui ATV, acesta va fi în general unul pe disc, asemănător cu cel de la o bicicletă, deoarece frâna se poate aplica de la picior sau de la ghidonul ATV-ului. Față de sistemul de frânare pe tambur, cel pe disc este mult mai puternic și mai rezistent atunci când apar situații ca apa sau pământul pe roți în totalitate.

Partea de legislație în ceea ce privește conducerea unui ATV

Pentru început, ca în și în cazul conducerii oricărui vehicul de transport, pentru a se putea realiza această activitate este necesar un permis de conducere de categoria B. ATV-ul poate fi condus destul de bine și pe drumurile publice, nu doar pe terenurile avariate sau drumurile din afara circulației. Pe lângă permisul de conducere este indicat ca șoferul vehiculului să aibă luate în considerare anumite măsuri de siguranță, printre care se vor include o cască de protecție pentru ATV sau o cască de tip moto și o vestă reflectorizantă.

Deși pare logic, este bine de amintit faptul că este considerate o infracțiune conducerea unui ATV destinat adulților de către un minor pe drumurile publice.

Prin urmare, oricine dorește să pornească la drum alături de un astfel de vehicul rutier, mai ales pe zonele special amenajate pentru transportul public, are nevoie de un permis de conducere de tip B sau B1. Desigur, asemenea oricărui vehicul ce urmează să circule pe drumurile publice, acesta va trebui să fie înmatriculat corespunzător dacă masa proprie a acestuia depășește o greutate de peste 400 de kg, dar care dispune și de o putere de peste 20 de cai. Asigurarea RCA nu va fi omisă nici în cazul acestui vehicul de transport off-road.

În concluzie, ATV-urile sunt vehicule unice, utile în orice gospodărie și un mijloc de distracții pentru oricine dorește să îl conducă. Deoarece este un vehicul foarte puternic, siguranța ființei umane este prioritară în această situație, deci măsurile de precauție trebuiesc îndeplinite corespunzător. Un drum sigur va fi o experiență ce se va putea repeta. Așa că asigură-te că vei conduce mereu în siguranță pentru a te putea distra cât mai mult alături de vehiculul off-road.

Vezi oferta eMag de achizitionare a unui ATV!

Citeste si:

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un ATV

Aspecte importante despre un atv de vânzare 4×4

Un ghid explicativ pentru cumpărarea unui ATV 125cc – Ce trebuie să știți!

 

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro