Recomandat!

Afla cum se intretin anumite centrale termice

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Daca detii centrale termice in locuinta ta, probabil te-ai obisnuit cu confortul pe care il ofera aceastea. Pentru a-i prelungi durata de functionare si pentru a evita situatiile neplacute in care ramai fara incalzire sau apa calda, este important sa cunosti cateva reguli de baza despre intretinerea centralei.

Recomandari pentru intretinerea unor centrale termice pe gaz

Dupa ce ai achizitionat o centrala pe gaz, trebuie sa ai in vedere un aspect esential: toate operatiunile legate de instalare, curatare, revizie sau reparatie trebuie efectuate numai de catre specialisti autorizati. Cand vine vorba despre intretinerea centralei termice, nu ar trebui sa intervii personal in operatiunile tehnice.

Pentru intretinerea unor centrale termice pe gaz, iti recomandam sa te bazezi pe serviciile unor firme specializate si autorizate, care au cunostinte exacte despre cum sa intretina centrala termica. In acest fel, vei evita pierderea garantiei si vei avea certitudinea ca utilizezi sistemul de incalzire in siguranta si cu eficienta maxima. Printre principalele operatiuni necesare pentru intretinerea centralei se numara verificarea periodica, revizia anuala, curatarea instalatiei si a elementelor de incalzire.

Vezi cele mai bune oferte eMag pentru centrale termice! Click Aici

Centrale termice: cand se face intretinerea?

centrale termice la pret avantajos - centrale termice emagDe obicei, intretinerea unei centrale termice se efectueaza inainte de venirea iernii, astfel incat aceasta sa fie pregatita corespunzator pentru sezonul rece. Cu toate acestea, poti efectua operatiunea si in timpul iernii, in cazul in care observi ca centrala nu functioneaza la parametrii optimi. Aceasta etapa este cu atat mai importanta in cazul echipamentelor care nu mai sunt acoperite de perioada de garantie.

Un sistem de incalzire curat iti va aduce beneficii usor de observat:

  • Mai mare eficienta si optimizare a costurilor.
  • Garantia functionarii corecte, mai ales in sezonul rece.
  • Mai multa siguranta in utilizare.
  • Prelungirea duratei de viata a centralei

Ce este revizia anuala sau verificarea tehnica pentru centrale termice?

Pentru a evita consumul ridicat de gaz, uzura prematura si defectiunile majore, este esential sa efectuezi doua tipuri de verificari unei centrale termice: verificarea tehnica periodica si revizia tehnica anuala. In continuare, iti prezentam cum se intretine centrala termica in mod corespunzator, prin intermediul verificarii si reviziei:

Verificarea tehnica periodica: Specialistii recomanda sa nu omiti verificarea tehnica, mai ales dupa sezonul rece. In timpul iernii, centrala si piesele sale sunt solicitate si pot ajunge sa se uzeze. De aceea, in primavara este bine sa faci o verificare, iar o alta verificare poate fi facuta in toamna, pentru ca in multe cazuri centrala este nefolosita in aceasta perioada. In cadrul verificarii se evalueaza functionarea sigura si corecta a centralei si a dispozitivelor de control. De asemenea, se evalueaza starea sistemului de evacuare a gazelor arse si se regleaza instalatia de ardere.

Revizia anuala: Aceasta este un proces complementar verificarii tehnice periodice si este esential sa fie efectuat anual. Revizia creste siguranta utilizarii centralei si prelungeste durata de functionare. Specialistii verifica o serie de aspecte, cum ar fi starea valvelor de gaz si a termostatului, circuitul de evacuare a gazelor, starea camerei etanse, functionarea conductelor, functionarea arzatorului, starea instalatiilor, presiunea apei, debitul gazului si eventualele pierderi sau blocaje de gaz. Este recomandat sa efectuezi revizia vara, inainte de sosirea frigului.

Este important sa nu intervii personal in operatiunile tehnice ale centralei termice. Este mai bine sa apelezi la specialisti autorizati pentru revizii si verificari. In felul acesta, vei fi sigur ca centrala functioneaza in siguranta si eficient.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Cum prelungesti durata de viata unei centrale termice?

Daca ai investit intr-un sistem de incalzire, este important sa ii asiguri o durata de viata cat mai lunga. Chiar si cele mai bune centrale pot avea probleme daca nu sunt folosite in mod corespunzator.

Iata cum poti intretine centrala termica pentru a-i prelungi durata de viata:

  • Evita sa o supraincalzesti – o temperatura de 23 de grade Celsius este suficienta pentru a incalzi casa si a nu suprasolicita centrala.
  • Asigura-te ca puterea centralei este adaptata la suprafata locuintei tale. Folosirea unui termostat te poate ajuta sa adaptezi temperatura corespunzator.
  • Consulta manualul de functionare al centralei pentru a descoperi pasii importanti despre intretinerea acesteia.
  • Apeleaza intotdeauna la specialisti autorizati pentru curatarea si verificarea centralei.
  • Verifica periodic presiunea instalatiei pentru a te asigura ca este conforma cu specificatiile producatorului.
  • Nu uita sa cureti periodic centrala termica.

Centrale termice la preturi avantajoase gasesti pe eMag! Vezi oferta!

Vezi si alte articole interesante din aceasta categorie: Centrale Termice!

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa il impartasesti cu prietenii tai:

Avem nevoie de ajutorul tau!

In cazul in care ai descoperit in acest articol erori, sau consideri ca ar trebui facute anumite completari si inlocuiri, nu ezita sa ne anunti! Parerea ta conteaza foarte mult pentru SaraMag.ro, deoarece ne ajuta sa imbunatatim mereu continutul si sa iti oferim mereu o informatie corecta. Astfel, vom reusi impreuna sa facem articolele mult mai utile si informative.

Mai jos gasesti un formular prin care poti lasa un comentariu si sa iti exprimi parerea!

Multumesc si asteptam parerea ta referitoare la acest articol!

Scrie aici comentariul tau

saramag-favicon

Blogul despre produse pentru copii SaraMag va propune o solutie optima de informare despre cele mai potrivite achizitii.

Am creat acest blog tocmai pentru a va prezenta toate detaliile importante referitoare la produsele de calitate.

Copyright © 2020 Saramag.roweb development by Adi AP
Saramag.ro